Followers 0

Kako najjeftinije do Tajlanda

124 posts in this topic

Molim za pomoc ako neko zna najjeftiniju varijantu za avio prevoz do Tajlanda, Bangkok, moze i Puket? Citam da moze da se nadje za ispod 400e, ali ja ne uspevam u tome nikako. Zanima me druga polovina januara, povratak u februaru  :music:

beograd-kolombo(sri lanka) sa fly dubai-jem, pa air asia kolombo-kuala lumpur(bangkok)..

moze obicno oko 380-400 evra...samo moras da kombinujes datume..

viza za sri lanku nije potrebna, na maleziju jeste, al je 5 evra, a i sad je uvedeno ako samo sleces na KL low cost aerodrom i odma letis dalje, moze i bez vize..prate te sluzbenici aerodroma..

Od 01.01.2012. treba viza za Sri Lanku, cena 50 dolara  ::crazy:

http://www.eta.gov.lk/

stvarno jesi siguran?

a ako si u tranzitu, kapiram da ne treba....

al otkud sad to...pa i do sad je trebala, kao, al je to bio samo pecat koji se lupi na izlasku sa carine, i vazi 30 dana..ali zvalo se viza...

mozda je to ista fora, znaci daju na samoj granici, lupe ti pecat, ali naplate 50$ heheheh

jedino treba videti za tranzit, to skoro ni u jednoj zzemlji, sem velikoj britaniji, sad, i jos par ne treba..cak su i za maleziju ukinuli tranzit za nas...

samo nemojte da predajete prtljag u avion, vec lepo sa sobom u kabinu heheh

Za tranzit ne treba. Spustili na 20USD za 30dana.

da da ..i tranzit traje 2 dana, sto je coolj...

Izvini bam-bam, napravio sam nepotrebnu zbrku ovde  :bang: Kada su postavili sajt, pisalo je da trebaju sve vrste viza, pa i tranzitna, i kostala je 50 dolara.. Danas pogledam sajt (nakon sto sam postovao ovde) i vidim da su menjali.. Daklem, trenutno, ovo je vizni rezim sa cenama:

http://eta.gov.lk/visainfo/fees.jsp?locale=en_US

Kako su krenuli sa promenama, mozda se vrati sve na to da vize ipak nece trebati :D Ili se neko igra tamo na sajtu, pa se frljaju sa cenama i uslovima :)

Jos jednom se izvinjavam na dezinformaciji!

Uh, vec se prepadoh, ja da imam 50e za vizu ne bi ni isao preko raznijeh Malezija :yok::dance:

Hvala Bam-Bam za info, jos bolje je sto cu posetiti i Sri Lanku :mah:

Uh, trenutno najjeftinija januarska varijanta mi prelazi 300e (al` u jednom pravcu), nadam se da ce spustati cene u medjuvremenu. Datum nije bitan, povratak u februaru, mozda i pocetkom marta, samo da uklopim :yok:serenade.

Zna li neko kako najbolje i najjeftinije od Pnom Pena do Bankoka?

Čitao sam da im je infrastrukura očajna (tj. nemaju puteve u klasičnom smislu te reči :o), tako da je avion jedina, realna, opcija.

Gledam preko AirAsia-e za nekih €70 (kraj februara), ima li šta povoljnije?

Jel nailazio skoro neko na neke povoljne ponude za tajland

Ja vrebam svaki dan, 800 eur najjefitnije za sad.  U kojem perioud bi ti putova/la?

ljudi ne gledajte za tajland cene iz beograda, jer je od nas uvek skupo i uvek ce biti...pojavila se jednom promocija austrian airlines za 600evra, al to je bilo samo jednom u zivotu heheh...i jednom je bilo aoroflot-om za slicnu cenu, pre 6 godina...ne pricam napamet, jer stalno idem na tajland, i pratim kontinuirano kako se krecu cene vec 8 godina unazad..

znaci, gledajte okolne aerodrome, prevashodno istanbul, gde su najbolje cene uvek ( opusteno moze da se nadje karta izmedju 450-550 evra, u zavisnosti koliko brzo naletite na promociju), a povremeno ima i dobrih cena iz minkena, ili budimpeste sa aerosvit-om ili aeroflot-om...cak i finnair ima lepe promocije iz budimpeste....

do ovih destinacija mislim da nije problem stici iz beograda, a mozete dosta da ustedite , i po 200-300 evra po osobi...

znaci, mante se bre beograda u trazenju heheheh

p.s

jedina opcija da moze da uleti pristojna cena iz bg-a je low cost flydubai do sri lanke, i onda air-asia-om do kuala lumpura, pa gore do thai-ja...ovo je nekoliko meseci bilo prilicno izvodljivo, kad je flydubai prvi put proleteo za beograd..medjutim, ubrzo su digli cene, i koliko mi deluje, i ostace tako...eeventualno, ako uleti neka promocija, mada, nije bas za ocekivati..pratite u sv. slucaju..

ljudi ne gledajte za tajland cene iz beograda, jer je od nas uvek skupo i uvek ce biti...pojavila se jednom promocija austrian airlines za 600evra, al to je bilo samo jednom u zivotu heheh...i jednom je bilo aoroflot-om za slicnu cenu, pre 6 godina...ne pricam napamet, jer stalno idem na tajland, i pratim kontinuirano kako se krecu cene vec 8 godina unazad..

