Followers 0

Overa dokumenata u jugoistocnoj Azji, pomoc iskusnih putnika :)

9 posts in this topic

Trenutno sam na Tajlandu, Bangkok, a do kraja Juna moram da posaljem kuci, za Beograd, papire (ovlascenja), koja moraju biti overena u diplomatskom konzularno predstavnistvo Republike Srbije. Najblizi konzulat je u Dzakarti.

Tako da imam 2 opcije.

I -  Da overavam papire i potpise na Tajlandu, pa saljem za Dzakartu, prvo u Tajlandsku ambasadu, pa zatim u nasu, i onda da mi posalji nazad na adresu na Tajlandu, sto je prilicno komplikovano.

II - Da lepo odem licno u Dzakartu, i overim to na licu mesta i posaljem za Beograd, i taman izvadim novu Tajlandsku vizu, sto bih uradio 2 bitne stvari jednim potezom.

Pitanja su sledece:

1. Koja je najjeftinija varijanta, Bangkok - Jakarta (nasao sam airasia oko 250eura)?

2. Kako ide oko viza za Indoneziju, gde se vadi i koliko kosta? (ostao bih oko nedelju dana)

3. Koliko kosta da se izvadi viza za Tajland u Dzakarti?

I da li ima neko neki predlog ili savet? :)

Hvala unapred,

a da odes u nasu ambasadu u mijanmaru, u jangunu?

bliza ti je mnogo nego u dzakarti..

jes da ne "pokriva" tajland, ali tebi i ovako treba za licne potrebe, a to mozes u bilo kojoj ambasadi..uostalom, mozes da ih zoves i pitas, pa imas njihov telefon na sajtu ministarstva...

a sto se tice viza, pa do sad si mogao da shvatis kako to funkcionise na tajlandskoj granici  :LOLLL:, za vizu za indoneziju ti sve lepo pise u odeljku -vize vize..

malivojo, koliko si vec tamo, bilo bi lepo da ti pocnes da dajes neke savete i iskustva, a ne da stalno otvaras nove teme u kojima postavljas neka, po meni, krajnje nesuvisla, pitanja....

Receno mi je da Ambasada u Dzakarti zaduzena za jugoistocnu Aziju, tako da iz tog razloga bih isao tamo.

Bam bam, ne znam zasto stalno hejtujes sve sto postavim?! Jer kada sam dao savete i iskustva, ti si odmah okarakterisao znas i vec sam kako...

Ako si procitao moja pitanja;

Prvo je bilo vezano za vadjenje vize za Indoneziju! - Sto se tice vize za Indoneziju, apsolutno nigde se ne spominje nista vezano oko viza za Indonezija, samo za biznis, sto meni ne treba! Cak ne mogu da nadjem ni preko "Search"...

Naravno da mogu da nadjem neku informaciju, ne bih postavljao pitanje vezano za istu, sem ako nije nekog svezijeg datuma, pa da vidim da li se nesto nije promenilo u medjuvremenu.

Sto se tice Tajlandske vize, shvatio sam kako funkcionise, znam gde moze da se izvadi u Laosu, Vijetnamu i Kambodzi, ali za ostale zemlje ne znam, i zato hocu da pitam i da znam sta da ocekujem u Indoneziji.

I ako su moje teme sa krajnje nesuvisnim pitanjima ili te nerviraju, druze, nemoj da komentarises i to je to...

I kada bude neko nesto pitao u vezi Tajlanda, rado cu da dam savet ili podelim iskustvo, smestaj ili sta god treba nekom od putnika  :mah:

U svakom slucaju hvala ti na savet.

Vojo, imaš indonežansku ambasadu u Bangkoku, ukucaj u Google "getting indonesian visa in bangkok" i dobićeš uputstvo kako da izvadiš vizu na čak 60 dana, što je, koliko sam shvatila preletevši pogledom, nešto kao malo komplikovanije, dok niko i ne pominje problem oko dobijanja vize na 30 dana.  

Takođe, Google će ti dati vrlo jasne informacije u vezi sa mogućnošću da brodom stigneš u Indoneziju -- preskupo je! Iz trećeg rezutata koji ti izbaci na upit "boath from bangkok to jakrta" videćeš da postoji opcija da ideš vozom do SIngapura (ali ti verovatno treba viza za Maleziju) pa da odatle letiš.

I evo, na kraju, kako izvaditi tajlandsku vizu u Indoneziji -- evo ti stranica da se ne mučiš više.

U vezi sa savetom koji tražiš -- svakako je bolje da izađeš negdeda sam to obaviš  i tako "jednim udarcem ubiješ dve muve."

Inače, za sve ovo guglanje, sa mojim presporim internetom u Kambodži, trebalo mi je manje od deset minuta.

izvinjavam se ako sam zvucao pregrubo..

samo sam hteo da ti kazem da nije u redu da otvaras toliko tema,i tako pretrpavas sajt, a sa pitanjima koja su svaki put sve gluplja, da izvines na izrazu..

postavi lepo pitanje u nekom od vec postojecih topica, tvoja pitanja uvek mogu da se uklope u vec postojece...

uostalom, ja ti ovo dobronamerno govorim, jer uvek i pokusam da ti pomognem, ali ajde, procitaj molim te jos jednom tvoja pitanja iz ove teme koju si otvorio, pa mi iskreno reci da li ti to zvuci suvislo?

pogotovu sto si vec celu zimu u bankoku...

btw. evo ti link, na ovom sajtu, o indonezanskoj vizi, i lepo pise da to vazi za sve njihove konzulate https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/64-indonezija

takodje, sta je tesko da okrenes telefon nase ambasade u jangunu, ili im posaljes mail, i lepo pitas da li mogu da te prime..ustedeo bi sebi mnogo vise para i cimanja ako te prime, nego da odma ides u dzakartu...

a sve ovo sto sam nabrojao, moze da se nadje na netu za 3 minuta...

ovaj sajt je zamisljen, koliko sam ja skapirao, da ljudi razmenjuju svoja neka iskustva sa putovanja, daju obavestenja i tipove iz prve ruke.

a ovo sto si ti poceo da radis, ispada kao da pitas na ovom sajtu stagod ti prvo padne na pamet, ne potrudivsi se ni 5 minuta da googlas i sam saznas nesto sto te zanima...zato mislim da to nije u redu, i jos jednom se izvinjavam ako je zvucalo malo grublje, ja nisam niko ko treba da drzi lekcije, samo ti dobronamerno kazem..

a uvek cu pomoci, i tebi i svima..i kao sto si i primetio, vecina ljudi ovde i odgovara na neka banalna pitanja ljudi koji su novi u putovanjima..ali ti nisi nov, vec duze vremena si u bankoku.

Inace overa jednog dokumenta u ambasadi u Dzakarti je 33 eura u eurima. Cak ti i vrate kovanicu od 2 eura

Bam-bam,

Hvala za informaciju u vezi vize za Indoneziju...

Kontaktirao sam ambasadu u Jangonu, i dobio sam odgovor:

Da Tajland pokriva Ambasada u Dzakarti, i upucen sam tamo. Nazalost, tako da je to jedina opcija..

Pedjalon...

Cak sam i to razmisljao.. Ali bolje da odem u Dzakartu, zavrsim tamo sve, i tamo vidim novu zemlju :)