Followers 0

Filipini

167 posts in this topic

10 ili 14.12.2013. - Manila - Bali, 32EUR Cebu Pacific -bez kofera. Doplata je od 5 do 15 eur u zavisnosti koliko nosite ;)

Iz Cebu-a se ne isplati, jer je 4 puta skuplje, a i ide se Cebu - Manila - Bali.

olaksanje! taman sam pomislila kako sam napravila ogromnu gresku!Meni te karte od 32e nisu izlazile, cena karata je bez taksi,pa po osobi izadje 80e ( bez torbi)...

Kako si dosla do 80 eur ?

Nema vise akcije za te datume a bilo je kada sam napisao tu cenu.

Sada je cena ~ 50eur. Otkaci sve sto cebu po defaultu dodaje, osiguranje, sediste, ovo ono...

http://imgur.com/SWIyR3H,I0SFnZP

Edit. Ovo je za 9i dec, ali isto je za sve datume.

I imas na ovo exit tax od 450php

Kako si dosla do 80 eur ?

Nema vise akcije za te datume a bilo je kada sam napisao tu cenu.

Sada je cena ~ 50eur. Otkaci sve sto cebu po defaultu dodaje, osiguranje, sediste, ovo ono...

http://imgur.com/SWIyR3H,I0SFnZP

Edit. Ovo je za 9i dec, ali isto je za sve datume.

I imas na ovo exit tax od 450php

i meni je izasla cena od 32e za karte ali kad sam krenula redom izasla mi je ukupna cena od 9460 PHP( bez torbi)!!ne znam stvarno..nije ni vazno vise, uzela sam karte vec :)

Puerto princesa kao polazno mesto, onda busom do el nida (6 sati), ili sabanga (3-4 sata). Pa nekako da se prebacis/te na coron :-)

Hvala :) I jos jedno pitanjce :D Gde je najbolje za ronjenje (scuba): Boracay, Palawan, Bohol ili Cebu?  flowers::

Cao svima, mi sutra palimo za Kinu, a iz Kine bi trebale da idemo na Filipine. Koliko smo citale tajfun je unistio Bohol, ali su ostecenja i na Palawanu i na Boracay-u. Da li mozete da nas obavestavate o situaciji, jer koliko sam cula u Kini ne rade svi sajtovi.  Ne znam koliko je bezbedno ici na Filipine u ovom trenutku, jer one slike i klipovi deluju jezivo. Filipinske avio kompanije nam vracaju samo takse, tako da nam je jedna od opcija da iskoristimo let za Manilu pa istog dana letimo za Maleziju. Zna li neko kakva je procedura dobijanja malezijske vize u Sangaju? Da li je isto kao u Bgu 1 dan ili vise? :?

Hvala puno unapred

Svi predlozi su dobrodosli :)

neces se pokajati ako odes, jedino zbog ove oluje sto je bila mozda nije pametno ici u srednje delove, vec na dva velika ostrvo, tj startna odredistra trebaju da budu gradovi Manila, i Davao, pa  nastaviti dalje.

Ako sve bude kako treba i ja planiram na prolece ili pocetkom leta da odem na Filipine, pre svega zbog devojaka Filipinki koje su verovatno jedne od najegzoticnijih na svetu posle Brazilki i za koje sam dosta citao na engleskom forumu, da su lepe, ljubazne, a samo cinjenicom da si belac mozes da ne kazem gotovo koju pozelis ali skoro.

Mnogi Englezi, Amarikanci, Austrijanci ali i ljudi iz zapadne evrope se zene sa devojkama sa filipina, kojima je cilj otici iz bede, dok muski dobija devojku iz snova, tako da se cini da je ovde svako na dobitku.

Ono sto mi je tu zanimljivo, i velika prednost ( mada razlog zbog koga ja idem su devojke i nije prednost ) je da je na filipinima osim tradicionalnih jezika jedan od sluzbenih jezika i Engleski, tako da vecina stanovnistva zna neki da kazemo srednji nivo, sto je dovoljno za nesmetanu komunikaciju.

Juce smo bile u Filipinskom konzulatu, u Sangaju i dobile informaciju da je bezbedno na Palawanu i Boracayu. Na Cebu je mnogo "izbeglih" sa Bohola i drugih ostrva tako da tamo nema puno turista. Palawan i Boracay su ok. Internet i telefonska komunikacija je osposobljena pre dva dana i sve funkcionise normalno. Tako da cemo 24og tamo posle Kine pa ako nekome treba info, neka se slobodno javi.

neces se pokajati ako odes, jedino zbog ove oluje sto je bila mozda nije pametno ici u srednje delove, vec na dva velika ostrvo, tj startna odredistra trebaju da budu gradovi Manila, i Davao, pa  nastaviti dalje.

Ako sve bude kako treba i ja planiram na prolece ili pocetkom leta da odem na Filipine, pre svega zbog devojaka Filipinki koje su verovatno jedne od najegzoticnijih na svetu posle Brazilki i za koje sam dosta citao na engleskom forumu, da su lepe, ljubazne, a samo cinjenicom da si belac mozes da ne kazem gotovo koju pozelis ali skoro.

Mnogi Englezi, Amarikanci, Austrijanci ali i ljudi iz zapadne evrope se zene sa devojkama sa filipina, kojima je cilj otici iz bede, dok muski dobija devojku iz snova, tako da se cini da je ovde svako na dobitku.

Ono sto mi je tu zanimljivo, i velika prednost ( mada razlog zbog koga ja idem su devojke i nije prednost ) je da je na filipinima osim tradicionalnih jezika jedan od sluzbenih jezika i Engleski, tako da vecina stanovnistva zna neki da kazemo srednji nivo, sto je dovoljno za nesmetanu komunikaciju.

Super za devojke, Laki.Svako iz svojih razloga voli da putuje...ja pitam da li je bezbedno da se ide s obzirom na tajfun i zemljotres..Naravno da mi se ide na Filipine, zato smo i uzele karte, ali je pitanje na koja ostrva ici i kako je omoguceno kretanje do istih a da cene letova ne budu preskupe?

Pozdrav svima

I ja planiram put na Filipine krajem januara/pocetkom februara, mesec do mesec ipo dana. Imam nekoliko prijateljica tamo, i mislim da su Filipinke izuzetno kulturne i gostoprimive, mislim da ljudi uglavnom imaju pogresno misljenje o njima zbog generalno lose ekonomske situacije na Filipinima.

Sta videti i gde otici, Boracay svakako, tajfun nije naneo ozbiljniju stetu, povratna karta iz manile je oko 60-70e ili jeftinija. Palawan takodje, mada s obzirom na njegovu velicinu, putovanja s jednog na drugo mesto unutar samog ostrva mogu trajati dosta dugo, recimo od Puerto princese (aerodrom) do jedne od najlepsih plaza (El nido) putovanje je izuzetno dugo. S obzirom na skorija desavanja, Bohol i Cebu treba preskociti. Iz bezbednosnih razloga, ne bi trebalo ici bilo gde u juznu oblast Mindanao (Davao siti...) zbog gradjanskog rata/sukoba koji tamo traje decenijama. Severna oblast (Luzon) je potpuno bezbedna i gotovo netaknuta tajfunom. Interesantno za posetiti u toj oblasti: Puerto gelara, istorijski grad Vigan (celo gradsko jezgro pod zastitom UNESCO, izuzetno ocuvan spanski kolonijalni stil gradnje), Banaue - spektakularne pirincane terase...

Inace, Laki, kada planiras na put, da li si vec kupio karte i kako planiras da otputujes tamo, preko Rima je povoljno ili imas neku drugu kombinaciju? Posto ja uskoro treba da kupim karte. Isto pitanje i za Loknastu posto si vec kupila karte, odakle, kojom marsrutom...? Hvala unapred

POZDRAV :)

Nenade, mi smo kupili karte Saudi arabia airlines 457e Milan Manila za 17.02.2014 i Beograd Milano Easy Jat 55e. To je top najeftinije sto smo nasli i mislim da je bash povoljno.

MOze li neko da mi prosledi koje smestaje ste koristili ili cete koristiti konkretno Manila, Palawan, Boracay, Coron...

Ima li razlike u cenama avio kompanija izmedju ostrva bih da kupujem karte ovih dana  :mah: Koliko mislite da je potrebni budzet za 18 dana nista luksuziranje, samo uzivanje u pravim stvarima...

pozzz

@ Nenad84

Posto smo slicnih godina pretpostavljam da su nammotivi putovanja slicni.

