Autostop za Zaječar, Beograd

Najbolje mesto za autostopiranje prema Beogradu,ujedno i za Zaječar, je na ulazu, odnosno izlazu iz Bora pored doma zdravlja, odmah na raskrsnici. Bor je malo specifičan jer je ulaz u Bor ujedno i izlaz, a svi ostali putevi iz grada uglavnom vode u okolna sela! U okolini Bora je Borsko jezero, Zlotska pećina, Brestovačka Banja, planina Stol, Crni Vrh... Ima dosta toga da se obiđe!

Druga varijanta autostopiranja prema Beogradu i Nišu je mesto Selište, oko 10 km od Bora ka Paraćinu. Do tamo je najbolje autobusom, karta je oko 200 ili do Paraćina, karta je oko 600 dinara. Za Zaječar, je najbolje novim putem. Krenete ka Slatini kad uđete u Bor, desno do kružnog toka.

Kad iz pravca Beograda ulazite u Bor proći ćete raskrsnicu i dom zdravlja. Ovde se obično stopira, a to je ujedno i izlaz u povratku. U principu, celi Bor se prostire duž tri paralelne ulice i kada se nastavi pravo 4 km od ulaska u Bor dolazi se do centra. U centru su malo starije zgrade, a na ulazu u Bor je novogradnja i tu je, sa desne strane puta pri ulazu novo naselje zvano Novi gradski centar (NGC). Pešice do centra ima oko 20 min. Po Boru se svuda može pešice, sve je relativno blizu.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum