Posted November 30, 200618 yr Iz B92 vesti: -- Imena ulica u Beogradu menjana su poslednjih 15 godina u vi?e navrata, a od 2000. blizu 800 ulica dobilo je nove ili su im vraćeni nazivi od pre Drugog svetskog rata. U Sremčici, na primer, od sada postoje i ulice Vrednih tkalja, Hitrih kosača, Ve?tih pletilja, Zlatnih vezilja, ?ute dunje, Belog brega, Hrizantema i Magnolija. -- http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=11&dd=30&nav_category=12&nav_id=221921 Zar ovo nisu potpuno super nazivi ulica? Mozda ce jednog dana da bude i ulica Putnika Srbije
November 30, 200618 yr ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju ... ali super mi je da kvartovi budu pomalo na taj nacin tematizovani... recimo, ulica putnika srbije mogla bi da bude preprecena ulicama marka pola, vikinskom i guliverovom ----------------------------------- vidimo se na uglu uliksove i vaska de game
November 30, 200618 yr Author ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju ... prag. gore-desno od vaclavskih namesti, koja god to strana sveta bila
December 1, 200618 yr ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju ... prag. gore-desno od vaclavskih namesti, koja god to strana sveta bila hvala. eto, onda nisam oduvek, vec otkad sam prvi put proucavao kartu praga e, da, ima i ulica kurosave sad u zemunu, a od nasih valjda aleksandra petrovica od glumaca ckalja i bata stojkovic, i jul briner
December 1, 200618 yr ja sam uvek bio odusevljen kvartom jednog grada u kom su se ulice zvale samo po drugim zemljama i gradovima... apsurd je da se ne secam koji je grad u pitanju ... ti to pricas o tabli za Monopol?
December 1, 200618 yr Sve to treba rednim brojevima ko u AmeriKi! Prva druga treća ulica...pa da vidim ko će da menja posle. Svi znamo bojeve... pa kad posle? bude.. dal be?e 64/178 il 178/64? ..
December 1, 200618 yr U Sremčici, na primer, od sada postoje i ulice Vrednih tkalja, Hitrih kosača, Ve?tih pletilja Na Ceraku su jo? lep?e ulice ? vinogradski venac, ulica lipa, cerova, topola... i čini mi se da sorte drvoreda kolko tolko prate ove nazive. recimo, ulica putnika srbije mogla bi da bude preprecena ulicama marka pola, vikinskom i guliverovom Ima? na Be?anijskoj kosi, pred okretnicom, ulice Marka Pola, Magelanovu, Vespučijevu, Baltičku... e, da, ima i ulica kurosave sad u zemunu, a od nasih valjda aleksandra petrovica Moja omiljena je ulica Rastka Petrovića na Du?anovcu.
December 1, 200618 yr e, super za to na bezanijskoj, jedino sto je to meni apsolutno bezvezan kraj grada a ulica rastka petrovica nikako nije na dusanovcu (vidim ne znam za ulicu, a ziveo na dusanovcu ceo zivot) - pogledah sad na karti - nalazi se izmedju medakovica i marinkove bare
December 1, 200618 yr novosađani verovatno znaju za naselje bocke kod kamenice, gde su sve ulice dobile nazive po drveću (brezina, orahova, višnjina, i tako 30tak ulica)
December 1, 200618 yr Na Ceraku su jo? lep?e ulice ? vinogradski venac, ulica lipa, cerova, topola... i čini mi se da sorte drvoreda kolko tolko prate ove nazive. Jeste, na Ceraku su ba? lepi nazivi, sve po drveću, ali ima zanimljivih i u Kumodra?u - Cvetna, P?enična, Kukuruzova, Ru?a, Letnja, Prolećna, Ljubičica, Orahova itd. Meni je to isto super Inace u Briselu ima ulica koje nose nazive po dr?avama/narodima (ne sećam se tačno), pa postoji između ostalih i Srpska Mnogo je lep?e dati ulici ime Vrednih Tkalja npr. nego da se zove "Beogradska, 8. deo"
December 2, 200618 yr Author a u nekom od prethodnih preimenovanja bilo je da neka ulica u, ispravite me, borchi dobija naziv Kisele vode u zemunu Sedam zemunskih planinara.... i, kao poseban kuriozitet, mala slepa ulica prigodnog naziva - Slepo crevo (u 38-om bloku) ali nisam nikada proverila to da li te ulice zaista postoje, plan plus kaze da ne
December 2, 200618 yr a u nekom od prethodnih preimenovanja bilo je da neka ulica u, ispravite me, borchi dobija naziv Kisele vode u zemunu Sedam zemunskih planinara.... i, kao poseban kuriozitet, mala slepa ulica prigodnog naziva - Slepo crevo (u 38-om bloku) ali nisam nikada proverila to da li te ulice zaista postoje, plan plus kaze da ne Ulica Kisele Vode je valjda negde na Zvezdari, a to je zato sto je Zvezdari sestrinska opstina "Kisela Voda" iz Skoplja