Followers 0

Kajakaška regata Lim - Drina -Sava

1 post in this topic

Kao što biciklisti i bajkeri uzduž i popreko krstare drumovima,  planinari šumama i gorama, tako kajakaši krstare rekama, jezirima i morima.  

Na rekama Limu, Drini i Savi od Setihova do Sremske Mitrovice (300km.) u periodu od 26.04. do 03.05 2014. “Srpski veslači TID –a” organizuju 15. Memorijal Vitomira Dizdarevića – Admiral Kuk, Drinsko –Savsku, međunarodnu, sportsko, rekreativno, turističku kajak-kanu i veslačku regatu.

“Srpski veslači TID –a”' su ogranak evropske kajakaške organizacije koja organizuje poznatu Dunavsku regatu TID od izvora Dunava do Crnog mora a u kojoj, pored nemačkih, hrvatskih, mađarskih, rumunskih itd.  učestvuju i  „Srpski veslači TID“.

Ove godine na Drinsko Savsku regatu je prijavljeno preko 100 učesnika. Okuplanje je u selu Setihovu u opštini Rudo u Republici Srpskoj. Vesla se Limskim i Drinskim jezerom do Višegrada,  zatim do Perućca, odakle nizvodno celim tokom Drine do Save i Sremske Mitrovice. Dnevne ture su oko 40km.  Spava se u šatorima u usputnim inprovizovanim kampovima. Regatu prate kombi vozila i autobus koje je obezbedio organizator ili automobili koje voze članovi porodice kajakaša, učesnika regate. Ishrana je „individualna“ u mnogobrojnim restoranima uz obalu Drine. U kampu se po običaju potpaljuju roštilji i kotlići a na mnogim usputnim mestima domaćini u okviru dobrodošlice, obezbede i obrok za učesnike regate.

Osnovni razlog učešća na regati je veslanje kanjonima fascinantne lepote, sportski  izazovi brzaka u srednjem toku Drine i desetodnevno disnje punim plućima. 

Ja sam na regati učestvovao i prošle godine i svoje utiske sam zabeležio na http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,11864.0.html (vredi pogledati slike), a ove godine ću putopis i fotopis ostaviti i u „Klubu putnika“.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0