Nalazimo se točno na polovici naše Putničke škole u Liepaji.

Na našim fejsbucima (The Travel Club i Klub putnika) smo vas svakodnevno izvještavali o događajima u Putničkoj školi i oko nje, a sad vam donosimo cjeloviti pregled. Dakle, što smo sve radili u ova dva tjedna?

Održali smo 17 radionica na temu putovanja:

liepaja workshop

Doveli smo multikulti bend iz Barcelone - Balkumbia - koji svira balkansku glazbu. Članovi benda su iz Katalonije, Litve, Turske, Italije, Španjolske, Kolumbije i Čilea. S njima smo napravili Balkan vikend na Baltiku:

travel school balkumbia

Naša Nataša je stigla iz Portugala da nam održi radionicu o guerilla marketingu:

travel school guerilla marketing

Imali smo radionice acroyoge i plesa na svili:

acroyoga

Posjetili smo lokalnu NGO Karosta Kids koja pomaže tinejdžerima i mladim roditeljima koji dolaze iz teških ekonomsko-društvenih uvjeta i objasnili im kako da postave crowdfunding kampanju da završe svoje nove prostore:

liepaja

Oko Putničke škole nam pomaže lokalna organizacija Radi Vidi Pats, putem programa Erasmus+. Oganizacija pruža alternativni provod petkom navečer: Biciklistička tura po gradu od 22 h do ponoć. Najbolji provod i najbolji kardio!

liepaja cycling

liepaja cycling 2

Zalasci sunca na pješčanim plažama cijelog svijeta su uvijek prekrasni, pa tako i na našoj plaži u Liepaji:

liepaja sunset 
Obišli smo i mnoštvo mjesta u Liepaji i bližoj okolici. Za koji dan ćemo vam ih predstaviti u vidu foto-galerije. U međuvremenu, evo nekoliko detalja iz naše ovogodišnje kuće-škole: 

travel school details 01

travel school details 02

travel school details 03

Dosad su nas posjetili putnici iz: Australije, Austrije, BiH, Crne Gore, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Japana, Južne Koreje, Kanade, Litve, Latvije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Singapura, Srbije, Španjolske, Tunisa. Ovo je druga godina novog koncepta Putničke škole i jako nam se sviđa. Nemamo više od 10 ljudi za noć, tako da se možemo sprijateljiti sa svima. Zasad se sjećamo svake osobe koja nas je posjetila, čime se bave, kako se zovu, odakle su… A zbog svakodnevnih radionica, radimo i dosta “big talka” umjesto “small talka”. Divno je.