Followers 0

Alanya

1 post in this topic

Sinoć stigoh iz Alanje, prepun sjajnih utisaka, pa evo nekih...

Išli smo devojka i ja, avionom. Kada smo došli u Antaliju bojali smo se visokih temperatura i vlažnosti, medjhutim ispostavilo se da nije bilo potrebe! Svih 12 dana temperatura je bila idealna, oko 30ak -35 stepeni najviše, tako da je uživanje bilo zagarantovano...

Imali smo 11 noćenja-pp u hotelu Miray 3*...

30.juna stižemo u hotel, zakasnivši na večeru(zahvaljujući ''sjajnom'' jat-u), ali su nam ljubazni domaćini izašli u susret i za nas(ja i devojka i još 2 para iz Srbije) spremili večeru. Pošto je ovaj hotel bio najjeftiniji od svih u ponudi agencija u Srbiji, nismo mnogo očekivali. Medjutim hotel je odličan!

Dočekala nas je besprekorno čista soba sa klimom, prelepom terasom, pogledom na more. Hotel ima svoj bazen, u kojem sam par puta uživao, i udaljen je od prelepe Kleopatrine plaže max 2 minuta hoda!

Doručak i večere bile su fantastične. Švedski sto na kojem ima svega i za one najprobirljivije)čitaj moju devojku)  !

Pošto se pošteno najedemo za doručak(npr.kajgana i salata, pa puter med mleko, pa malo lubenice, i na kraju sok ili kafa) krenuli bismo na plažu! Kleopatrina plaža je savršena. Prelepi sitan šljunak I odličan ulaz u more.  Iznajmljivanje 2 ležaljke i suncobrana je bilo 12 lira(oko 5,5 eura), ali smo uz hotelski popust dobili za 10 lira(4 eura). Inače pokušali smo da se cenkamo ali nije moglo. Inače na plaži, kao I u Alanji bilo je malo Srba, gotovo da nismo čuli nap jezi za 12 dana, prepuno je Nemaca, Norvežana, Rusa, Danaca…

Prva 2 dana bili su nešto veći talasi, pa moja devojka i nije baš delovala srećno :) medjutim nakon mog ispostaviće se uspešnog ubedjivanja i prvog ulaska u vodu, oduševila se. Talasi su malo nezgodni u samom ulasku u vodu, ali kad krenete da plivate čak mogu i da naprave lepši ugodjaj. Kasnije, kako su dani prolazili veličina talasa se smanjivala, a i navikne se čovek pa ih nismo ni primećivali! Inače voda je prelepa, čista i slana! Naravno već prvi-drugi dan smo kupili jednu loptu i dušek(uz moje sjajno cenkanje i spuštanje cene za skoro 50% :) ) koji su nam činili kupanje još lepšim i zanimljivijim!

Nakon izvrsne večere u hotelu(salate, meso, voće, kolači...na sve moguće načine), uveče bi pomalo umorni šetali ''Ataturk'' bulevarom, koji se proteže kilometrima kroz centralni deo Alanje...Nekada smo koristili i dolmuše do grada, ali sam hotel je od strogog centra bio udaljen 15ak minuta lagane šetnje, pa smo uglavnom peške išli...

Narvano tu bi nas zaustavljali i dobacivali nam brojni prodavci i ugostitelji iz okolnih prodavnica, restorana, kafea...ali nam to nije ni malo smetalo, čak nam je bilo i simpatično. Uglavnom su mislili da smo Rusi(iako sam ja crn :) ) pa smo im par puta dobacili-Srbija, Serbistan, Novak Djokovic...  :)

Obišli smo predivan park Alanje, sa brojnim palmama, vodoskopima, svetionicima..nešto stvarno predivno i idealno za fotke!

Jedno veče smo obišli i čuvenu Kazilkulu, i spomenike(Ataturku), kao i isorijski deo Alanje, gde smo napravili prelepe fotografije.

Takodje, obišli smo i luku-marinu u čijoj blizini se nalaze i većina diskoteka i klubova, koji zaista fantastični i plene enrgijom svetlosti, muzikom... nije ni čudo što Alanju zovu Ibica u malom! U subotu smo izašli i uživali u klubovima(Robin Hud, Janus I dr.) uz sjajne koktele i muziku!

Naravno, nismo ni mi propustili da obidjemo čuveni bazar, gde stvarno nikad nije dosadno, i gde smo uvežbavali cenkanje, nekdad više nekad manje uspešno! Kupili smo turski ratluk, čajeve, suvenire... A i butici koji spolja izgledaju skupo(Rody Mood), idealni su za kupovinu, pa smo tako kupovali fantastične košulje(za nekih 15 lira-7 eura), majice, narukvice...

Za svakog po nešto! Od izleta išli smo na fantastično tursko veče, koje ostavilo izuzetan utisak na nas (posebno trbušna plesačica :) i grupa igrača sa Kavkaza)! Program je trajao 4 sata, a mi smo imali utisak da je proletelo za sat vremena! Na ovoj večeri, imali smo all inclusive, hrana i piće i sjajnu atmosveru za nezaborav!

Ostale dane iskoristili smo za pre svega kupanje I sunčanje, provod, obilazak I upoznavanje još nekih delova grada, I naravno šoping…

Jednostavno dani u Alanji prolaze jako brzo, pa smo devojka i ja konstatovali da je 12 dana možda i malo da se uoznaju sve čari, mogućnosti i sadržaji koje nudi ovaj prelep grad!

Takodje, obećali smo sebi da ovo ipak neće biti poslednji put da letujemo u Alanji...

:stop:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0