Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima pomenuto na par mesta, ali nigde valjano - siroko.

Dakle, sve o ovom pitomom brdascu, na jednom mestu...

Gde kampovati?

Gde rostiljati?

Gde prosetati?

Koji maraton izabrati?

U kom selu vino popiti?

Gde se odomaciti?

zvizhd

• 4 months later...
  • Author

Da li neko ima mapu Fruske Gore, ali sa nazivima vikend naselja? (barem sa odredjenim delom istih)

Vec nekoliko puta naletim na neke potpuno nepoznate (i za sveznajuci google) nazive, pa potrosim gomilu vremena dok pronadjem lokaciju...

• 2 weeks later...

http://www.srbija4x4.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1548&cid=18

Ovo je link za kartu Fruske gore, desni klik, save as i snimite u folder koji hocete, jpg format, 20 x 30 cm, rezolucije 300. Znaci ako ste vicni sa foto sopu, mozete da je uvecate, snimite u pdf-u i odstampate i u vecem formatu na kucnom stampacu.

koliko sam video ima da se kupi u knjizarama, cini mi se da sam vido cak i u korner sopovima, banj, turisticka mesta, manastiri i sl.

• 2 years later...

Gde ovo da metnem... recimo ovde:

Izvor: Dnevnik

Планинарски дом чека љубитеље природе

Планинарски дом на Стражилову, који је 12. септембра 2011. године у великој мери изгорео у пожару, обновљен је и за викенд је примио прве госте на преноћиште.

16-ns--dom2.jpg

Тиме је овај објекат Планинарског – смучарског друштва “Стражилово” након само три године од пожара, што су само велики оптимисти очекивали, поново у функцију, док се званично отварање очекују на пролеће.

Како сазнајемо од председника ПСД “Стражилово” Бранислава Срдића, реконструкција започета почетком маја практично је са последњим даном септембра завршена. Лоши временски услови током лета, када није могло да се приђе дому, пролонгирали су завршетак радова за месец и по дана. Стигло је 50 лежајева, душека и постељине, колико их је било и пре пожара, тако да госте очекује потпун комфор.

- Спрат, који је потпуно изгорео је комплетно обновљен - каже Срдић. – Приземље, које је пре три године претрпело знатна оштећења смо недавно изглетовали и окречили и тако вратили у првобитно стање. Главница радова је окончана, остали су детаљи, као што је постављање ограде на тераси, што ће бити завршено. У поткровљу нисмо панирали ове године ништа да радимо, то ћемо оставити за наредну.

Захваљујући овим радовима, које су финансирали Аустријска развојна агенција (АДА) и Европска унија у склопу пројекта из области еко туризма “Данубе Стреам фор Греен Дреам – Стреам 4Грееен”, чији носиоци су Покрет горана Војводине и ПСД “Стражилово”, планинарски дом је сада енергентски ефикасна зграда, трећа такве врсте у Сремским Карловцима, после Еколошког центра “Радуловачки” и Факултета за менаyмент.

Срдић каже да за месец дана у непосредној близини дома треба да буде постављена и вештачка стена, што је само један од нових садржаја, који чекују посетиоце тог места на Стражилову.

- Овим пројектом се предвиђа и креирање еко-туристичких програма за младе, у које ће и планинрски дом бити укључен – напомиње Срдић. – Смисао пројекта је промовисање Сремских Карловаца као топ еко туристичке дестинације. Наша циљна група су деца и млади и дом ће бити, између осталог, место на ком ће се одвијати програми и едукације из области заштите животне средине, обновљивих извора енергије и слично.

Планинарски дом на Стражилову, подигнут 1962. године, место је које планинари и љубитељи природе из целе Србије радо посећују. Годину дана пре пожара, 2010. забележен је рекордан број ноћења, 2.500. У ПСД се надају да ће тај број бити и премашен сада када су услови за боравак и ноћење у знатној мери побољшани.

З. Милосављевић

http://www.srbija4x4.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1548&cid=18

Ovo je link za kartu Fruske gore, desni klik, save as i snimite u folder koji hocete, jpg format, 20 x 30 cm, rezolucije 300. Znaci ako ste vicni sa foto sopu, mozete da je uvecate, snimite u pdf-u i odstampate i u vecem formatu na kucnom stampacu.

koliko sam video ima da se kupi u knjizarama, cini mi se da sam vido cak i u korner sopovima, banj, turisticka mesta, manastiri i sl.

A što se tiče te karte, ni izbliza nije dovoljno detaljna za to što je Un I.Q. ue pitao -- i ja se tako zapitam gde su neki delovi, iako sam ljubitelj Fruške. Recimo, već na toj karti samo u "mom" kraju (oko Kamenice) nisu ucrtani Artiljevo, Bocke, Torine, Orlovo bojište, i mnogi drugi toponimi... I ja imam jednu turističku kući pa ću je pogledati, ali moguće da je to ta ista ili vrlo slična.

Edited by Duya

• 6 months later...

Evo jednog super sajta sa svim informacijama o Fruškoj: http://fruskac.net/rs 

Na mapi se može videti gde se nalaze svi vidikovci, jezera, livade, manastiri, spomenici itd. :)

• 4 years later...
  • 10 months later...

Moze li neko predloziti prenociste na Fruskoj gori , odnosno neki smjestaj?

Za par dana supruga i ja planiramo otici na nocenje i provesti sutradan na Fruskoj gori...

14 hours ago, jv2306 said:

Moze li neko predloziti prenociste na Fruskoj gori , odnosno neki smjestaj?

Za par dana supruga i ja planiramo otici na nocenje i provesti sutradan na Fruskoj gori...

Najviše smeštajnih jedinica ima u Vrdniku i u Sremskim Karlovcima. To su ujedno jedina dva meste u okolini Novog Sada gde ima koliko-toliko sadržaja.  Naravno, ako želite da obilazite samo manastire ili da šetate po prirodi, onda može bilo gde,

Opet, Fruška gora je dosta razuđena, od Neština na zapadu do Beške ili Maradika na istoku ima oko 60-70 km,

Možete pokušati na Bookingu, Facebook grupama ili na Google mapama,