Followers 0

leto 2016 - negde za male pare

10 posts in this topic

Zdravo ljudi. Trebam vašu pomoć da me izvučete iz očaja. Ovo leto planiram nešto drugačije putovanje. Želim putovati sa (sada) nepoznatim ljudima negde po svetu. Volela bih da put traje oko dva meseca (jul, avgust), ali može i druže, može i kraće, zavisno od dogovora. Ne znam tačno šta hoću, ali razmišljanja mi idu u tri smera. Prvi je autostop. Nemam gotovo nikakvo iskustvo. Volela bih da stopiram ka Španiji i Portugalu, ali sam raspoložena i za ostale pravce. U mojoj glavi bismo koristili couchsurfing, kampovali, spavali na plaži/parku, jeli po supermarketima, gubili se, lutali, upoznavali ljude, probavali nove i čudne stvari. Druga stvar je otići u neku dalju zemlju (najradije bih da to bude neka od zemalja Indokineskog poluostrva i okoline, ali ne mora) po mogućstvu što jeftinijim letom i tamo živeti kao lokalac.. slično kao autostopom.. upoznavati ljude, spavati kod kaučsurfera, po hostelima, videti po neku turističku zanimaciju. Treća opcija je volontiranje. Volela bih da nađemo volontiranje preko nekog od sajtova (helpx, workaway i sl.) gde će nam biti plaćen smeštaj i hrana. Malo radimo/volontiramo, malo putujemo, družimo se sa ljudima. Svaku od ove tri opcije prati relativno nizak budžet, jer mislim da je sa manje para avantura veća. 

Što se mene tiče, zovem se Nina. Imam 26 godina, iz Beograda sam. Otvorena sam za sva pitanja i dogovore. Ukoliko je neko zainteresovan za neko ovako putovanje neka piše (:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kontaktiraj(te) i Astralisu, koja se javila sa sličnom idejom i traži saputnik(c)e.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Duya said:

Kontaktiraj(te) i Astralisu, koja se javila sa sličnom idejom i traži saputnik(c)e.

 

Super. Hvala za ovo (:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo, ja sam zainteresovan, imam u glavi ideju već neko vreme. Moj i tvoj plan se razlikuju samo u tome što bih ja išao svojim motorčetom, pa ako možeš da se iskombinuješ za moto opremu (kaciga, jakna, obuća, rukavice, pantalone, kišno odelo), bilo bi sjajno :) Takođe sam iz Beograda.

U bre, koliko ima raspoloženih, sjajno, ako se Nina odluči za neku drugu varijantu, uskoro ću ja otvoriti temu sa sličnom, jako sličnom tematikom.

Andreja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0