Followers 0

Potvrda o posedovanju novčanih sredstava

14 posts in this topic

e pa gosin koordinatoru chestitamo!!!! :-) :-)

i odakle,pobogu nekom studentu 500e na rachunu :-o

ok,ja sam zaposlena,mislim da cu moci i da uzmeme papir da sam suvlasnik firme...sto negde i jesam...osim novca i prava...pih..

mislim,kada sam trazila shengen,za Nemechku,shlterka me je pogledala pitala: ,,radish kod svoje mame?...pa to ti je isto kao da ne radish...  :-o :-o :-o

i ne dobih ulazak

i odakle,pobogu nekom studentu 500e na rachunu shocked

To je mene gušilo... srećom imam prijatelje koji spašavaju u nevolji  pijjj

Elem, postoji rešenje za tih €500, varijanta je da se ode u Komercijalnu banku, otvori devizni račun i uplati €5. Onda ih lepo zamoliš da ti izdaju papir sa pečatom na kome piše da imaš traženu svotu novca i sa tim papirom pravac ambasada  ;)

e pa gosin koordinatoru chestitamo!!!! :-) :-)

i odakle,pobogu nekom studentu 500e na rachunu :-o

prvo, postavlja se logično pitanje: šta bilo ko ima da traži u Eu ako ne može da obezbedi 500 evra? gde je hrana, prevoz i dnevni troškovi? (da pretpostavimo da je smeštaj besplatan...)

drugo, većina studenata koji kukaju da im je 500 evra mnogo ili, uopšte, da nemaju para, provode dobar deo svog vremena u kafićima, te imaju novije modele mob telefona (od 200€ pa naviše)  i naravno poseduju jedan od trendi ultra tankih digitalnih aparata.....samo obratite pažnju.... a da ne pričam koliko se novca troši noću....ko puni diskoteke i splavove nego studenti?

zaista, ima i onih koji nemaju para ali oni obično ćute i uspešno se snalaze (ili idu u neke druge, pristupačnije, krajeve...naravno ovo je neko moje viđenje....

@ ternavitas

ne morash da otvarash devizni rachun u komercijalnoj banci.. ja sam sad vadila te papire za holandsku vizu..

samo odesh u komercijalnu (rumenachka 1, NS)

dash im 200 dinara i oni ti daju uplatnicu (tj, isplatnicu) da su ti isplatiti 500 eura

sa nekog tvog fiktivnog rachuna.. i to je to

Pa nije samo komercijalna..

Koliko znam, to moze da se uradi u svakoj banci, a ako stranka poseduje devizni racun, onda oni to odrade besplatno..

Može da se uradi u svakoj banci ukoliko stvarno na račun položiš €500  :potty: Probao sam u Eurobank, NBG, CrediAgricole, HVB, Volksbank, Unicredit, Findomestic... Jedino u Komercijalnoj može uz 200+ dindži da se prođe...  :wink:

Elem, ne mogu a da se ne osvrnem na komentar da studenti kukaju za novac. To je delimično tačno, ali ja ne volim generalizovanje. Naime, ovo je forum ST-a, i poznato je da su ovde ljudi koji se uglavnom snalaze na razne načine tako da onakav komentar o mobilnom aparatu od €200  :shockkk: ne pije vodu.

Ne zelim nikome da gledam u dzep i da komentarisem koliko ko ima para,ali ljudi zar nije realno pitanje kako neko uopste misli da putuje bilo gde ako nema 500 e da ode u banku,izvadi potvrdu i onda ih podigne nazad?!?

Dovoljno je da ti pare budu na racunu 1 minut da bi dobio potvrdu.....

Posto sticajem poslovnih okolnosti putujem po EU barem jednom mesecno i srazmerno skoku cena u EU posle uvodjenja Evra,stvarno smatram da bi bilo kakvo putovanje u tom pravcu bez makar 500 e u dzepu(ne mora da se potrosi,ali da se ima za svaki slucaj) bilo na ivici ozbiljnog rizika ili da budem blazi...avanture....

Potvrda o posedovanju novcanih sredstava se moze izvaditi i u vojvodjanskoj banci! Otvore ti devizni racun, naprave uplatnicu na iznos koji tebi odgovara i onda ti daju potvrdu o podizanju tog novca i to je to! Usluga kosta 200 din i ja sam ok prosla sa tom potvrdom u britanskoj ambasadi    :pivoooo:

E da, inace iznos koji sam ja morala da imam na racunu(zbog prirode programa) je 4000-4500eura  :o

Mene interesuje da li je potrebna ta potvrda o novcanim sredstvima i ako to nije u trazenoj doc i ako je garant izjavio da ce snositi sve troskove...?!

koliko je meni poznato ako je garant u zvanicnom garantnom pismu izjavio da snosi sve troskove puta smestaja, eventualnog bolnickog lecenja itd onda ti ne treba nikakva potvrda, ali neka i ostali kazu sta misle, ili ako neko ima vise iskustva

Postoje dve vrste tih potvrda: jedna je da imas odredjeni novac na racunu u odredjenom

trenutku i za to taj novac nije potrebno da posedujes. Za svedsku vizu ja sam im predao tu potvrdu iz Komercijalne, za koju nista nisam platio jer imam racun u banci i oni su mi u knjizicu upisali da sam ulozio i odmah zatim podigao taj novac. Da sam i zbilja ulozio te pare, potvrda bi izgledala identicno. Druga vrsta je potvrda o podignutoj svoti iz banke, i za to stvarni novac je potreban. Ali ambasada ne trazi tu potvrdu.

Da sam rekao svom garantu da naznaci da on trosi troskove mog boravka, tu potvrdu mi ne bi trazili, ali mozda bi trazili od njega da posalje takvu potvrdu sto bi unelo nepotrebne komplikacije.