Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Kakva su iskustva sa trazenjem posla,znaci zapalimo na slepo u Spaniju ili Francusku i trazimo posao tipa cistac u kaficu ili konobar,sanker,bilo sta... naravno na crno,3 meseca..

Moze ako imas nekog tamo ko moze da te poveze sa ljudima(prijatelja, rodbinu) . Ovako solo tesko, gotovo nemoguce.

Moj rodjak vodi nase ljude u Malme i daje im platu od 800e mesecno i obezbedjuje smestaj. Medjutim, uslovi rada su ocajni(gradjevinski radovi - zidarski poslovi, rusenje kuca) i cela ta okolina je jeziva jer se uglavnom javljaju neki mutni tipovi (klosari, narkomani, uglavnom se vode 'klinci' zbog produktivnosti rada) sa kojima ti moras da zivis i provodis vreme. E sad, tu se on ogradjuje, jer ti realno ostvaris platu od 1500e+.

Mislim da u Svedskoj cak mozes i da produzis ostanak nakon 3 meseca ako nadjes neki posao ili neko moze da garantuje za tebe(rodbina). Za to nisam siguran ali mislim da samo odes u migraciono i platis nesto preko 1000kruna i dobijes jos 3 meseca. Tako sam nesto pohvatao.

• Author

Znaci tipa svratis u pekaru ili kafic,ponudis se da cistis ili peres sudove, ta kombinacija otpada?

Ovde postaje neizdrzivo!

Konkretno mislim da u letnjoj sezoni  u zemljama koje zive od turizma mozes nesto da navatas, za Spaniju su mi neki cak i rekli da je sasvim moguce, samo je potrebno doci u maju mesecu pre pocetka sezone i onda se po klubovima  raspitati za posao promotera recimo ili skupljanje casa, pranje sudova i tome slicno. Ali ,trazi se pored engleskog i znanje spanskog, bar ono elementarno. Na kraju krajeva dok ne probas ni ne mozes znati, ali za zemlje kao sto je Nemacka, Svedska, ne znam bas.  Ima tamo i dosta nasih pa mozda ti neko pomogne.

Da, evo neki moji drugari su se sad vratili iz Grcke. Isli su na slepo i nasli su poslove kao konobari, sankeri. Na grckim ostrvima cesto primaju strance na crno, ali hebiga sad ti je sezona vec prosla tako da to otpada.

• 1 month later...

ima neko neki predlog za sloveniju? mene interesuje posao za novu godinu