Jump to content

Featured Replies

Uau!

Stvarno veliki poduhvat. Nadam se da ce istrajati!  :blob:

Kako se finansiraju? Vidim da traze sponzore, ali opet... Koliko stvari imaju sa sobom?

5 godina na putu, bez "svog kutka" - za mene ipak previse.

• Author

Nemaju mnogo stvari, samo najpotrebnije, odlicno upakovano i sjajno su organizovani. Vode beleske, imaju mape svih vrsta, a sto se tice smestaja-snalaze se. Npr., obratili su se hotelu Hyatt i posto je Philippu bio rodjendan zamolili su ih da ih tog dana ugoste, i ovi su ih primilu za dzabe...A sto se tice finansiranja, od sponzora su dobili opremu, knige,...itd, mada generalno ne treba bas jako mnogo para za takvo putovanje, jedino sto moraju biti spremni za sve. Npr. skupa stavka u svemu tome su vakcine ...

Jedan italijanski esperantista isto tako lunja svetom, mada pe?aka. I nije mu lo?e:

cipelke za zimu mu daje firma Crispi, za leto firma Lizard, odeću mu daju Coolmax, Thermolite itd. Ta stvar sa sponzorima nije lo?a.? flowers::

Ali izgleda da nije baš ni jednostavna. Ralić je planirao (možda i dalje planira) otprilike istu onu panameričku etapu njihove ture ali se nije baš proslavio na temu sakupljanja sredstava :-(. A troškove smo procenjivali na bar 10ak K€. 2 aviona do Argentine, čini mi se bus do Ušuaie, prevoz preko komada Amazonije (je l ovi oće da ispedalaju i celu Kolumbiju ?), 2 aviona od Enkoridža... sa sve bajkom, nije baš sitnica.

Nego, Vasko, leba ti, kakva sedla imaju ljudi :-) ? Meni taj detalj deluje najfrčnije u celoj priči.