Followers 0

Indonezija - Sulawesi

4 posts in this topic

Posto idem u Raja Ampat (gvineja) kao sto sam vec u drugom postu napisao,let iz Dzakarte ide sa presedanjem na Sulawesi-ju. E sad,imam nekih 10 ak dana viska pa sam mislio da se zadrzim na tom ostrvu u polasku ili povratku. E sad,postoje dve varijante,sa presedanjem u Makassaru i sa presedanjem u Manadu. Znam da u Makassaru postoji onaj Tana Toraja koji se mora obici,interesuje me kako do tamo? I da li postoji jos nesto u okolini vredno pomena. Takodje i kakav je grad. Interesuje me da li je neko bio u tom nacionalnom parku pored Manadua? Kakav je grad uopste? Citao sam da postoje i neke lepe plaze. Moje pitanje u principu je da li treba obici oba ta grada i ostati po pet dana,jedan u polasku,drugi u povratku,ili da se vratim recimo direktnim letom za dzakartu? Cena je ista...

nisam bio na sulawesiju ali svi indonezani s kojima sam pricaju kazu mi da je manado i severni deo mnogo lepsi, pogotovu manja ostrva okolo, u moluckom moru, do kojih je najlakse doci iz manada...e sad, ja imam sve to zapisano gde ici i kako, posto i sam planiram tamo, ali mi je sve to gajbi, a ja sam na brodu heheh...ako ne palis pre 2-3 aprila, onda cu vec stici kuci, pa cu tacno da ti kazem...ovo su ti price ljudi sa sulawesija, koje sam upoznao i druzio se, u nekim drugim delovima indonezije...

pa eto, u sv. slucaju bolje se koncentrisi na manado, i potrosi tamo vreme..i na ostrva u blizini