Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Pakistan , tura se jos oblikuje ali otprilike bi isli Islamabad- Lahore . granica sa Indijom . onda u planine orema granicom sa Kinom . Mozda , veliko mozda zbog viza izlet avionom do Kabula .

Voljeli bi jos jedan ozbiljan par (uh ovo zvuci kao za neke druge oglase ali nije) , zanimljivije je kad nas ima vise . Na cijenu nam to nebi uticalo .

• Author

za januar 2016 smo otvoreni za sve predloge (sem usa , tamo nikad )

Pakistan , tura se jos oblikuje ali otprilike bi isli Islamabad- Lahore . granica sa Indijom . onda u planine orema granicom sa Kinom . Mozda , veliko mozda zbog viza izlet avionom do Kabula .

Voljeli bi jos jedan ozbiljan par (uh ovo zvuci kao za neke druge oglase ali nije) , zanimljivije je kad nas ima vise . Na cijenu nam to nebi uticalo.

Pozdrav prijatelju,jel bi isli autostopom,busom ili necim drugim i kako cete vizu da izvadite veoma je tesko....i koliki bi budzet bio za tu avanturu...i kad planiras da ides....:)

• Author

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo . postoji i drugu nacin da neka firma ili pojedinac garantuju za tebe ali to nismo uspjeli nikako . za razliku od Irana gdje platite pozivno pismo agenciji ovdje je teze . morate platiti dio njihove ture .

a ono sto zelimo obici ionako bi tesko busom onda cemo sve agencijom . pogotovo sto zelimo otici do baznog logora za k2 pa granice sa -kinom onda drugim putem nazat do Lahore i granice sa Indijom .

viza za Avganistan izgleda nece biti problem ako imamo Pakistansku .budzet jos nije definitivan jer  stalno nesto mijenjam , ali avio karta iz Podgorice povratna je 810 evra (prvi put da cemo iz Podgorice i to samo presedanje u Istanbulu) . troskovi tamo ce biti po sadasnjem planu visoki (sto znaci da moram malo smanjit zelje) zato sto veci dio idemo dzipovima van puteva i slicno .

naravno mnogo jeftinije bi bilo obici Islamabad i Lahore ali onda mi to nebi bilo to .

za Avganistan nemam n priblizno koliko bi kostalo , avio je jeftin ali tamo zaista neznam .

nazalost vecom cijenom placamo nedostatak vremena 15 dana sa svim letovima je krajnji limit koji mogu sebi priustiti , a zelje da vidim mnogo stvari i to znaci vecu cijenu .

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo . postoji i drugu nacin da neka firma ili pojedinac garantuju za tebe ali to nismo uspjeli nikako . za razliku od Irana gdje platite pozivno pismo agenciji ovdje je teze . morate platiti dio njihove ture .

a ono sto zelimo obici ionako bi tesko busom onda cemo sve agencijom . pogotovo sto zelimo otici do baznog logora za k2 pa granice sa -kinom onda drugim putem nazat do Lahore i granice sa Indijom .

viza za Avganistan izgleda nece biti problem ako imamo Pakistansku .budzet jos nije definitivan jer  stalno nesto mijenjam , ali avio karta iz Podgorice povratna je 810 evra (prvi put da cemo iz Podgorice i to samo presedanje u Istanbulu) . troskovi tamo ce biti po sadasnjem planu visoki (sto znaci da moram malo smanjit zelje) zato sto veci dio idemo dzipovima van puteva i slicno .

naravno mnogo jeftinije bi bilo obici Islamabad i Lahore ali onda mi to nebi bilo to .

za Avganistan nemam n priblizno koliko bi kostalo , avio je jeftin ali tamo zaista neznam .

nazalost vecom cijenom placamo nedostatak vremena 15 dana sa svim letovima je krajnji limit koji mogu sebi priustiti , a zelje da vidim mnogo stvari i to znaci vecu cijenu .

Ja pravim neku avanturu,Kopnom do Kine...ne znam kad bi isao,mozda 2016 i kad skupim novac....budzet bi bio od 1200 do 2000 evra,koriscenje couchsurfinga,kampovanje,jeftina hrana,jeftin prevoz,pa kad budem resio da idem javljam ako ste zainteresovani...pozdrav :)

• Author

hvala na pozivu

nazalost nemamo taj luksuz koji se zove vrijeme .

• 2 weeks later...

Zdravo,

vidjeh gdje bi putovali, .. Ja i supruga odavno razmisljamo o jednom povecem putovanju.. S tim sto smo mislili dzipom iz Podgorice,ako nas bude vise mozda cak i sa dva dzipa(Pathfinderi), oba su licno moja.. Imamo nesto novca,sredstava,poznanstava i par smjestaja sve do Japana :-)..Za sada je sve u fazi brainstorminga.. S obzirom da bi prva etapa naseg puta bila Podgorica-Vladivostok, ukoliko ste zainteresovani da dio puta eventualno prodjemo zajedno, javite se.. 

jedini nacin koji sam za vizu pronasao je da njihova agencija posalje garanciju tj pozivno pismo .

Probaj da kontaktiras momke iz ove agencije ...

http://www.losthorizontreks.com/page1/index.html

Na Lonely Planet forumu pise da su provereni i da salju pozivno pismo ... koje je najbitnije kako bi vi dobili vizu. Vredi pokusati ... :)

Edited by Nightwatcher

• Author

Kontaktirao sam i njih , Svi imaju uhodanu semu , Uplatis aranzman (neki traze 25% neki cak 75%) pa ti tek onda salju pozivno pismo .

Nadam se da su vize skoro pa resene , Glavni problem je bio jer smo iz Crne Gore pa nikako da se dogovore ko je nadlezan za nas .

Sad smo presli na Avganistansku a oni kad sam im objasnio da idemo turisticki nisu mi bas spustili slusalicu ali skoro da jesu .

• 1 month later...

I mene zanima ovakva tura i ozbiljno razmišljam uputiti se ili u semtebru ove,ili u martu sledeće godine.Ideja mi je obići Iran,Pakistan,Indiju i Nepal.Najviše bih voleo da skupim dovoljno novca i da sve to obiđem motorom,ali "čeprkajući" net-video sam da postoji i alternativa,tj.,voz.Naišao sam na ovu stranicu:http://goo.gl/8Rp3aE i zanima me da li se neko sa foruma upustio u ovakvu avanturu,tj.,da li je vozom putovao do Indije(Pakistana,svejedno) ?