Jezero Dobrodol

Jezero Dobrodol nalazi se kod istoimenog sela, na južnim obroncima Fruške Gore, otprilike u sredini trougla čija su temena Irig, Ruma i Inđija. U pitanju je veštačko jezero, nastalo podizanjem brane na Dobrodolskom potoku. Jezero često posećuju ribolovci, a leti je u njemu moguće kupanje.

Dobrodol je malo selo, od svega par ulica i oko 130 stanovnika. U selu postoji jedna mala crkva, kao i zgrada osnovne škole koja ne radi zbog nedostatka učenika. Selo je ušorenog tipa, a većina kuća je od naboja.

Jezero Dobrodol leži oko pola kilometra od sela, putem u pravcu Šatrinaca. Ako idete iz Dobrodola, posle 500 m skrenite desno na makadamski put, i do jezera imate još stotinak metara. Ceo put Dobrodol-Šatrinci dugačak je tri kilometra.

jezero dobrodol

Do Dobrodola ne postoji autobuska linija. Postoji autobus koji saobraća između Iriga i sela Šatrinci, kraj koga se nalazi još jedno jezero - poznato kao Međeš ili Šatrinačko jezero.

Preko brane prolazi put, a prvo sledeće mesto na koje ćete naići ukoliko njime pođete je Žarkovac, selo koje leži na putu Ruma-Putinci.

Dobrodol je verovatno jedno od najlepših fruškogorskih jezera, mada je za kupanje mnogo popularnije obližnje Šatrinačko jezero. Pošto su dva jezera udaljena svega pet-šest kilometara jedno od drugog, možete ih obići istog dana.

jezero dobrodol

jezero dobrodol