Posted September 6, 2013 Postovanje svima Zanima me ,da li neko moze da mi pomogne.Imam 27 godina zelim da idem odavde znam da radim mnoge poslove i ali stalno kad god sam poslao CV i resume nekoj firmi u inostranstvu stalno sam dobija odgovor "are you eligible to work"cak i da im kazem da jesam dobijao bih odgovor da to treba da dokazem e sad kako to da uradim,zelim da odem odavde,koja je procedura i koji bi moji prvi korak trebao da bude,verujte mi nema kome se nisam obratio , cak sam i na brod pokusao da apliciram ali covek koji radi u safe cuise Beograd mi je rekao da moram da imam prethodno iskustvo za barmena ili konobara da bih radio tamo sto druge agencije to nisu spomonjale,zavrsio sam srednju skolu imam dosta radnog iskustva ali sve to koliko vidim je dzabe.Ako neko moze da mi pomogne neka mi odgovori na moj post. Aleksandar Petkovic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2013 Dok je svijeta i vremena svako je htio i odlazio is nase bogate al proklete Srbije. Gdje god da trazis posao ljudi traze rezultate i iskustvo koje si imao u profesiji, malo je drugacije od onog naseg "u kojoj si i ciji si". Preporucujem da pogledas organizaciju WWoofing (izguglaj) , to je volonterska mreza organskih farmi u citavom svijetu, takodje u zapadnoj Evropi i drugim bogatim zemljama. Tamo se traze sezonski poslovi tokom ljeta, u stvari od proljeca do kraja jeseni, za njih to nisu pare ali u Srbiji moze da se zivi pristojno. U Svajcarskoj se recimo za sezonske poslove moze zaraditi prosjecno 2000 franaka mjesecno, malo manje u Francuskoj ili Njemackoj na pri. Preko te mreze WWoofing , mozes recimo otici u neku zemlju koju god izaberes i malo upoznati prilike i vidjeti koje su mogucnosti i gdje sta kako, pocetak moze biti negospodski ali kasnije mozes naci posao u svojoj profesiji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites