Followers 0

Italija roudtrip

6 posts in this topic

Krece planiranje za gorepomenuto... pa sam zato odlucio da otvorim ovaj topic. Grub plan jeste let do rima i nazad vizerom, i obilasci napulja, venecije, firence, eventualno palerma ako bude bilo para za silazhenje do juga..... okvirno dve ned. imam sledeca pitanja:

#1 Sta ne bih trebalo da propustim nikako u italiji pored vec navedenog (veronu i milano sam vec obisao...)

#2 Koji je najjeftiniji nacin transporta unutar zemlje (neshnl ekspres ima varijantu od 100 eur za 7 dana busem naravno, ali to mi je prekratko. postoji li neki low cost u italiji, trazio sam al ne mogu da nadjem)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ti savetujem da, npr, letis do Venecije ili Milana, iz Temisvara, npr, pa odatle krenes vozom ka jugu. Koristi regionalne vozove, izacice te najjeftinije. Ja sam nesto slicno radio 2009. Moja marsruta je bila ovakva, Temisvar-Venecija, Wizzairom, pa onda vozom do Bolonje, Firence, Pize, odatle avionom(Ryanair) do Sicilije, Trapani, tamo odlazak do Palerma i obilazak od par dana, posle avionom za Rim, boravak u Rimu i odatle za BG. Naravno, ti pravi plan u skladu sa svojim zeljama, ali, ovo su ti neke generalne preporuke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si u Napulju, onda ti je zgodno da sedneš na vozić koji prolazi pored Pompeje, i da ideš prema Sorentu. karta nije skupa, imaš šta da vidiš i da se lepo išetaš ceo jedan dan.

Iz Napulja takođe imaš glisere prema Kapriju, ali je to daleko od neke budžet varijante putovanja.

Toliko od mene ,)

E da, Ako stigneš do Sicilije, moja ti je preporuka Istočna obala, jer ima više stvari za videti. Meni se Palermo nije nešto dopao. U poređenju sa Napuljem, za koji su svi pričali da je ogavan, ja sam Napulj naspram Palerma doživeo kao renesansu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0