Ja sada u januaru putujem u Engelsku, tj idem tamo da zivim i radim, pa kada skupim nesto para ( posto se tamo moze zaraditi za razliku od Srbije i sa mojom strukom imam dobre mogucnosti a samim tim i dobre mogucnosti zarade ) , prvom prilikim najverovatnije otici verovatno negde u maju, pa ako budes jos zaintereson i ako se nesto drasticno ne promeni kod mene mozemo se dogovoriti :)

Inace na put sam planirao sam ili eventualno ako nadjem nekog priljatelja koji ima para za ovakvo putovanje.

POZDRAV :)

Nenade, mi smo kupili karte Saudi arabia airlines 457e Milan Manila za 17.02.2014 i Beograd Milano Easy Jat 55e. To je top najeftinije sto smo nasli i mislim da je bash povoljno.

MOze li neko da mi prosledi koje smestaje ste koristili ili cete koristiti konkretno Manila, Palawan, Boracay, Coron...

Ima li razlike u cenama avio kompanija izmedju ostrva bih da kupujem karte ovih dana  :mah: Koliko mislite da je potrebni budzet za 18 dana nista luksuziranje, samo uzivanje u pravim stvarima...

pozzz

Sve zavisi od tvojih zahteva/prohteva kada je u pitanju smestaj, ali 'ajd da kazemo da ti nije toliko bitno gde spavas:

Boracay - Frendz Resort (dorm ili private room) - Btw user loknasta ti je trenutno na Boracayu, tako da je cimni na pvt pa popricajte o smestaju. Moj predlog ti je da gledas Station 3 na Boracayu, em sto je najjeftiniji, em sto je dovoljno blizu celog ludila ukoliko se zazelis/te istog.

Palawan - Puerto Princesa - neces tu nesto puno izblejati tako da ti predlazem Go Hotels ~ 12 eur za dve osobe.

El Nido - http://www.lakwatseradeprimera.com/el-nido-accommodation-guide-for-hotels-resorts-and-cheap-lodges/ , http://www.angkulet.com/2012/11/15/el-nido-palawan-accommodations-map-and-master-list/ pa biraj.

Coron - http://www.senyorlakwatsero.com/2012/03/12/coron-accommodation-cheap-lodges-guesthouses-resorts-and-luxury-hotels/

Sto se tice kupovine karata, gledaj cebu pacific koji najcesce ima neke akcije, kao i tiger airways i pal express. Ja sam najskuplju kartu unutar filipina platio 14eur, a to je Busuanga Manila, ali sam pohvatao sve moguce i nemoguce akcije :)

Ja sam budzetirao 60eur po danu za smestaj + izleti + klopa + alkoho + .... :) I kapiram da je to previse, ali zlu ne trebalo.

Ukoliko Vas je dvoje i uzmete neku cool sobu za 1200php sto je 20eur, to znaci budzetiraj po coveku za smestaje 200eur za 18 dana, budzetiraj 100eur za letove + taxt + razne vidove transporta, 400eur za klopu za tih 18 dana mislim da je sasvim ok, cak i da klopas svaki obrok u restoranu. E sad je na vama da li cete ici na izlete. Ako ste u El Nidu, imate 4 island hopping ture i svaka je izmedju 15-20eur, na Boracay isto ako 3-4 ista cena. Za Coron ne znam jer cu tamo biti samo jedan dan kada zavrsim Tao Expedition. Ukoliko imate sredstava to bi vam bio jackpot da bookirate :) 

Nadam se da sam bar od neke pomoci :) A kada se vratim tamo negde u prvoj nedelji fabruara ... vise informacija.

Ehej :)

Ponadah se da ces mi ti odgovoriti, konkretizovano, jasno, sa sve linkovima :comp:

Hvala puno...mi josh uvek pravimo plan, zasigurno cemo Boracay, Palawan, Luzon, Manilu i sad smo u potrazi smestaja i letova..Reci mi jesi li ti platio sve karte, smestaje i to? DRugarica me savetuje da trazimo smestaj kad dodjemo tamo, ona je bila sad u februaru i kaze da su oni tako. BAs se razmisljamo za Tao expedition, to je bash vrhunski. Jesi li to platio i koliko nigde na njihovom sajtu ne uspevam naci cenu, mada sam ovako na forumima okvirno nasla... MIslis li da se to moze i tamo ono dan za dan uzeti ili moras ranije?

