Followers 0

Autostop Novi Sad - Beč i Beč - Novi Sad

10 posts in this topic

Planiram sutra da zapalim za Beč na par dana. Gledam Hitchwiki i nešto Novi Sad nije popisan... Čuo sam od jednog lika da je stopirao na molovoj pumpu na E-75. Jedini problem je što od temerisnke petlje do te pumpe ima nekih 10km. Dakle plan je da na temerinskoj petlji stopiram za Suboticu do molove pumpe a odatle da držim znak direkt za Beč. Neću ništa između jer kasno krećem sutra, tek oko 3 popodne ću biti na stopu. Hoću da imam garanciju da ako me uvati mrak mogu da se vrnem kući.

Ima li neko bolju ideju kako stići do bolove pumpe? Ili još bolje ima li neko bolju ideju ustopirati do Beča iz Novog Sada.

Ima li neko iskustva povratak iz Beča ka Novom Sadu. To mi deluje zeznutije.

Zašto ne bi već u Novom Sadu držao znak za Beč?

Hoću da imam garanciju da ako me uvati mrak mogu da se vrnem kući.

Jaka ti je volja za stopom,vidim :)

I da si zensko (=njima cesce staju),sansa da ustopiras direktno SU-Bec su ti relativno male (da ne kazem minimalne).

Ako bi probao "iz delova" da predjes taj put,mozda bi i uspeo.Ovako,u jednom cugu...cisto sumnajm.

EDIT:inace,taj deo kod Rodica na autoputu ti je najzgodnije mesto za stopiranje u tom pravcu.

Hoću da imam garanciju da ako me uvati mrak mogu da se vrnem kući.

Jaka ti je volja za stopom,vidim :)

I da si zensko (=njima cesce staju),sansa da ustopiras direktno SU-Bec su ti relativno male (da ne kazem minimalne).

Ako bi probao "iz delova" da predjes taj put,mozda bi i uspeo.Ovako,u jednom cugu...cisto sumnajm.

EDIT:inace,taj deo kod Rodica na autoputu ti je najzgodnije mesto za stopiranje u tom pravcu.

Jeste mi jaka volja za stopom, ali nisam imao vremena da se pustim u cepkanje stopa. Bitno mi je bilo da dođem do Beča do srede. Čuo sam priče iz prve ruke nekoliko ljudi da je iz NS-a do Beča jako lako stići stopom te sam zato hreo pokušati.

Enivej... taj dan je neverovatno padala kiša. Otišao sam gratskim do ćelezničke stanice. Tako je rokalo da sam bio skroz mokar samo što sam pretrčao 100 metara od stajališta do autobuske iako sam imao kišobran. Tako da sam platio autobusku kartu 4200 rsd.

Gledali domaće fimlove, slušali narodnjake, extra je bilo u busu...

Otišao sam gratskim...

Gradskim.

Ako je padala kisa imao si onaj nadvoznjak na 200-300 metara od Rodica (smer ka Subotici naravno).Stanes ispod nejga i stopiras,to je solidan zaklon od kisa/sunca/nepogoda.

Uskoro ću probati ponovo na stop do Beča.

Otišao sam gratskim...

Gradskim.

Ako je padala kisa imao si onaj nadvoznjak na 200-300 metara od Rodica (smer ka Subotici naravno).Stanes ispod nejga i stopiras,to je solidan zaklon od kisa/sunca/nepogoda.

Frka mi je da stopiram direkt na autoputu jer je zabranjeno, kazna 5000 dirnara. Tako da ću stopirati na pumpi ili, ili na uključenju za autoput.

Da se javim. Ustopirao sam taj drugi put. I to je bio jako dobar stop.

Otišao sam ispod nadvožnjaka kod rodića na autoputu. Tamo su trenutno neki radovi, tako da postoji suženje na putu i automobili idu jako sporo. Imao sam ogromnu tablu WIEN. Krenuo sam oko 7. U to vreme je ispod nadvožnjaka stojao znak za prestanak autoputa, pa posle suženja (nekih 50 metara) je stojao znak za početak autoputa tako da sam legalno stojao na tom malom delu puta koji nije autopup. Fuck the system! :P

Stojao sam petnaest minuta i uhvatio direktan stop za Beč. Stao mi gastos, dovezao me do kuće gde sam odsedao. :D

Pre dve nedelje drug i drugarica su išli za beč i stopali na istom mestu, uhvatili su direkt za sat i po vremena. Isto im stao gastos.