Jump to content

Featured Replies

Posted

citat:

"Najneiskorišteniji aerodrom u Hrvatskoj, onaj osječki, dobiva svoju prvu redovitu međunarodnu liniju u povijesti te zračne luke. Osječka zračna luka potpisala je ugovor s niskotarifnom zrakoplovnom tvrtkom Germanwings koja će Osijek povezati s Koelnom, a koja je na svom sajtu već ponudila mogućnost bukiranja letova za Osijek. Letjet će se dva puta na tjedan, petkom i nedjeljom, za Koeln i natrag, a prvi let najavljen je za 14. ožujka. Zbog strateškog položaja zračne luke i blizine granice čak triju država, u Zračnoj luci Osijek očekuju veliko zanimanje putnika iz cijele regije. U domaćem prometu Zračna luka Osijek povezuje putničkim prijevozom samo Dubrovnik i Split, i to samo ljeti, a ostalo je robni prijevoz. HRT..."

• 4 weeks later...

RyanAir, najveca evropska low-cost avio-kompanija, dolazi blizu nase granice. Od aprila leti iz Arada (Rumunija). Prva linija iz Rumunije ce biti Arad-Milano. Pocetna cena karte u jednom pravcu je vec od 10eura sa svim uracunatim taksama. Za vreme Ryanair-ovih promocija mozete kartu naci i za 0.01euro (sa uracunatim svim taksama). Arad se nalazi na 100-tinak kilometara od Kikinde.

Ryanair od ove godine leti i iz Madjarske (Budimpesta i Balaton) prema Nemackoj, V. Britaniji i Irskoj.

• 3 weeks later...

Bas sad nesto gledam Jatove cene i mogu da primetim da su znatno pale, bar sto se Nemacke tice.

Vidi se da se plase konkurencije Germanwingsa pa su im karte na liniji Stutgart - Beograd - Stutgart trenutno samo 103€.

Mada, mislim da im je ovo donja granica i da nize od toga nece da idu.

Ja sam na istoj toj relaciji, ali kod GW-a, pazario kartu za 68€ za feb-mart.

Inace za GW imam samo reci hvale. Preporucio bih vam da se prijavite na newsletter ako mislite da idete za Nemacku a i dalje. Stutgart i Keln su ogromni Low-Cost habovi i uvek moze da se pronadje neka jeftina varijanta.

marko, jel govoris o cenama sa taksama? drugo pitanje, da li je tacno da GW uvodi BG - Pariz  ::artist:

Da, cene su sa taksama.

Za Pariz jos uvek nemaju pravo da lete direktno iz BG-a zato sto sporazum o otvorenom nebu nije jos uvek stupio na snagu ali mislim da imaju "connecting flights" preko Kelna ili Stutgarta. Trenutno im sajt ne radi pa ne mogu sada da pogledam.

Air Berlin je poceo da leti Beograd-Bec, najniza cena karte je 58 eur povratna sa taksama i vec moze da se rezervise na njihovom sajtu.

jos samo rumunska viza......  :cry22:

Nije potrebna viza za Rumuniju u slucaju tranzitiranja do 5 dana. Naravno podrazumeva se da posedujete sengen vizu i avionsku kartu.