Ova gospodja konzulka mi kaze da moram da joj prilozim rezervaciju smestaja, jel tebi to trazila :o

Hvala za ove smestaje. ove nisam nasla:) Kontam da mogu naci u svakom mestu za 20e za nas dvoje smestaj, to bi mi bio budzet za smestaj!

HVALA puno....

Ako ti ja sta mogu pomoci, mada tesko, javi :mah:

ja bih preporucio siargao, ostrvo na juoistoku, blizu mindanaoa...tamo je najbolji surf ikad...takodje okolina, plaze, snirkling, pecine, sve netaknuto..https://www.google.com/search?q=sohoton+caves+siargao&client=firefox-a&hs=A7P&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JWaXUp3fHIyzsATV4oDgCg&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=569

idem ponovo tamo u aprilu...takodje, coron, za ronjenje, a i generalno...na severoistoku luzona siera madre nacionalni park, pravi wildness....i blizu boracay-a par ostrva, romblon i siguyan...na 3-4 sata su od borakaja, a neverovatna priroda....

takodje, na jugu negrosa, grad dumanguete, odakle se ide za siquijor, malo ostrvo puno vudu magije heheheh...trip za doziveti...

btw. kupovao sam karte malo pre tajfuna, internal flights, i mogu reci da nisu bas 15 evrita...najjeftiniju sam platio 30$, i to air asia...takodje, philippine airlines ima dobre cene...cebu nije bas bio tako povoljan, prvo izleti dobra cena, a onda, do kraja, kad nakarikaju sve takse, izadje do jaja puno...

pal express- srecno, nema serbia za country...tako da nisam mogao ni jednu kartu da kupim, jer me stalno izbacivalo...

ima li neko da ide sredinom aprila? tad je udarna sezona, sto se vremena tice, a i ronjenja i surfa...

Meni je Bohol bio u planu 7 dana, ali posle ovog tajfuna ni dumaguete ni tabilaran ni siquijor i jos niz fantasticnih mesta, bar kod mene nisu u opticaju.

Sto se tice karata, meni se namestilo da sam imao srecu da skoro sve karte kupim za 0 ili 1php, pa cak i one iz i za BKK. Tacno je kada se nakarika sve, recimo na tu kartu od 1php Manila - Bkk, izadje nesto oko 35eur. Ali za ove ostale, to "karikanje" ne izadje vise od 6-12eur zavisi od aerodroma :) Ako treba, mogu i listing kupljenih karata sa cenama da odradim :)

Smestaje nisam uopste platio, nadam se da ce mi se posreciti kada odem tamo :) jos uvek se lomim da li da idem na Boracay ili da odem za Macau / Hkg. To jos u glavi moram da prelomim.

Tao expedition za ovaj period kada vi idete, i nesto ranije kada ja idem, je 23000php. Ja sam platio sve odjednom, ali moze da se plati 50% sad, a 50% najkasnije dan pred put. Od toga najvise ocekujem iskreno :) nadam se da se necu razocarati. Sto se tice toga da li se moze ici dan za dan ... previse je popularno na tripadvisoru a samim tim i kapiram da je velika guzva ... tako da ne znam odgovor na to pitanje :)

Za taj vas period nije jos sve popunjeno, ali za period kada ja idem i sve pre februara, sve je full, tako da su ubacili neke nove datume :)

February 23 to February 27, a 5 day/ 4 night Open Expedition EL NIDO to CORON

February 23 to February 27, a 5 day/ 4 night Open Expedition CORON to EL NIDO [FULL]

Ako ti "teta" trazi booking, odradi preko booking.com bilo koji hotel koji ima book now pay later, pa otkazi sledeci dan. Problem resen.

Ja vizu jos nisam ni poceo da jurim, pa bi eto .... s' tvoje strane bilo lepo da napises sta je sve trazila, jer od pet ljudi cuh pet razlicith ali slicnih verzija :)

Haj :)

za visu potrebno (za zaposlene :) kopija pasosa, kupljena karta, rezervacija smestaja, 2 fotke, formular koji ti ona prosledi na mejl, potvrda da si zaposlen i kolika su primanja :shockkk: i 50 dolara.....eto...

hvala na info za Tao, bas je dosta, verujem da vrediiiii...

Pozdrav iz Puerto Princese!

Evo informacija iz prve ruke :)

Na Boracay i Palawan se moze slobodno ici. Ja sam provela vise od 2 nedelje na Boracay-u. Bila sam smestena na Station 3, i jako  mi je drago zbog toga. Ako nekome treba preporuka za smestaj, neka se javi porukom.

Na aerodromu u Puerto Princesi mozete uzeti mini van direktno za El Nido, cena je 700PHp, ali zato u povratku dobijate popust pa je karta 500php. Preporuka za smestaj u El Nidu, nove sobe, otvoreno u novembru ove godine, cisto, lepo :)

Palawan: U Puerto Princesi po meni, treba ici samo do Undergroud River-a, organizovane cene izleta 1500Php, moze da se cenka i spusti cena oko 200php, ali kapiram da je pametnije ici u sopstvenoj organizaciji ako imate vremena. U El Nidu treba provesti 3,4,5 dana.Obavezno ici na organizovane ture A ili C, su najbolje, kostaju 1200 i 1400php. Ni ronjenje nije bilo lose, ali kazu da je Cebu bolji :) Ja nisam bila te srece.

Na Boracay-u je vise chill, treba obici Romblon ostrva ako ste u prilici, kao sto kaze bam bam. Iz Catilana imate brodice svakog jutra, tako da se mozete kretati po ostrvima.

Ono o cemu treba povesti racuna, ako ne putujete sa Tiger-om ili Air Asia-om dozvoljen prtljag je 10 kg.

Sa strujom se svuda kuburi osim u Puerto Princesi. eto :)

HEJ :)Loknasta clap.gif' alt=':clap:'>

Meni potrebne sve informacije za smestaj i sve sto si radila. Mi smo kupili sve avio karte, Manila Puerto Princesa, PP Cebu, Cebu Boracay, Boracay Manila...smestaje nismo tako da super ako imash neki info... Reci mi koloko ste placali nekakve takse po aerodromima, nalazim razlicite cene?

Nisam pametna za taj Puerto Princesa sta da radim, mi smo tu 6 dana, kontam da idemo u El Nido,no let nam je iz PP pa bih morala i do tamo i nazad. Jeste vi isle na boom, niste rezervisale pre smestaje, mi se nesto mislimo da idemo tako? Kojom avio ste isle do PP i Boracay? A Manila smestaj?Jeste isle do pirincanih terasa?

Hvala puno

Na Cebu nazalost nisam isla. Komentari su razni za ici i ne ici, putnici su uglavnom odustajali, ali sam upoznala par koji je isao, samo na par dana, i kazu da je ok.

U Manili sam prespavala na aerodromu :) letela za Caticlan via Cebu, i zabola tamo...nema naziva niti stranice za smestaj na Boracay-u, ali ako si na socijalnoj mrezi, javi mi se porukom, pa cu da ti prosledim kontakt ;) Ne znam u kom periodu idete, ali od januara je sezona pa ce sve poskupeti, vec je pocelo. Ja ne bih trosila vise od 2, 3 dana u Puerto Princesi ,da ti ne kazem cak i jedan dan, ali ako ste umorne, iskuliraj pa lagano.

Na svakom aerodromu placas terminal fee, kad napustas ostrvo. Svuda je po 100 PHP osim kad se napusta Manila, tu je 550php. Sacuvaj te parice odmah, da se ne cimas kasnije. Imas banku na aerodromu, u svakom slucaju. Ja bih na vasem mestu bila 2 dana u Puerto Princesi, i isla pre na neki izlet za delfinima i ajkulama nego na Underground river..ako vozite skuter mozete da iznajmite zaa 250php dnevno, i to bi bilo najpametnije i najbolje za obilaske.Na svakom koraku imas turisticke agencije koje ti nude prevoz do EL Nida. Ja sam platila 700php za polazak ali preko istih 500 za povratak. Ali sam uzela odmah po sletanju, jer nisam zelela da ostajem u P.P. cuvala sam dane za El Nido. Nista od smestaja nisam rezervisala online, ali su cene skoro iste, online ili na boom :)

Boracay i P.P. nemaju direktnu liniju. Ide se via Manila ili Cebu. Gledaj Tiger i Air Asia-u. Ja ne volim Cebu Pacific jer je uglavnom  velika razlika izmedju cene koju stave da je, i onda kad dodas sto i jednu taksu i torbe, izgubim vreme i zivce i ne uzmem kartu :P

Palexpress-om sam isla, pripada Philippine airlines-u.

