Followers 0

Problem sa permessom i vizom u Italiji

4 posts in this topic

Imam jedan interesantan problem. U avgustu prosle godine sam dosao u Italiju u Rim da bih studirao (u pitanju je fakultet koji spada u Vatikanske univerzitete, ali mogu da ga pohadjaju i civili, ne samo oni koji nameravaju da budu svestenici, casne sestre itd.), ali sam dosao bez vize, jer su ovi u it. ambasadi zahtevali potvrdu od fakulteta, boravista, bankovnog stanja i jos kojesta..

Medjutim, studentsku vizu sam uspeo da sredim u novembru, koju sam dobio na 3 meseca. Cvrc mrc, problemi oko fax-a su me zadrzali da uradim Permesso (boravisnu dozvolu), sve se to vuklo do trenutka kada je viza istekla. Potom sam otisao u vatikansku questuru u Rimu, gde su mi rekli da oni ne priznaju svejedno tu vizu i da moram da trazim drugu (tj. religioznu vizu) koju nisam siguran ni da li cu dobiti. Ja ne znam kakve to veze ima ako nisam bogoslov?  :psuje:

Ja sam ipak popunio i poslao zahtev za permesso u glavnu questuru, ali je problem sto sam poslao fotokopiju pasosa sa isteklom vizom.

Moje pitanje je da li ce mi odobriti zahtev za permesso iako je viza istekla, ako mi ne odobre, sta da radim u tom slucaju?

Pozdrav, sve najbolje :)  :pivoooo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nije mi jasno kako si mogao da dobijes studentsku vizu samo na tri meseca .... mislim da si malo uprskao sto si cekao da ti istekne viza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ti ne odobre moras nazad, pa posle par meseci ponovo mozes tamo. Moze i civilno da se uci odavde za to vreme pretpostavljam :102:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0