Posted May 17, 2012 Planiram da kupim nesto kao "ručni frižider za plažu", pa me interesuje sledece: 1.koliko sati hrana u njemu moze da izdrzi a da se ne istopi ? 2. koji biste mi rucni frizider preporucili ? 3. koliko cesto/da li mogu da otvaram taj frizider tokom 18 h putovanja ? 4. treba li i koliko cesto da se menjaju neke patrone u tom frizideru ? Ukoliko sam pogresila temu nek me admin prebaci na drugu temu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2012 mi koristimo taj uredjaj redovno. Ne kupuj obican plasticni rucni frizider jer dzabe zauzima mesto.Rashladna torba, funkcinise isto, a laksa je, manje zauzima(narocito posle kad je ispraznis) mesta i prakticnija je. U nju ubaci dva tri pingvina,dobro zaledjena, a mi uvek dodamo i koju flasicu zamrznute vode, i time ubijemo dve stvari. Drzimo lakse temperaturu,i uvek imamo uz sebe rezervu vode na putu, jer jedino je to bitno ,sve ostalo ima alternativu. I nikad ne zas kakva je situacija sa vodom tamno gde dolazis, tako da jedna flasa vode u nasem, prtlagu uvek ide. cak i kada pricamo o dalekoazijskim turama ili africkim. Veruj mi da je voda nuzna. Dobro zaledjena harna, uz ovakav psotupak koji sma ti opsiao,dva tri pingvincica plus voda drzi ladno i 36h ako se ne otvara. ako se otvara onda je to naravno druga prica, i ostali "lokalni faktori" znacajno uticu. Mozda je najbolje da posebno imas frizider u kojem nosis smrznnutu hranu, i to ne otvaras dok ne stignes na lokaciju, a u drugoj torbi ,nebitno, imas sendvice i klopu za usput. Po meni bi to bilo logicno., naravno da nije i jedina i opcija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2012 "U nju ubaci dva tri pingvina,dobro zaledjena" Pingvini su oni mali plavi "zamrzivački elementi" ili...? Koliko pingvin mora da se drzi u hladnjaku pre putovanja? "ako se otvara onda je to naravno druga prica, i ostali "lokalni faktori" znacajno uticu." Treba da prenesem stvari iz Segedina za BG (autobuska tura) i treba da bar 3-4 puta otvaram taj frizider, pa me zanima da li ce onda hrana unutra izdrzati da se ne pokvari? Otvarala bih frizider naravno tek kad stignem u Segedin. Da li taj broj pingvina zavisi od broja artikala koje nosim ili samo od velicine same torbe? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2012 Зависи која је храна у питању, ал' за тако кратак пут ништа се неће укварити - само ће се угрејати. Евентуално живо месо. Што више отвараш фрижидер то се, логично, греје. Мени је издржавао око 3-4 сата у колима, некада и дуже ако сам успут стављао хладно пиће итд. Дакле, што више патрона унутра или залеђених флаша - процени. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2013 Vecina autobusa ima ugradjen hladnjak (frizider) kod srednjih vrata ili pored prednjih vrata tako da ako putujete a zelite da i dalje vam namirnice budu svjeze, mozete zamoliti posadu da tu drzite namirnice tijekom putovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites