Jump to content

Featured Replies

Posted

Koliko je teško naći prevoz iz Oradeje do Arada? Koliko vidim, povezani su velikim autoputem. Da li je neko išao iz Arada u Mađarsku?

Vozio sam do Arada ali nisam isao dalje.

U Rumuniji u svakom selu (a pogotovu u tom delu Banata izmedju Temisvara i Arada) u svakom selu vidjao sam po 5 stopera minimum, a negde i po 10-ak njih, rasporedjenih na 10-20metara jedni za drugim ....

Tako da se nadam da je slicno i severnije prema Oradei.

Kod Rumuna je to stopiranje sasvim normalna stvar, jedino sto mislim da nije dobro je PREVISE stopera.

Koliko sam cuo (posto dosad nisam bio) ti likovi su "lokalni stoperi", od sela do sela,  i u Rumuniji je skoro kao praksa da se i kamiondzijama daje odredjeni iznos leja za rutu. Zato pri ulasku u vozilo treba reci  :yok:

ja sam stopirao prošlog ljeta od Sibija do Sigišoare, od Sigišoare do Brašova i od Brašova do Sinaje. Mislim da sam jedno 5 prevoznih sredstava promijenio (automobili + 1 kamion), a od toga sam za 3 morao platiti... 2 puta nešto malo + jednom je prilično dosta uzeo. Da, odmah prije ulaza treba da naglasiš da nemaš novca. Stopiranje u Rumuniji je solidno, ali često nije besplatno. komunistička Rumunija je redefinisala pojam stopiranja.   ;D

• Author

Hmm pa voz od Oradeje do Arada je oko 3 evra, a ako svi bi želeli samo pare onda bih pre išao vozom.

Ja nisam stopirao tamo,ali sam cuo od jednog starijeg lika (dosuse,to je bilo pre 10 godina) da je on stopirao svuda,ali NIKAD vise nece stopirati po Rumuniji.Reko zasto?Kaze,tamo kad stopiras odmah ti ljudi stanu,tu nema frke.Ali ti odmah i traze pare za to sto su ti stali :roll:

Tad mi je to izgledalo sasvim cudno,ali sad tek vidim po ovim postovima iznad o cemu se tu radi...

Uglavnom,treba imati to na umu :)

Ustvari,sad sam se setio da sam ipak stopirao jednom tamo.Tj. bar pokusao da stopiram :roll:

Dosli drugar i ja iz Bukuresta do Temisvara vozom,pa busom od Temisvara do Stare Moravice (neko selo jugozapadno od Temisvara),a od tog sela do nase granice ima nekih 3-4-5 km.I nista,izasli iz busa i ajde polako peske prema Srbiji (to je inace granicni prelaz Vatin,kod Vrsca).Ono tipa po bela dana,al retko su tu prolazila kola (mozda na 10-15 minuta prodju po jedna).I posle nekog vremena nam stane jedan lik (nase tablice!) i mi happy,kad..."Moze momci,ali da mi platite".Ma reko bre,odavde vidim granicni prelaz,sad da ti jos placam za to,reko dovidjons nono

Sto je najgore,sretnemo mi tog istog lika tamo u bescarinskoj zoni i on nam onda nudi drugi dil:kao,da nas dvojca kazemo da je ne-znam-kol'ko litara nafte/beznina/cega vec nase,pa da on to moze da preveze preko granice (posto inace valjda ne moze toliko da prenese),a on ce nas upola cene onda voziti do Vrsca (!).Reko,pazi tog lika,nas covek (vrsacke tablice),zna da smo iz Srbije i nama trazi pare djubre jedno bezobrazno :maddd: I jos ajde da je imao neka kola,vec je bio jugo ili mozda stojadin.Al se bas raspada,toga se secam.

Doslo mi je da mu kazem da mi se...khm,znate-vec-sta mog polnog organa (stoka,prvo nece nama da pomogne,a onda posle trazi da mi njemu pomognemo :maddd: ),ali onda stupa moj drug na scenu kome se nesto zurilo (i to mu se nesto bas,bas zurilo da stigne u BG do ne-znam-kol'ko sati te veceri) i nagovori me da iskuliram i da ce on platiti toj lopuzi za obojcu do Vrsca.Ma reko bre,platicu ja ako treba BILO KOME,al tom djubretu necu da platim iz principa!Al posto drugih 'taksista" nije bilo tamo (kazem,malo kola prolazi tuda),a ovom drugaru se zurilo,onda mu je platio da nas odveze do Vrsca...sto po meni nije trebao da uradi,al ajde.