Jump to content

Featured Replies

Posted

zanima me ako letite iz srbije za neku zemlju za koju vam nije potrebna viza,a presedate u nekoj trecoj zemlji koja je recimo u sengenu da li je potrebna tranzitna viza te sengenske zemlje ili jednostavno mozete da sacekate svoj avion u nekoj bescarinskoj zoni (ako takva postoji) i da izbegnete uzimanje tranzitne vize.mozda ce nekima ovo pitanje zvucati glupo,ali ja se stvarno ne razumem u te stvari posto nikad nisam leteo avionom. :(

zanima me ako letite iz srbije za neku zemlju za koju vam nije potrebna viza,a presedate u nekoj trecoj zemlji koja je recimo u sengenu da li je potrebna tranzitna viza te sengenske zemlje ili jednostavno mozete da sacekate svoj avion u nekoj bescarinskoj zoni (ako takva postoji) i da izbegnete uzimanje tranzitne vize.mozda ce nekima ovo pitanje zvucati glupo,ali ja se stvarno ne razumem u te stvari posto nikad nisam leteo avionom. :(

Док си на делу аеродрома иза царине није ти потребна виза. Ако желиш да изађеш са истог, онда већ мораш имати визу... Уживај!

:mrgreen:

Da ... ali ... kolko se ja secam ... obicno moras da izadjes iz te "bezcarinske zone" da bi otisao na bording za novi let!

Ne morash da izlazis sa bescarinske zone da bi ishao na bording za novi let.

Ako imash povezane letove, znaci ako odmah imash kartu za sledeci let npr iz Ciriha ti odmah u Beogradu dobijash mesto u avionu iz Beograda i mesto na sledecem letu tj onom iz Ciriha.

Ako nemash kartu, tipa, kupio si je na netu ... e onda morash da napustish bescarinsku zonu da bi tamo negde cekirao novu kartu.

У идеалном случају, не треба ти виза за спојене летове, али увек има изузетака - што зависи од тога како је направљен аеродром у земљи где се мења лет. Нпр на Кипру постоји читава компликација ако летиш неком другом компанијом осим њихове националне. Takoђе ни аеродроми по америци нису баш идеални за транзит без визе.

• Author

konkretno mislim na aerodrome u parizu i madridu,nego da li u tim bescarinskim zonama ima neka cekaonica gde moze da se sedne,legne,otspava ili neki free shopovi gde se moze napiti da ti brze prodje vreme.ne mislim na ovew aerodrome vec  na aerodrome uopste.unapred hvala

Zamisli aerodrum kao veliki krug. Avioni polecu sa spoljne strane a unutra imas josh jedan mali krug koji je bescarinska zona. Taj mali krug je hodnicima povezan sa avionima. U tom malom krugu imash freeshopove, restorane, toalete, stolice, pod ako zelish da odspavash itd itd... Bescarinska zona ti je kao mali trzni centar. Kad izadjesh iz prvog aviona videcesh dve strelice jedna je za tranzit a jedna ako ulazish u zemlju. Ti krenesh onim putem za tranzit i nadjesh se u tom kvazi trznom centru iz kojeg samo trazish svoj hodnik za dalje.

Ako nemash kartu, tipa, kupio si je na netu ... e onda morash da napustish bescarinsku zonu da bi tamo negde cekirao novu kartu.

Ne mora cak ni u ovom slucaju... Barem ja nisam morao na Cirishkom... Bio je bas jedan odsek - transit - gde si mogao da dobijes boarding kartu...

da li je mozda neko leteo preko kelna,interesuje me jer leteo bih bg-keln-cairo sa germanwingsom i tuifly,i bilo bi super ako moze da se izvede bez vadjenja sengen vize

shvatio sam da ne izlazim,ali me interesuje da li da bi se prijavio na let keln-cairo moram napustiti tranzitni deo,ili je tamo prijavljivanje za sve letove u tranzitnom delu

U Beogradu neces ni dobiti bording kartu za Keln jer nemas vizu za Nemacku.

S obzirom da menjas kompanije (i to low-cost) 99% sam siguran da se ne mozes cekirati u tranzit zoni.

Drugi problem je prtljag, koji bi morao da pokupis kad sletis u Keln, a to se nalazi posle pasoske kontrole.

Ako nemenjas kopanije, postoji opcija dobijanja boarding karte na aerdoromu.

Mada realno, iako menjas, mislim da moze da se izakcija i tako nesto, cuo sam neke price, treba proveriti naravno.