Posted July 21, 2011 Dakle kupio sam patike i trazio sta treba za povracaj poreza u Parizu. Trazili su mi pasos i nesto kucali. Samo sam dobio neka zahevtana racuna. Pitao sam posto idem u Barselonu za par dana pa direktno u Beograd dal mogu tamo da ostvarim povracaj jer je eu zona jelte. Rekli su ne. I sad pitam ako je to istina dal negde na Beauvais aerodromu u Parizu mogu da predam to, i dal odmah dobijam pare ili.....kako to vec ide? Brine me sto je lowcost aerodrom i da nemaju kancelariju za to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2011 Ide tako sto to samo i iskljucivo mozes da uradis tamo gde izlazis iz EU..znaci ako iz Barse letis za Bg tamo MORAS to da uradis..ne znam koji likovi rade na Tax Free-ju al jasno je da ne znaju sta pise u pravilniku. Na aerodromu u Barsi je to fantasticno uredjeno i zavrsava se za minut. Imaj pri sebi te papire i patike..cim udjes na aerodrom trazi Tax Free sobu gde sedi carinik i nek ti lupi pecat na taj formular..posle mozes gore sa svim tim papirima da ides u banku i da uzmes povracaj kinte ili da im saljes postom papire da ti refundiraju na karticu..tako je bar bilo uvek. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2011 a sad jos jedno pitanje..zna li iko dal na Charleroi Brussels ima tax free office i kako to funkcionise? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites