dvorac fantast

Dvorac Fantast nalazi se nedaleko od grada Bečeja, a podigao ga je veleposednik Bogdan Dunđerski, da mu služi kao letnjikovac. Dvorac danas predstavlja hotelski kompleks sa restoranom i parkom.

Dvorac Fantast ima jednu veliku četvrtastu kulu sa koje se pruža sjajan pogled na ravnicu, i nekoliko manjih, cilindričnih kula.

U okolini se nalaze i dvorišni paviljoni, crkva, štale sa ergelom konja, pomoćne zgrade itd. Dvorac je okružen prostranim parkom.

Od svih dvoraca u Vojvodini, Fantast je definitivno najupečatljiviji i najraskošniji.

S obzirom da je u pitanju hotel, u Fantastu je moguće noćenje.

Kako stići do Fantasta?

Dvorac Fantast nalazi se na 12. kilometru puta Bečej - Bačka Topola. Do Bečeja se može stići autobusom iz Novog Sada (10 autobusa dnevno, između 8.50 i 21.00h).

Od Bečeja do samog dvorca Fantast ne postoji organizovan prevoz. Put je relativno prometan, pa možete izaći iz Bečeja na početak puta za Bačku Topolu, i stopirati odatle.

Druga opcija je da sednete na autobus Bečej - Bačka Topola i zamolite vozača da vas ostavi kod dvorca Fantast.

dvorac fantast

Šta videti u Fantastu?

Dvorac Fantast je ogromna, impresivna bela zgrada, sa jednom velikom kvadratnom kulom i nekoliko manjih, cilindričnih, koje se nalaze na uglovima. Unutrašnjost je veoma lepa, sa vinskim podrumom u kome povremeno sviraju tamburaši. Pošto se dvorac Fantast nalazi usred ravnice, sa kule se pruža fantastičan pogled na okolinu.

U dvorištu dvorca nalazi se crkva Svetog Đorđa, sazidana kad i dvorac, koju je oslikao čuveni barokni slikar Uroš Predić. Crkva predstavlja grobnu kapelu Bogdana Dunđerskog. Veruje se da slika Bogorodice ima lice Mare Dinjački, žene u koju je vlasnik zamka bio zaljubljen. Dvorac je okružen parkom sa jezerom u kome nema vode.
Ljubiteljima konja biće interesantna ergela sa 80 konja, vlasništvo dvorca. U parku se nalazi i mala farma nojeva, a u blizini je i zgrada u kojoj se nekada nalazio bioskop "Bratstvo i jedinstvo".

Zamak se može obići samostalno ili sa vodičem (pitati na recepciji).

Smeštaj u Fantastu

S obzirom da dvorac Fantast danas predstavlja hotel, prenoćište je moguće na licu mesta. Što se tiče cena smeštaja, tu informaciju možete pronaći na zvaničnom sajtu hotela Fantast.