Followers 0

Tajland viza Kambodza

13 posts in this topic

Cao ljudi,

Trenutno sam u Bangkoku, idem u Kambodzu (Siem Reap) u subotu gde cu biti 5 dana i planiram povratak u Bangkok pa Phangan. Da li neko zna da li mogu da u Siem Reapu ponovo uzmem vizu za Tajland ili moram da trazim re-entry ovde?

Hvala puno na odgovoru. Pozdrav!

Nisam imala takvih muka ali Tajlandska viza se dobija u svakoj zemlji u okruzenju za dan ili dva. Obicno dva dana ako si turista

A koji ti je problem da uradis re-entry na aerodromu pre nego odletis za Siem Reap? Ne znam s kog aerodroma letis, ali ako je Don Mueang, procedura ti traje oko 15-20 minuta, prosao sam kroz istu pre 3 nedelje. Sumnjam da je nesto mnogo duze na Suvarnabhumiju.

Pitanje oko vize za Tajland. Putujem u Indiju krajem novembra i planiram da ostanem nekoliko meseci u tom delu sveta. Pored Indije plan je Vijetnam i Tajland (za sada). Za Vijetnam vidim da se sve zavrsava online, ali za Tajland nisam siguran. Ako bi vadio preko gea turs-a, vazi mi 90 dana samo, a ne odgovara mi tako kratak period. Cruela Devil, gde se vade te vize sto kazes ako smo u okruzenju tamo? U ambasadi, preko agencija?

Zna li neko sta sve treba od dokumentacije za Tajlandsku vizu? Radim kao freelancer pa ne znam jel zahtevaju ''povrdu'' o zaposlenju? Ostala bih 3-4 meseca.

Vidim da ima neka viza sa singl ulaskom i multi ulaskom. Ova single je jeftinija ali volela bih bar dok sam tamo da obidjem sto vise tako da predpostavljam da mi onda treba ova sa multi ulaskom? :smile:

Ukoliko neko ima bilo koje informacije sa novijim datumom, bila bih mu i vise nego zahvalna :smile:

O tome šta ti treba za vizu, najbolje pogledaj na sajtu konzulata. Na tom sajtu piše da imaju pravo da traže i dodatnu dokumentaciju poput potvrde o zaposlenju.

https://www.thaiconsulate.rs/vize/

Ukoliko to budu zahtevali a ne možeš priložiti, onda može i bankovni izvod biti od koristi. Drugovi su mi išli na tri meseca krajem prošle godine, isto rade kao freelanceri te nisu morali priložiti potvrdu o zaposlenju. Multi viza ti se ne isplati zbog visoke cene. Obično svi uzimaju single pa urade visa run pre isteka dva meseca (ili tri meseca ako ćeš je produžavati na Tajlandu) u neku susednu zemlju poput npr. Laosa, pa tamo naprave novu single vizu, te se posle nekog vremena vrate nazad na Tajland.

Hvala Kornelije na odgovoru :smile:

Vidim da treba da prilozim kupljenu povratnu kartu (da se ne prihvata samo rezervacija), jel su to predavali i tvoji drugovi? Ako im prilozim da da tipa hocu da ostanem 3 meseca jel im nece to izgledati sumnjivo? 

uvek mozes da uzmes singl entry visu, i onda da uzimate re-entry permit 1000 baht-a kosta, ili 3800 multi re-entry permit. lupe ti pecat preko cele strane.... dobra opcija. 5min posla kad prodjes pasosku kontrolu na aerodromu.

Trebala bi priložiti kupljenu povratnu kartu. To su priložiti i moji drugovi. Nisam siguran da li neko dobio vizu samo sa rezervacijom.  Zbog tri meseca im nisu pravili problem u konzulatu. Mislim da možeš uzeti kartu i sa kasnijim datumom povratka od tri meseca.  I da, obavezno traži re-entry permit.  Viza ti važi od dana izdavanja tri meseca tako da je ne treba zatražiti prerano a dani tvog boravka na Tajlandu se broje od prvog dana dolaska na Tajland. Naravno da ne bi trebala da spominješ da planiraš raditi preko interneta  pošto zvanično ideš kao turista. 😊

Sve jasno kao dan :smile: Hvala ti puno! Imala sam iskustva sa predavanjem za britansku pa znam da tamo traze dlaku u jajetu. Vidim da je za ovu dovoljno da se nekih 10ak dana pred put preda pasos i brzo se dobije nazad. Dok za ovu britansku gospodu to traje i trajeeeee :smile:

Pozdrav,

molim za potvrdu da li ja dobro razumem sve sto ste poštovali vezano za tajlandsku vizu od nekoga ko ima iskustva...

Dakle, može se u Beogradu kupiti singl viza za Tajland i po sletanju na aerodrom u Bangkoku uraditi re-entry vize pretpostavljam za još jedan ulazak ili više? Da li ovo može da se uradi i na granici ka Kambodzi ako se ide busom? Plan mi je da idem u Kambodzu busom i u Maleziju, tako da mi za Tajland treba multi viza a skupa je pa gledam koje su opcije

Hvala

18 hours ago, MarizaM said:

Pozdrav,

molim za potvrdu da li ja dobro razumem sve sto ste poštovali vezano za tajlandsku vizu od nekoga ko ima iskustva...

Dakle, može se u Beogradu kupiti singl viza za Tajland i po sletanju na aerodrom u Bangkoku uraditi re-entry vize pretpostavljam za još jedan ulazak ili više? Da li ovo može da se uradi i na granici ka Kambodzi ako se ide busom? Plan mi je da idem u Kambodzu busom i u Maleziju, tako da mi za Tajland treba multi viza a skupa je pa gledam koje su opcije

Hvala

re- entry se ne radi po sletanju na aerodrom u bkk, nego kad budes hteo da izadjes sa tajlanda, znaci pre nego sto predjes tajlandsku carinu, ima salter za re-entry..moze i na kopnenom prelazu sa kambodzom i malezijom...ako letis avionom za maleziju, onda na aerodromu jos uvek dok si na tajlandu, cekiras se za let za maleziju, odes potom na salter za re-entry, da ti lupe pecat, i potom ides na tajlandsku carinu....vrlo jednostavno...isto vazi i za kopnene prelaze....bus vas istovari na tajlandskoj granici, izadjete, odes na salter za re-entry pecat, i potom stanes u red za tajlandsku carinu..

btw, do sad je bilo da moze samo jedan re-entry, ali mozda se nesto promenilo....ako i dalje to stoji, moj ti je savet da uzmes re-entry na granici sa kambodzom, a u maleziju kad stignes, odma predaj pasos u tajlandskoj ambasadi u kuala lumpuru, ili konzulatu u penangu, ako ides tamo, i brzo je gotovo, uglavnom za dan, eventualno 2....u kambodzi vaditi je malo komplikovanije, jer pasos mora da se salje za pnom pen...mada, ako vec ides i u taj grad, onda i nije....samo, retko ko ide na vise od dan-dva u pnom pen