Bam-Bam, evo da te zamolim u ime svih nas koji se vec duze vremena spremaju da odu ali nikako dase to desi (vazi, bar za mene)... da, kad god vidis neku promociju za Tajland, postujes ovde... Hvala unapred...

pojavila se jednom promocija austrian airlines za 600evra, al to je bilo samo jednom u zivotu heheh...i jednom je bilo aoroflot-om za slicnu cenu, pre 6 godina...ne pricam napamet, jer stalno idem na tajland, i pratim kontinuirano kako se krecu cene vec 8 godina unazad..

slabo si ti to ispratio :P salim se, malo samo da dopunim...

bila je promocija austriana za 500 eura skoro nesto (pre mozda 2 meseca), a i prosle godina u avgustu promocija turkish-a za 520 evrica (ova je bilo vrh jer je promocija vazila za putovanja od decembra do negde marta mislim). pricam iz beg naravno.

uglavnom, dobro je pratiti promocije qatar airways iz budimpeste a od skoro i zagreba. na tim promocijama sam vidjao karte za oko 500 eur, ali mislim da su sad malo podigli cene (kao i svi) na oko 550. isto i austrian iz bud ima ok cene, oko 520 eur najjeftinije. trebalo bi od septembra qatar da krene i iz beograda, pa se i tu valja nadati nekoj promociji :)

Evo sada sam pogledao neke cene karata iz komšinskih država i svakim danom skaču po malo ali biće jos promocija...

Iz Beograda: Aeroflot 711e, Austrian 746e.

Zagreba : Aeroflot 706e, Austrian 762e.

Atine : Aeroflot 732e, Qatar airways 732e, Royal Jordanian 768e.

Istanbula : Aerosvit 575e, Aeroflot 622e, Emirates 676e.

Budimpešte : Aeroflot 594e, Aerosvit 621e, Austrian 677e.

Sve letovo sam gledao od 12.12.2012 do 26.01.2013. pošto sam ja u tom periodu uzeo karte pre dva meseca preko Egyptair iz Budimpešte za 475e...

Ljudi, ima li išta? Svakodnevno obilazim razne web stranice..niđe niđta  :cry22:  Ja bih period 23.12-10.01.

Ne nadaj se mnogo, to je udarni termin. Nijedna avio kompanija nece pustiti bozicne karte na rasprodaju. Pogotovo ne 23/24/25.12, svi bi da putuju bas tada.

Ja nemam izbora. Tad il' ništa...tako da se bar moram nadati. A bit će neka kombinacija.

hm, nesto se cudno desava sa cenama karata za bankok..ovo je obicno bilo vreme kada su pocinjale promotivne akcije aviokompanija za putovanje od decembra do kraja februara...i te promocije su manje vise trajale do kraja septembra...medjutim, karte su bogami bas skupe, i nesto mi se cini da nema tendencije da mnogo padaju, gledajuci i cene za oktobar/novembar, koje su bile daleko nize u ovo doba prosle, pretprosle, i zadnjih 5-6 godina...

da li neko ima neku info, kad se ocekuje pad cena?

@vukad

btw. cene karata za 24. i 25. decembar su obicno nize nego za okolne dane, jer hriscani tad uglavnom ne putuju,kao ni ljudi koji rade za njih, jer odmor im krene obicno ranije pre badnjeg dana...avioni su uglavnom poluprazni za tajland 24. popodne, i 25. decembra...

pa svima je taj period zanimljiv  ;)...

nista, moramo da cekamo...siguran sam da u jednom trenutku moraju da izadju sa promocijama,samo sto je, po mom dosadasnjem iskustvu, to vec trebalo da pocne

Pozdrav ljudi,

Da li neko zna kombinaciju za jeftinu kartu do Bankoka?

Jedino sto sam nasao je oko 600eu povratna iz Budimpeste, prolece 2013.

Hvala unapred!

Kako stvari stoje nema nista od jevtih karata za Bkk za kraj januara.Eventualno mozda sacekati pa posle Nove Godine pokusati...

GULF AIR

During the promotion period from January to March, for example, Bangkok from Frankfurt/Main with brief stopover in Bahrain is available for only 482,79 euros

Do skoro je bilo a sad treba proveriti, moj prijatelj kupio i polece za koji dan... Qatar airways Bg-BKK-Bg  620e NIKAD jeftinije a da letis iz Bg...