Bit će Putničke škole i ovog ljeta! Bit će je! Ove godine, ljeto ćemo provesti na Baltiku i uživati u proljetnim temperaturama. Pridružite nam se u Liepaji i istražite još uvijek neistraženi Baltik.

Liepaja je poznata kao grad vjetra, pješčane plaže se nalaze u blizini, a sam grad Liepaja nudi dva glazbena festivala, Summer Sound i Fontaine Rock Festival. Cijeli Baltik je dom mnogim festivalima, radionicama i raznim događajima, a listu onih koje ne smijete preskočiti objavit ćemo kad nam doušnici iz Liepaje pošalju dojavu. [Pssst, evo što su rekli: Festival Kometa, nekomercijalan world music festival; Festival Positivus, komercijalan glazbeni festival s velikim imenima; Sansusī, komorna glazba, moderne instalacije, kino i cirkus! Nekad u 8. mjesecu bi trebao biti događaj The Sounds of Lake, a radi se o tome u potpunom mraku ljudi idu na jezero i nemotoriziranim brodovima prate zvuk akustičnog benda.]

Putnička škola će biti otvorena za putnike od 15.7. do 15.8. i osim prenoćišta i druženja nudit će svojim gostima na desetine različitih radionica od kojih će većina biti u najširem smislu u vezi s putovanjima – od onoga kako pomiriti putnički i profesionalni život, do toga kako da ne umrete od gladi ako se nađete u sred šume na nepoznatom kontinentu.

Raspored radionica i ostalih sadržaja biće poznat uskoro, kada ćemo početi primati prijave za boravak. Da bismo osigurali kvalitetu radionica i života u Školi uopće (koja je ujedno i Kuća), primat ćemo do deset gostiju za noć, na maksimum pet noći, a glavni kriterij za prihvaćanje gostiju bit će sudjelovanje u minimum jednoj radionici, kao i dobro poznavanje engleskog jezika. Ovo posljednje je neophodno jer će to biti jezik na kojem će biti držane radionice. Kućni red će biti sličan kao i u prethodnim Putničkim kućama.

Radionice će biti slične prošlogodišnjima. Ako vas zanima što očekivati, možete pogledati prošlogodišnje radionice na dnu ovog linka.

Kako doći do tamo? Postoje svima poznate jeftine avio kompanije (RyanAir i slično), a tu su i autobusni prijevoznici pristupačnih cijena. Ali, razmislite i o stopiranju, jer ćete tako na putu proći kroz Poljsku. Poljska je divna zemlja, a stopiranje je vrlo lagano, skoro kao po Turskoj. Ako nemate s kim, prijatelja za put možete naći na našem forumu.

Ok, uvjerili ste me, gdje da se prijavim?

Formular za prijave kao i popis radionica te kućni red će biti objavljeni uskoro. Od svih prihvaćenih ćemo tražiti čvrsto uvjerenje da će zaista i doći. Ove godine ćemo, kao i lani, vjerojatno morati odbiti puno ljudi. U formularu vas pitamo i za motivaciju za dolazak, da se uvjerimo da ne popunjavate formular tek onako.

A pare, donacije?

Nećemo praviti Indiegogo kampanju, nećemo vas smarati da donirate za projekt, znamo i sami da ovakve stvari nisu toliko popularne i mnogima ne odgovaraju. Nadamo se da ćemo sva sredstva koja nam budu potrebna skupiti na licu mjesta, donacijama u kutiji. Naravno, kao i uvijek, donacije nisu uvjet za boravak u kući. S druge strane, tko želi, dobrodošao je da donira organizaciji :) To možete učini preko Paypala: