Hoteli u Phuketu - (Tajland)

9 posts in this topic

Pozdrav svima, ovo ce biti moj prvi post na forumu tako da molim vas bez kritika :biggrin:.

Evo o cemu se radi, odlucio sam se da u Junu idem u Tajland (kao sto pise), i gledam cene na raznim sajtovima (necu da stavljam linkove ali sajtovi tipa booking) i skoro sve cene su oko 280 - 290$ za noc.Ne znam da li gledam na pogresnim sajtovima ali za 12 noci to je oko 3000$ dolara + let do tamo.Zato vas pitam da li bi mi bilo bolje tamo da trazim smestaj i tako da se "cekiram" nego preko skupih sajtova?Jos jedan problem bi bio jezik, ne znam kako bi nekome tamo objasnio "Do you have any rooms available?". Verovatno bi razumeli Engleski ali bolje da sam informisan :biggrin:.

To je sve od pitanja,

Sad samo odgovor treba da se doceka :biggrin:

Edited by Umisljeni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitivno gledaš nešto pogrešno, ili ti je podešena pretraga  samo za hotele sa 5 zvezdica. Za te pare možeš stan da iznajmiš na mesec dana na Puketu.

Najveći broj više nego pristojnih hotela i gesthausa je ispod 30eur, naročito u tom periodu. Možeš online unapred da rezervišeš hotel za prve dve tri noći, a za ostalih deset tamo na licu mesta da biraš. Smeštaja ima dosta, i u to vreme će biti poluprazni. I ne brini za njihov engleski, ako treba da ti uzmu pare za nešto, sve će te razumeti savršeno :wink:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, na Phuketu posjeti grad Patong tu svi turisti idu. Obavezno posjeti Bangla Road, žena ko u priči. Ja sam bio smješten u Chill Patong Hotel noć ti bude oko 20 do 30 dolara. U sklopu hotela imaš i restoran moja preporuka ti je da uzmeš doručak u cijenu, naći ćeš ih i na Bookingu, smještaj je u odnosu na cijenu više nego solidan i čist. Kad kreneš na plažu daju ti svoje peškire koje imaš u hodniku ostavljene pa uzmeš koliko ti treba.  Plaža je udaljea nekih 150 metara, ako iz prve nađeš prečicu. Nadalje s Patonga ti je otvoren put na sva manja ostrva, na svakom koraku ćeš pronaći turističke agencije koje vode na neko od ostrva. Maya bay, Ko Phi Phi, James Bond island obavezno posjeti isto tako u Patongu imaš Tiger Kingdom družiš se s Tigrovima vjerovao ili ne hodaju oko tebe ali neće te pojesti :smile: Neki kažu da su nadrogirani ali da Tigar koji je nadrogiram skoči dva metra u zrak sumnjam, isto Slonove posjeti. Cijene po osobi za izlete su negdje oko 1000 bata pa nadalje ovisno od udaljenosti, tj. 25 eura, i ovisno od agencije, dođu u dogovorenom terminu pred tvoj hotel i pokupe te i krećete na avanturu. U Patongu ne uzimaj taksi ako bas ne moraš jer deru maksimalno i teško se cinkati. Cijene za Tigrove se kreću od 500 do 2000 bata. Moja preporuka ti je da uzmeš onaj od 1000 u sklopu toga imaš 10 minuta druženja i slikanja s velikim Tigrom, ima još jedan veći on je 2000 ali s njim se ne bi usudio igrati. Ako još te šta zanima slobodno upitaj, nedavno sam bio mjesec dana tamo. Dok sam se snašao vrijeme je za nazad bilo. I uvijek s onim što po cesti prodaju obavezno se cinkaj čak i ako neće da spuste na tvoju cijenu. On ako kaže 1000 bata, ti odmah traži 200 i ne odustaj, na kraju ćeš kupit za 400, ako taj neće da odustane od svoje cijene samo produžiš dalje ima mnogo štandova s istom robom.

Edited by Omikron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hram Tigrova je zatvoren i dobro je sto je tako jer je bio sramota. Treba biti dosta oprezan sa bilo cim sto ukljucuje zivotinje, ima mesta na kojima se zivotinje mogu videti a da je to za njihovu dobrobit kao sto su bolnice za stare slonove u penziji, a ima i ovih drugih gde se eksploatisu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pa onda otvorili opet. Uzas. Bio je skandal 2016, neki kvazimonasi bili uhapseni, cela stvar zatvorena. Moja zena mi predlagala da idemo jos pre skandala, rekao sam joj nema sanse.

http://www.aljazeera.com/news/2016/06/40-dead-tiger-cubs-thailand-temple-freezer-160601073454481.html

Ovako nesto preporucujem, sto je za dobrobit zivotinja: 

http://www.elephantsworld.org/

Edited by noskich

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.