Posted March 15, 2015 (edited) Слободан Тркуља (рођен 29. маја 1977. у Оџацима) је српски музичар, мулти-инструменталиста, композитор и певач грленог и византијског стила. Тркуља са својим саставом „Балканополис“ изводи музику инспирисану традицијом Србије и Балкана али на нов и модеран начин. Њихов звук на западу третирају као нови правац у музици звани „Модерна традиција Балкана“. За последњих 10 година, под утицајем звука „Балканополиса“, настали су многи музички састави који иду њиховим стопама....„Једна од карактеристика традиционалне музике је да је сентимент песама толико препознатљив да уопште није потребно знати језик да бисте разумели песму. Ова музика комуницира на нивоу емоција, на неком пра језику, Божијем језику, блиском сваком људском бићу. Зато је толико цењена. Песме које певам и свирам су подједнако доживели људи у Холандији, Француској, Немачкој и многим другим земљама у којима су их слушали.“(Слободан Тркуља)https://www.facebook.com/slobodan.trkulja/info?tab=page_info Цела плејлиста:https://www.youtube.com/watch?v=_JslrM_kfZM&list=PLSel_EJ8l-pBPWz7ekGhvDdf1lgvihDrz Edited March 15, 2015 by раноранилац Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2015 Super je Trkulja. Nije to baš moja muzika, ali je dobra.Nedostaje mi više domaće muzike koja će koristiti tradicionalno nasleđe (srpsko, balkansko, raznorazno) i mešati ga s novim žanrovima. Mislim, postoje takve stvari, ali nema ih dovoljno. I dalje su narodnjaci (cajke) tabu teba za urbane muzikofile. Voleo bih da vidim, recimo, džez i bluz obrade Crnih kosa Hanke Paldum i Halidove Miljacke.Poznijeg Šabana Bajramovića dohvatili su ozbiljni muzičari i napravili nekoliko remek-dela. Meni je tako Romano raj jedan od najvećih balkanskih, srpskih, ciganskih i jugoslovenskih albuma svih vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2016 Odličan je Meni su i Sanja Ilić i Balkanika odlični. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites