Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Da li je neko putovao tom rutom? Koliko li kostaju karte posto ima vise presedanja? Da li se isplati? I ako moze neko da mi ostavi neki link gde mogu da vidim cene voznih karata uopsteno po evropi. 

Hvala u napred ;) 

• 3 weeks later...

Probao sam sa proizvoljni datumom da nadjem Budapest-Amsterdam kartu,ali nece:

One or more station could not be recognized. Please use the list of station names for valid entry

@Novajlija:

Imas kartu u jednom pravcu (iz Budimpeste naravno) za Hamburg za 39 evra (povratna 78 evra).Ako rezervises dovoljno unapred naravno.To je direktni voz i nema presedanja (al se klackas pola dana - 14 sati - po pola Evrope).Krece se ujutru u 5.25,stize se u Hamburg uvece,oko 8.Racunaj da ce voz kasniti bar pola sata-sat,ako ne i dva (putovao sam vise puta u letnjim mesecima,ne znam kako je u zimskim).

Posle iz Hamburga trazi nesto...koliko se secam,video sam da imaju direktne vozove Hamburg-Amsterdam.

• 4 weeks later...

Ti vozovi ne bi trebalo da kasne. Nisam nikada isao iz BP, ali sam isao vise puta iz Beca do Hamburga, putovanje traje 9 sati i 9 minuta...tako da verujem da je od BP nekih 12 sati. I OBB i MAV imaju karte po akcijskim cenama, tako da se za 29/39 Eur po smeru moze naci i do Kopenhagena. 

Ti vozovi ne bi trebalo da kasne. Nisam nikada isao iz BP, ali sam isao vise puta iz Beca do Hamburga, putovanje traje 9 sati i 9 minuta...tako da verujem da je od BP nekih 12 sati. 

Ja sam isao par puta tom trasom (Budimpesta-Bratislava-Brno-Prag-Drezden-Berlin-Hamburg) i nijednom nismo stigli pre 7 uvece.Cak je bilo u 8,pa i u 9 uvece.Znaci,14 sati se sigurno putuje,a ako kasni onda i 15-16 sati.

U povratku (Hamburg-Budimpesta) takodje postoje kasnjenja.Jednom prilikom smo bas kasnili,pa smo u Bratislavu stigli oko 11-12 nocu (prakticno ponoci).Tu je MAV ispao korektan,pa je putnicima koji su isli do Budimpeste,a nisu imali smestaj u Bratislavi,ponudio besplatno nocenje u nekom njihovom hotelu nedaleko od zeleznicke stanice.

A i to je malo traljavo islo,posto smo predhodno vise od pola sata sedeli na zeleznickoj stanici.Neki su u medjuvremenu izgubili zivce (sto zbog ukupnog kasnjenja,sto zbog sedenja na zeleznickoj u Bratislavi,bez da nam iko kaze sta ce sa nama biti),pa su sami otisli da traze smestaj.

Uglavnom,ako je od Beca do Hamburga 9 sati,onda je mozda bolja varijanta ici tim putem.

Ne znam što okolo preko Hamburga?

Najjeftinije, nekim od dnevnih RailJet vozova Budimpešta - Minhen (cena od 29 EUR, preko sajta mavcsoport.hu), zatim noćnim vozom Minhen - Amsterdam od 29 EUR (kupiti kod nas u Putniku, ili na blagajni železnica van Nemačke, npr. Mađarska, Austrija, nikako preko sajta bahn.de ili u Nemačkoj, jer su preko njih skuplje karte za ovaj voz zbog nekih tarifnih začkoljica). Karte kupiti dosta (najbolje 1-3 meseca) unapred da bi se osigurala najjeftinija cena.

U povratku (Hamburg-Budimpesta) takodje postoje kasnjenja.Jednom prilikom smo bas kasnili,pa smo u Bratislavu stigli oko 11-12 nocu (prakticno ponoci).Tu je MAV ispao korektan,pa je putnicima koji su isli do Budimpeste,a nisu imali smestaj u Bratislavi,ponudio besplatno nocenje u nekom njihovom hotelu nedaleko od zeleznicke stanice.

Nema tu šta da MAV ispadne korektan, po međunarodnoj povelji to je u obavezi prema svim putnicima sa međunardnim kartama kod kašnjenja kad ne može da se veza za dalje ostvari istog dana, a isto to oni uredno po utvrđenom cenovniku naplate od železnica na čijoj je teritoriji napravljeno kašnjenje. Isto rade i u Beogradu.

Ja sam isao par puta tom trasom (Budimpesta-Bratislava-Brno-Prag-Drezden-Berlin-Hamburg) i nijednom nismo stigli pre 7 uvece.Cak je bilo u 8,pa i u 9 uvece.Znaci,14 sati se sigurno putuje,a ako kasni onda i 15-16 sati.

Aha, pa to je potpuno druga prica. Nikad mi ne bi palo napamet da idem preko Slovacke i Ceske pored RailJet vozova. U At i DE mrezi su retka kasnjenja, zaista ne znam kako je za SK i CZ. 

I lepo rece Rax, nema potrebe okolo, konkretno za Hamburg ides Bec-Pasau-Nirnberg-Hamburg, 9 sati.