Followers 0

viza za Banglades ?

9 posts in this topic

da li neko ima iskustva ?

Za nas (CG) je nadlezna abasada u Poljskoj koju ja ne mogu pronaci .

p.s, posto vec postoji stara tema ako moderator smatra da je potrebno neka tamo prebaci post ,

hvala unaprijed

Znam da je za hrvatski pasos zaduzena ambasada u Hagu tj. Holandija, tako da probaj kod njih (mozda se svi vodimo isto) jer na zvanicnom sajtu http://www.mofa.gov.bd nema pomena o Poljskoj. Srecno  :mah:

Mozda zato sto nije u Poljskoj?  :LOLLL: +46 bi trebalo da je za Svedsku, dok je za Poljsku pozivni +48... A inace, kad se pogleda na google street view-u Rejtana 15, nema pomena o ambasadi, trazio sam zastavu, ali jok, nema...

Prošle godine sam planirao da posetim Bangladeš ali sam na kraju nažalost odustao od puta. Za sada. Uglavnom dosta sam se raspitivao u vezi dobijanja vize i zaključio da ju je najjednostavnije vaditi u Kalkuti odnosno Kolkati što mislim da nije uopšte loše obzirom da je dobro povezana a posle možeš autobusom do Dake. Trebalo bi da viza tamo može da se dobije istog dana, cenu sam zaboravio. Jedino što bi u tom slučaju morao da uzmeš i vizu za Indiju što opet mislim da se više isplati nego da pasoš šalješ DHL-om ili sličnim servisom u Varšavu.

nazalost dhl mi ne gine , za Indisku vizu nadlezna ambasada nam je u Becu , Poststoji u Beogradu ali ne izdaju za gradjane CG .

Pokusat cu kontaktirat ambasadu u Holandiji pa vidjeti .

hvala

Jel putovao neko u Bangladeš u poslednje vreme?
Jel moguće dobiti vizu "on arrival" na aerodromu u Daki?

ja sam dobio, pre nekoliko godina, bas na tom aerodromu....ne znam kakva je sad situacija....

mislim da bi trebalo da je isto ko i ranije

Edited by bam-bam

Sa srpskim pasosem se definitivno moze dobiti "visa on arrival" na aerodromu u Daki.
Popunite formilar, onda odete na salter za placanje i platite 51 usd (tacnu sumu), pa se s priznanicom i formularom vratite na onaj prvi salter gde vam lupe ulazni pecat na kojem pise "visa on arrival". Ovakva viza se ne lepi u pasos, vec kao sto rekoh, u vidu pecata je. Viza vazi 30 dana.

Banglades je (na moje iznenadjenje) bio jako prijatna zemlja za putovanje, ljudi fini, a priroda onako interesantna (ti neki rain forest-i, planaze caja, ananasa, neka sela sa etnickim manjinama, jezera i neke reke, itd.). Daka je haos i vrvi od naroda i smeca ... ali je malkice bolja situacija sa smecem na ulicama nego npr. u Indiji :) (nema izmeta od zivotinja). Hrana je jaaako dobra i jeftina. Nisam imao problema sa stomakom. Jeftino je. Alkohola nema (osim na crno, a tada je skup). Putevi su losi ... i ima dosta saobracajnih nezgoda, te treba birati sigurnije bus kompanije (sa manjim brojem incidenata) ili korisiti voz. Ljudi su prijatni, jer nema mnogo turista u zemlji, pa vole da procaskaju sa strancima i da pomognu savetima.

Edited by Nightwatcher