Followers 0

Regionalni vozovi u Francuskoj, Belgiji i Holandiji

3 posts in this topic

Planiram put za Pariz, gde bih ostao bar 5 dana, + jos 10tak dana po drugim gradovima zapadne evrope. Voleo bih da posetim neka manja mesta u samoj Francuskoj, Belgiji I Holandiji. Inače krenuo bih početkom Juna.

E sad, kapiram da je najbolje uzeti interrail kartu. Međutim, kada sam je poslednji put koristio isao sam samo međuregionalnim vozovima I to po istocnoj evropi, nemackoj I najdalje do holandije (Amsterdam). Pa mi trebaju onako neke instant informacije, na mozda I malo banalana pitanja :D

Kako funkcionise ova karta kada su u pitanju regionalini vozovi I kakva je uopste pokrivenost tim vozovima po francuskoj I holandiji? Da li se I u ovim vozovima placaju te rezervacije, kao u onim brzim. Gde bih mogao da nadjem mapu sa rutama ovih regionalnih vozova? Odnosno kaka da se najlakse organizujem oko satnice I presedanja.

I da li je neko skoro isao, pa da zna koliko kostaju rezervacije u brzim vozovima, I da li mesto u TGV vozu moram da rezervisem ranije, ili moze neposredno pred polazak?

Drugo, moze neka preporuka, od onih koji su bili u ovim krajevima, u vezi gradova I mesta koje bih trebao da posetim u Francuskoj, Belgiji I Holandiji. Ja imam neki okvirni plan, ali bih voleo da cujem misljenja iz prve ruke :D

Takođe, bio bih veoma zahvalan I za svaku drugu vrstu preporuke vezane za putovanje ovim regionom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu da ti pomognem samo sa francuskim vozovima.

Pokrivenost je dobra. Možeš da pogledaš ovde: http://www.ter-sncf.com Naravno, samo na francuskom; ako ne poznaješ imena regija, lupaj prstom po karti desno.

Sa interrailom ti ne treba rezervacija za regionalne vozove (TER)i intercité (IC). Za sve ostale treba. TGV može da se rezerviše 90 dana ranije. A ako ima mesta u vozu, mislim da može da se rezerviše i pred sam put. Imaš neke opcije sa popustom - prem's (imaj samo u vidu da te karte ne možeš da menjaš). Postoje i ponude last minute, pa ako ti je svejedno gde ideš, možeš da odlučiš na osnovu ponude.

Evo, npr., šta nude sad i neke standardne ponude: http://www.voyages-sncf.com/promotion-train/train/derniere-minute

Last minute su samo online opcije, koliko znam.

Ako promeniš zastavicu u britansku, preći će na engleski, ali će promeniti i sadržaj, i.e. biće samo internacionalni.

Ovde imaš dobru mapu TGV-a: http://medias.sncf.com/sncfcom/pdf/guides/Guide_TGV.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo sam istrazivao i otprilike skapirao kako funkcionisu ti međugradski vozovi po francuskoj.

interesuje me jos, ako bih koristio interrail,  kad zelim da rezervisem mesto u TGV vozu, da li je velika prebukiranost i mora da se rezervise dosta unapred? POsto sam negde video da u tim TGV vozovima postoji samo određeni broj mesta namenjen putnicima sa interrail kartama!? ili ne treba da se cimam previse oko tih rezervacija mesta i to mogu da uradim na sam dan putovanja. ono vasa iskustva...

I da li ova rezervacija moze za visa virtuon karticom, ili mora kreditna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0