ternavitas

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

About ternavitas

 • Rank
  putnik-pripravnik

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Beograd
 1. Svaka čast! Istanbul taj predivni ludi grad! Nikada ga dosta i iznova vuče k' sebi.
 2. @freethe Hvala za info, mada nisam siguran da mi znači taj prevoz za Herceg Novi.
 3. Sa devojkom i prijateljima putujem za vikend 30.4.-02.05 (subota-nedelja-ponedeljak) u Trebinje. Zanima me da li neko zna kako da se prebacimo turistički malo i do Dubrovnika? Na netu sam našao da autobuska kompanija Libertas vozi na relaciji Trebinje - Dubrovnik, sa polaskom u 10 ujutru iz Trebinja (stiže u 10.40) i sa polaskom u 13.30 iz Dubrovnika (stiže u 14.10), u terminu ponedeljak-subota. Odgovaralo bi nam kada bi mogli makar dva tri sata duže da ostanemo i vidimo Dubrovnik, mada ukoliko nema polazaka otići ćemo na kratko, makar da se "upišemo". Hvala unapred svima na informacijama!
 4. Lepa priča o čuvenom gradu Šanliurfa. Inače, reč afyon znači opijum. A grad koji nosi naziv Afyonkarahisar se nalazi na oko 400km jugoistočno od Istanbula, i njegovo ime znači Crna tvrđava opijuma. Eh, setih se Turske, meni omiljene zemlje... Nisam bio od 2008. godine.
 5. Eh Bairo Alto Lep kvart ispresecan mnoštvom barova...
 6. Ova varijanta preko Skopja zvuči sasvim dobro.
 7. Beograd - Istanbul, i nazad. Na ovu temu je ispredano dosta. I sam sam putovao više puta na istoj relaciji, uglavnom vozom Balkan Flexipassom, i avionom. I jednom prilikom busom, do duše od Istanbula preko Sofije (Metro) do Beograda (ako se ne varam Nišekspres). Dakle, da ne dužim, šta mislite koje opcije postoje? Ajde da prvo sam dam neki doprinos: Istražio sam i za sada put Istanbula direktno iz Beograda ide Ozlem turs, polazak je ponedeljkom u 13.30 i stiže narednog dana u 09.00 ujutru. Igrom slučaja sam pre par dana bio u Prištini i video sam da i odande idu busevi za Istanbul, i koli
 8. ternavitas

  Fivefingers

  Pojavio se Vibram i u Beogradu, juče sam ga video u radnji sportske obuće na Terazijama, mislim da mu je cena oko 7000 dinara. Prilično visoka, ali pitanje je kakav je ugođaj hodati u Vibramu. Kažu da je kao da se hoda bos.
 9. Okej, da li po ovu izjavu o finansijskom izdrzavanju studenta u opstinu moram da idem sa ocem npr. ili mogu da srocim izjavu, potpise je otac, a ja je samo odnesem u opstinu na pecatiranje?
 10. Za par dana gledam da apliciram za grčku vizu, individualno, na poziv prijatelja. Od dokumenata koja su mi neophodna, jedinu nedoumicu s obzirom da sam apsolvent (u produzenom apsolventskom stazu zbog toga sto sam u redovnom sluzio vojsku) imam oko: "izjava od strane roditelja ili staratelja o finansijskom izdrzavanju studenta." Ajde, okej izjava, ali kako, da li je potrebno da se pecatira, na kom jeziku da se napise itd?
 11. Користио сам hostelworld.com, како бих резервисао једно вече у Мунлајт пансион хостелу у Истанбулу. Плаћа се 10% + 1,5 € провизије хостелврлду. Све у свему задовољан сам.
 12. Daklem, posle dva volontiranja i raznih putesestvija po voljenoj mi zemlji Turkiji, ovoga leta cu kao pravi turista sa devojkom sredinom jula krenuti put Marmarisa. Znam da je grad idealan za provod i slicno, ali ono sto me zanima je: - da li neko ima Lonely Planet Turkey i moze da mi uslika (skenira) i posalje na mail cvijic@gmail.com stranice vezane za Marmaris (ono vezano za mapu, sighseeing, budget eating and drinking...), bio bih mu zaista zahvalan, a moze i pivo na moj racun U opste svaki savet bi mi koristio. Da li preporucujete neke izlete kada sam vec tamo"
 13. Juce sam sasvim slucajno nabasao na Etihad Airways, nacionalnu avio kompaniju Emirata koja trazi cabin crew i slicno. http://careers.etihadairways.com/ehire/english/ Cenim da bi mnogima koji zele posao u UAE a nisu visoko obrazovani, ovo znacilo.
 14. Može da se uradi u svakoj banci ukoliko stvarno na račun položiš €500 Probao sam u Eurobank, NBG, CrediAgricole, HVB, Volksbank, Unicredit, Findomestic... Jedino u Komercijalnoj može uz 200+ dindži da se prođe... Elem, ne mogu a da se ne osvrnem na komentar da studenti kukaju za novac. To je delimično tačno, ali ja ne volim generalizovanje. Naime, ovo je forum ST-a, i poznato je da su ovde ljudi koji se uglavnom snalaze na razne načine tako da onakav komentar o mobilnom aparatu od €200 ne pije vodu.
 15. To je mene gušilo... srećom imam prijatelje koji spašavaju u nevolji Elem, postoji rešenje za tih €500, varijanta je da se ode u Komercijalnu banku, otvori devizni račun i uplati €5. Onda ih lepo zamoliš da ti izdaju papir sa pečatom na kome piše da imaš traženu svotu novca i sa tim papirom pravac ambasada