Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Pozdrav!

Mi smo porodica iz Bosne i Hercegovine. Ja sam dobila prijedlog ugovora o radu, ali smo baš izbezumljeni oko cijena zdravstvenog osiguranja.

Meni će posao dati besplatno osiguranje, ali to ostavlja muža i djecu za uplatu.

Nije da sam očekivala da nam uplaćuju za djecu i njega, ali kod nas se zna sistem: Ja radim, a oni imaju zdravstveno preko mene.

Može li mi netko reći koliko po osobi košta kvalitetno i za djecu sigurno zdravstveno osiguranje? Trebala bih da imam plaću 11000. Mislim da nikako nećemo moći sastaviti kraj s krajem, a kamoli nešto uštediti.

Nije nam to trajno, to da imamo samo jedan posao, ali prvih par mjeseci je bitno da nam se dječica prilagode svemu (2 i 3,5 god.) pa idemo na to da jedno radi, a jedno čuva djecu.

Može li se s 11000 preživljavati ili živjeti?

• Author
10 minutes ago, zekana said:

Nije da nismo dobili nikakve informacije i nije da nismo čitali puno, ali su toliko velikog raspona te procjene da ja ne znam u šta više da vjerujem...

Za troškove života je potrebno, vele, od 5000 do 13000 RMB, a za zdravstveno od 500 do 3500 FUNTI!!!

• 1 year later...
  • 8 months later...

Još jednom, moram da postavim par pitanja na ovu temu.

Naime, kao hronični bolesnik moram da znam kakva je mogućnost nabavke pojedinih lekova

u Kini,  na licu mesta. Da li moje putničko osiguranje pokriva troškove izdavanja lekova za moju  hroničnu bolest

ako sa dijagnozom dođem u Kinu i pokažem lekaru koji su mi lekovi potrebni, kakva je šansa da dobijem

recepte i da mi se lekovi izdaju - prodaju šta god tamo u Kini?

Ovde su izmenili propise, nekada je moglo da se izdaju recepti na duži vremenski period,

kada neko ide u inostranstvo, ali je sada to izmenjeno i lekovi se ne izdaju nego za period od maksimalno mesec dana.

Kako nemam nameru da se šetam tamo i ovamo, morao bih da znam mogu li tamo nabaviti određene lekove.

Ako je neko voljan da pomogne, može mi se javiti ovde ili na wechat korisničko ime:   Povratnik

Hvala svima unapred