Eto :) a ti pitaj sta te jos zanima

kli

pozdrav,ja sam Aleksandar,upravo sam se registrovao jer sam bukvalno "kopao" po internetu i googlu za informacije o filipinima i nasao ovaj divan sajt i vidim da je dosta nasih ljudi bilo tamo ... Evo ovako pocinje moja prica,zaljubio sam se u jednu filipinku,pricamo vec godinu danai svaki dan preko skajpa i nerazdvojni smo. Imam zarku zelju da odem tamo na leto i od prilike ako je moguce ostanem oko 20-30 dana (mozda i vise ako Big da :P),zavisi koliko mi dozvole. Ovde sam se registrovao najvise zbog toga sto vidim da mnogi pricaju o razlicitim cenama karata i mnogo kombinacija koje postoje da bi se stiglo do tamo. Mene jedino interesuje Cebu grad i kako stici najjeftinije do njega. Naravno,postoje neki manji i neki veci problemi kod mene.. :P Jedan od tih problema je sto ja nikad nisam isao sam na tako dalek put,drugi problem je sto jos uvek studiram i ako ne predam sve ispite u junu/julu necu moci da odem tamo. Video sam i procitao sve vase postove o tome ali jos uvek mi fali dosta informacija... Googlao sam neke letove i najjeftiniji sto sam nasao  sa 2 presedanja u Rusiji,Dubaiu ili Istanbulu,zatim drugo presedanje u Koreji za oko 1200e-1300e.Ali posle toga sam procitao ovde da cak moze i jeftinije ali mi nije jasno kako i gde... Da ne duzim pricu,napisacu ovde konkretna pitanja :)

- kako i gde da nabavim jeftinu kartu za Cebu (sa povratnom)?

- koliko vremena treba treba za vadjenje vize i da li je tesko dobiti vizu? kosta oko 50e-60e ako se ne varam?

- sta sve treba da znam pre nego sto krenem na put?

- tamo bih bio kod nje u kuci,tako da mi pare za hotel ne trebaju,samo dzeparac,koliko od prilike da ponesem za 20-30 dana?

- ona mi kaze da se ulaz na svakoj plazi naplacuje,i da je sve skupo,pa me interesuje da li to samo izgleda da je skupo jer su siromasni ili je stvarno tako?

- isao sam da proverim gde im se nalazi ambasada u Beogradu u Zidarskoj ulici,ali je nisam nasao,(kao sto je vec neko pomenio:"ne bih da ispadnem slepac ali nisam ama bas nigde video konzulatski ulaz") video sam samo obicne zgrade gde zive ljudi..

-cak smo oboje slali e-mail ali niko ne odgovara,pa me interesuje da li treba da pozovem telefonom ili opet odem do Zidarske i pokusam da pronadjem...?

ako se setim jos necega,pisacu poruku opet,hvala puno unapred! :)

Izgleda da ti nisi nista čitao :-)

Kartu gledaj za Manile,  ne za Cebu.  Lako ces ti iz Manile za Cebu sa nekom od low cost kompanija.

Vađenje vize je pet minuta posla uz prethodno poslatu dokumentaciju konzulki na mail.  Posle odeš u 29 nov iznad Skadarske po vizu.  Kosta 50$.

Treba da znaš što više.  Pogotovo da su Filipinke namazane kada su u pitanju stranci. Budi veoooooma oprezan, oko toga.

Za 20-30 dana samo za tebe ne treba ti puno.  Ali tu će se pojaviti ona,  njena bolesna keva,  brat u zatvoru,  tetka na samrti i slično.  Tako da računaj između 600 i milion evra.

Ulaz se ne naplaćuje ni na jednoj plaži. Rekoh ti ja da budes oprezan kada veruješ Filipinkama :-) Skupo je relativan pojam, nekome je 200-300 pesosa po obroku skupo a nekome ne.

I to da odeš na Filipine i da budes samo na Cebuu je opaka greška. Ma da oko Cebua imaš gomilu prelepih ostrva.