Dunav

1 post in this topic

Nekad me Dunav interesovao isključivo zbog plaža i kupanja. U Novom Sadu nikom nisam preporučivao priobalna područija kao mesta za beg od gradske buke, već isključivo Frušku goru. Tako je bilo sve dok nisam pogledao promotivni spot TOS-a.

Posle toga sam krenuo malo da istražujem, i na Gugl mapama video veliki broj rečnih ostrva, kanala, ritova i drugih zanimljivih mesta. Što je najluđe, veći deo svog života sam živeo u blizini tih mesta a ne znam ništa o njima. Npr u Beočinu sam živeo u blizini rita, a tamo sam bio najviše dva puta, u Petrovaradinu sam živeo na 500 metara od početka Koviljsko-petrovaradinskog rita, a nikad se nisam zainteresovao šta se nalazi dalje od nasipa.

Takođe nikad nisam bio na Kameničkoj i Čerevićkoj adi, Ljubavnom ostrvu, velikom delu priobalnog područija koje se proteže od Beočina i Rakovca do Kameničkog parka, itd. Sad bi želeo da istražim neke od tih mesta, pa me zanima, šta je od toga dostupno bez čamca i šta se može obići peške. Koliko su ti ritovi prohodni kad je vodostaj nizak i

Takođe zamolio bih sve da napišu svoja omiljena mesta na Dunavu, bilo koje vrste. Tako da bi na ovoj temi ljudi mogli da se informišu o zanimljivim mestima na ovoj reci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.