ah ta ostrva...

16 posts in this topic

rodjen u Norveskoj i zato moze , u startu je ihaha ispred nas . iako vise zavisi sa koje tacke gledate . onome ko zivi u Australiji , Japanu ili tamo negdje sva ta nama egzoticna mjesta su na dohvat ruke za sitne pare , kao i nama , recimo posle dorucka krenemo za rucak smo kolima u Veneciju i to za malo goriva . ali ali ali .

svima nam je ljepse tudje (e samo zena da me ne cuje)

Lepe slike...i onda odete tamo i uverite se u realnost.

Jesi bio na nekim od ostrva u pacifiku?

ja sam bio na mauricijusu ( ok. to je indijski heheh), stvarno je lepa priroda...u indoneziji i na filipinima ima svega..i prelepih ostrva, ali i dosta prirodno nezanimljivih oblasti....mada, za indoneziju trebaju  godine da bi se bar samo delimicno upoznala....

ali sad treba da putujem na mikroneziju i polineziju, i papuu ..pa me zanima kako je tamo?

od dosta ljudi sam cuo da je polinezija nista posebno, i da su mnogo lepsi karibi..koji, po meni, takodje nisu nista posebno hehhe

bam bam to je cisti subjektivan osjecam . licno volim tropska mora , prelijepe a prazne plaze i ostrva bez nocnog zivota

bam bam to je cisti subjektivan osjecam . licno volim tropska mora , prelijepe a prazne plaze i ostrva bez nocnog zivota

i ja...ali ove price sam slusao uglavnom od nekih starijih ljudi, preko 60 god, koji su putnici...pa zato me je to i zainrtigiralo...ja sam uvek zamisljao ta pacificka ostrva kao raj prirode...

ima stvarno lepih ostrva na karibima, ali ona koja su turisticki izvikana, meni se bas ne svidjaju..i nemaju neku prirodu..tipa aruba, barbados, grand cayman..ima stvarno lepih, npr. martinik, dominika, gvadalupe, britanska devicanska ostrva, saint lucia..

uostalom, bicu na pacifiku za nekoliko nedelja, pa pisem kako je :)....

cisto sam radoznao da vidim sta i neki ljudi sa ovog sajta misle o tim ostrvima, ukoliko je neko bio tamo...

rodjen sam na moru , sto ce reci 50 godina sam tu , ali raja nkao Andamanska ostrva ne vidjeh . Ogromne plaze , korali i rube za ronjenje cak i bez boca , nema hotela na sprat samo bungalovi . nocu mrtva tisina . e tako ja zamisljam raj . nazalost stici do tamo tri dana jahanja kako se kaze . i to im je jedina mana .

naravno mnogi se nece sloziti samnom , valjda zato i niko ne putuje sa nama

Jesi bio na nekim od ostrva u pacifiku?

ja sam bio na mauricijusu ( ok. to je indijski heheh), stvarno je lepa priroda...u indoneziji i na filipinima ima svega..i prelepih ostrva, ali i dosta prirodno nezanimljivih oblasti....mada, za indoneziju trebaju  godine da bi se bar samo delimicno upoznala....

ali sad treba da putujem na mikroneziju i polineziju, i papuu ..pa me zanima kako je tamo?

od dosta ljudi sam cuo da je polinezija nista posebno, i da su mnogo lepsi karibi..koji, po meni, takodje nisu nista posebno hehhe

Idem 23feb za Novu Kaledoniju...pa javljam...podseti me

rodjen sam na moru , sto ce reci 50 godina sam tu , ali raja nkao Andamanska ostrva ne vidjeh . Ogromne plaze , korali i rube za ronjenje cak i bez boca , nema hotela na sprat samo bungalovi . nocu mrtva tisina . e tako ja zamisljam raj . nazalost stici do tamo tri dana jahanja kako se kaze . i to im je jedina mana .

naravno mnogi se nece sloziti samnom , valjda zato i niko ne putuje sa nama

nadam se da misliš na Tajlandski deo

nadam se da misliš na Tajlandski deo

ne, covek prica o andamanskim ostrvima koja pripadaju indiji, nalaze se u indijskom okeanu levo od burme..bio je jedan moj drugar, koji je btw. bas proputovao ceo svet, i isto mi pricao kako takvu lepotu prirode nigde nije video...

ne, covek prica o andamanskim ostrvima koja pripadaju indiji, nalaze se u indijskom okeanu levo od burme..bio je jedan moj drugar, koji je btw. bas proputovao ceo svet, i isto mi pricao kako takvu lepotu prirode nigde nije video...

Srećno svakome ko ide tamo.

Ah dream on...dream on...wake up and smell the coffee.

Tako bi se reklo za sve one koji sanjare o tim destinacijama ...get up and.... 

E pa ako sam ja mogao pre 35 god. sa 70 dolara u dzepu i 22 godine znanja i kurazi iza mene da stignem do Honollulu, Hawaii ...smatram da je danas to mnogo jednostavnije...nesecam se sada dali je i fax masina  postojala tih godina a nije postojala nijedna  putnicka agencija kod nas osim JATova poslovnica kod crkve Svt.Marka.Islo se u nepoznato....sada googlujes ulicu u koju treba da stignes...vidis broj na kuci...bla,bla..

Zato je moj savet ....radi marljivo ,radi i dva posla ..ustedi ...putuj i da dodam ........................................................................

KAZES MI , BOGAT JE ....RECI MI GDE JE PUTOVAO.

Pozz od jednog sezdesetogodisnjaka koji je od Jula 2014 do Oktobra 2014 motorciklom otisao do Japana i prevalio 24.000km

sada googlujes ulicu u koju treba da stignes...vidis broj na kuci...bla,bla.

Ju strasno, koristimo tehnologije koje imamo na raspolaganju kako bismo sebi olaksali zivot... Kao da se u 'tim godinama' ne bi radilo isto da je moglo.

Mislim da nije ništa loše mislio, nego kaže čovek dosta maštanja nego nešto preuzmite i idite, a da je sada uz tehnologiju još mnogo lakše nego što je on nekada :)

Mada mislim da su na ovom forumu svakako već ljudi koji se snalaze i putuju.

Ja juče stigao sa 4 nedelje puta po Thailandu i Kambodži i već mi se opet ide negde :(

Edited by samsung