Followers 0

Ko Samui vreme Jul-Avgust

4 posts in this topic

Pozdrav svima,

Za sada me samo jedno pitanje muci i to dosta. Nadam se da cu ovde dobiti odgovor. Planiram da sa devojkom posetim Tajland, ali sam za laganu varijantu, ne toliko avanturisticku i izbor je pao na Ko Samui. Medjutim vreme kada mozemo je Jul-Avgust, kada je kisna sezona na Tajlandu. Ono sto mene relativno buni su relativno razliciti podataci o Ko Samui klimi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ko_Samui

http://www.worldweather.org/089/c00577.htm

zbunjen sam totalno. Stvar je u tome da bi zasita izbegao monsunske kise i ostale nepogode. Par dana kise nije strasno, ali da pljusti danima, njet! Ako imate neki savet, pomozite!

Aleksandar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam bio u julu i na Koh Samuiju. Ako je padala kisa to je bilo po desetak minuta u popodnevnim casovima. Pljusak i gotovo. Ako budem ponovo isao u Tajland, a iskreno se nadam da cu to ostvariti i vise puta, ponovo cu ici u letnjim mesecima jer tada nije guzva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono sto i sam znas, to je kisna sezona.. Sve ostalo ti niko ne moze reci. Pogotovo poslednjih godina nista vise nije isto sa klimom nigde pa ni na Tajlandu. Bice vlazno ali na to cete se vec navici, pogo tovo na ostrvu ;) Zelim ti svakako sto vise sunca :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

monsunska je sezona, pogotovu na jugoistoku, ali vise nista nije sigurno...jednostavno, kakve si srece tako ce ti biti..heheh malo se salim, ali jednostavno, klimatske promene su ucinile svoje, i vise niko nista ne moze sigurno da garantuje..ja idem cesto na thai, u svim mesecima i godisnjim dobima, i nekad mi bude najsuncanije vreme u sred "kisne" sezone, i nekad pljusti pola meseca zaredom u sred susne sezone..jednostavno- srecno  ;)..

samo mala pomoc- generalno, manje kise pada u jugozapadnom delu tajlanda i krace traje sezona monsuna, ai sto vazi i za bankok i severo istok- krace traje kisa...

koh samui je na jugoistoku, tako da generalno ima vise kise...suratani-grad na kopnu koji je tacno preko puta ta 2 ostrva, koh phan gan i koh samui, je najkisniji grad na tajlandu, tamo je non stop kisa heheh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0