Followers 0

Dominikanska Republika - jeftina varijanta

30 posts in this topic

Nemam ništa pametno da kažem, samo da je bilo zanimljivo pročitati iskustvo :) 

Dominikanska republika mi je visoko na listi za neku od sledećih zima, pa me zanima sve

Vratih se nedavno sa skoro 2 meseca po Thailandu i Indiji, koji oba važe za jeftine destinacije, paa, potrošio sam jedno 6 puta više para, fascinantno mi je tih 370 što si potrošio za sve to vreme :)

Pa kao sto vec napisah,ja volim da putujem onako za "svoju dusu" :-) nikako turisticki,mada da sam placao smestaj tamo (AirBnB,hosteli,hoteli) i da sam placao "da vidim" neke stvari koje su cisto uzimanje para(bar mi tako rekose neki turisti i dominikanci koji su ih posetili i oni koji imaju agencije za tu vrstu delatnosti),ne bih se zadrzao tamo toliko dugo.Ja sam planirao oko 40-tak dana i tako je i bilo.
Ali ja sam u onom fazonu - razgledas opusteno,ne obazires se mnogo na okolna desavanja,ponekad se zaboravis i izgubis pojam o vremenu uopste..Ja to jednostavno volim i u tome uzivam.
Generalno je dosta skupa zemlja,ali sta ces,takva je situacija sa svakim ostrvom.
A iako je vecina stvari dosta skupa (hrana,pice,garderoba i dr.) ja sam nekako uspeo da bez rebalansa sa malim dopunama sa lica mesta ne izadjem iz projektovanog budzeta. :-)
Kad sam bio CS gost u vecini slucajeva vise nas kupi po nesto i zajedno kuvamo za sve nas,delimo taksi na povratku iz nocnog provoda ili pridjes nekom i pitas da te dobaci do kuce iako ti zivis u skroz drugom kraju grada :-) (ko pita,ne skita) ,kupujes "domace" i pojedes uvek sveze voce i povrce pre nego da kupis ona usecerena sr*nja(sokove,kremove..),koristis noge ponekad umesto da platis prevoz kada ne zuris (za 1,2-3km),odes u "colmado" pijes pivo i igras domine :-) ,odes na jazz vece (ja obozavam jazz) gde je pice (rum) GRATIS,prostituke - znam cenu ali ne koristim njihove usluge jer ne placam za to,jbg sposoban sam da se snadjem na drugi nacin :-) ( budi siguran da kad ti kaze GRATIS,to nije tako vec da ces sigurno platiti ako ne "na mostu,onda na cupriji" - navlakusa),hranu kupujes gde i lokalci po istim cenama,uvek pitaj iako ne kupujes ali pravi se kao da samo sto nisi kupio\la,imas realne prohteve bez preteranog bahanalisanja,generalno uklopis se tamo i sa svima koordiniras kako bi tebi i svima drugima bilo lako,a samim time i lepo. :-)

Evo primer-Cabarete,imam drugara koga sam upoznao preko jedne devojke koju sam upoznao kada mi je dala sifru za svoj dzepni WiFi ruter u gradskoj guagui i tamo kod njega u hostelu ja sam odseo besplatno (koliko zelim,ali ipak nisam hteo duze od nekoliko dana ) i gde sam upoznao neke ljude sa kojima sam kuvao,jeo,pio,provodio se zajedno,obilazio mesta kasnije kako bi smanjili troskove a koje sam upoznao tamo na licu mesta..
To je bio cilj - zanimljiva avantura. :-)

Samo mirno i opusteno,lepo isplaniraj i putuj u svojoj reziji.Batali one ljude koji ce te ubedjivati da kupis pancir dok si tamo,cisto za svaki slucaj,nauci jezik,budi direktan,pokusaj da se uklopis i dr. i videces kako ces da uzivas.. :-)

Veci cim je bio kad dodjoh u Brisel na 3 dana sa 25eura u dzepu i 20 eura na internet kartici koju samo tamo i mogu da koristim,uz telefon koji vise ne radi,nego sto radi,pa posle u Germany i kroz nju (sa 4.60 eura potroseno na transport) na 4 dana,pa onda kuci.
Ali eto,posle malo odmora ovde i cim nabavim ranac i DSLR nastavljam dalje i tako.. :-) Sad su na redu Gruzija,Jermenija,Azerbeidzan i dalje na istok..Ko zna mozda Kina da malo predajem jezik,mada koliko cujem i citam dosta su poostrili oko vize ali... sve u svoje vreme,polako. :-)

Ja sam u BG-u,imam vremena pa ko hoce mozemo da se nadjemo negde na kafi ili u kafani i mogu mnogo bolje da objasnim situaciju u raznim zemljama u kojima sam ziveo,radio i koje sam posetio..

Super si to sve obavio bas kao lokalac nista turista. A nisi nam nista reko za biznis sa larimarom jesi nesto istrazivao, zasto si odustao od ideje?

Cao i pozdrav svima. :-)

Istrazivao sam u vezi larimara i pricao sa oko 4 - 5 ljudi,od kojih dvoje "nasih".Iskreno,ne mogu da se bakcem sa time,a i nije mi se svideo nacin kako odredjuje cenu istog,a i one fore "koliko ti treba,sredicemo neku cenu?!" isto kao i za papire kad me pitao lik : "Koliko bi platio?" pa onda da odredjujemo cenu.

Dosta sam vremena utrosio na uzivanje i provod sa ljudima koje sam upoznao tamo i sa kojima sam i dalje u kontanktu...
Mada mozda se budem raspitao kad se budemo opet vratio tamo uskoro posto sam obecao mojoj Dominikanskoj porodici i prijateljima,a sto se obeca ispuniti se mora :-).
Od "nasih" sam u kontaktu sa samo cetvoro ljudi od oko 20 -ak koje sam upoznao,jer su ljudi na "mestu" i vrlo iskrene i kvalitetne osobe bez sujete i ...

Mada,Dolce bila si tamo 6 meseci,tako da verovatno znas o cemu pricam !? :-)

Zdravo vredna pcelice..dolazim na Dominikanu na duzi period pa bi mi dobro dosao neko nas ko bi mi se nasao u pocetku uglavnom zbog saveta oko svega i svacega.... u koji deo Dominikane da dodjem.... pronalazenje povoljnog smestaja na duzi period...obicaji...zakoni...eventualno neki izvor prihoda...neko za kafanu:-):-):-)Da li mozemo da ostvarimo kontakt...voleo bih da mi se javi svako ko moze da mi pomogne da valjano organizujem zivot na Dominikani....podrav svima

Just now, VladaCanada said:

Zdravo vredna pcelice..dolazim na Dominikanu na duzi period pa bi mi dobro dosao neko nas ko bi mi se nasao u pocetku uglavnom zbog saveta oko svega i svacega.... u koji deo Dominikane da dodjem.... pronalazenje povoljnog smestaja na duzi period...obicaji...zakoni...eventualno neki izvor prihoda...neko za kafanu:-):-):-)Da li mozemo da ostvarimo kontakt...voleo bih da mi se javi svako ko moze da mi pomogne da valjano organizujem zivot na Dominikani....pozdrav svima

Moj broj je 0694414789 javite se narode da vidimo i tu Dominikanu :-)