Followers 0

Posao obezbedjenja u inostranstvu

3 posts in this topic

Pozdrav svima,pregledao sam skoro sve postove i nigde nema teme koja mene najvise interesuje,a to je posao obezbedjenja u inostranstvu.Da li to znaci da ga nema ili ga je nemoguce pronaci,ne znam,zato sam i zeleo da postavim ovu temu na forum.Ako neko ima bilo kakve informacije u vezi ovog posla neka pise.To je ono cime sam se bavio vecinu svog zivota,pa bih zeleo da pokusam i u inostranstvu.Znam da je najbitniji jezik,naravno,ali pored jezika sta,gde i kako me interesuje.Hvala unapred svima na pomoci

Hm,ne mogu ti biti od velike pomoci,ali samo da ispricam moje iskustvo.

Uglavnom,bio sam u Milanu sad u junu (Gods Of Metal festival) i,da ne duzim,ispostavilo se da je glavni lik u obezbedjanju (bar tog ispred bine) - nas lik (Srbin),iz Beograda!Jedini je on bio nas u toj ekipi,dakle nije bila ona varijanta da se prvo jedan Srbin zaposlio,a posle "povukao" jos 10 nasih :)

Kaze da taj posao radi vec godinama,al i da vec 10-15 godina zivi u Milanu.I pitao sam ga za dnevnicu,kaze "Nije mnogo...200 evra za dan".Reko,ljudi u Srbiji sljakaju i po mesec dana za te pare,a ne za par sati... :)

Ako se nekad zadesis u Milanu i vidis neki security,zaboravio sam mu ime,al prepoznaces ga po tetovazi "011" na nadlaktici (desnoj valjda) ;)

Sve u svemu,moguce je,i nije da nema slucajeva da su nasi u security-ju...

Sto se tice drzavljanstva,rekao mi je da je to tek nedavno sredio (dakle,valjda je vec bio zaposlen pre sticanja italijanskog drzavljanstva) i da mu je ta procedura trajala 5 godina...

prijatelju posao obezbedjenja,australija ili new zealand moras imati kvalifikaciju,i licencu posle kvalifikacije da bih radio,znaci australija moras imati najmanje level 2 za dobijanje licence za obezbedjenje,bez licence nemozes raditi ove dve zemlje ne priznaju iz vana kvalifikaciju,moras polagati u zemlji u kojoj hocs da radis,