Na ulazu u Mitrovicu, oko 3 kilometra istočno od centra, postoji prostrana raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, takozvana Rumska Malta. Skoro svi putevi iz Mitrovice vode tuda.

Autostop za Bogatić

Južni pravac sa Malte vodi u Mačvu i stop za Bogatić je ovde radnim danom sasvim pristojan, ali uveče i vikendom drum ume da bude suviše prazan. Može se prošetati i neku stotinu metara od raskrsnice prema mostu, profitira se za 2 sporedne ulice koje vode iz centra grada, a deonica nije mnogo brza. Prihvatite prevoz do ulaza u Noćajski Salaš, tamo ima dosta zgodna raskrsnica. Zgodne su i krivine u centru Noćaja, odnosno Metkovića, a u centru Glušaca je prav i brz drum.

Ukoliko krećete iz samog centra grada, lepo je prošetati preko pešačkog mosta, a zatim levo. Posle desne krivine (oko kilometar od mosta) stiže se na spajanje sa maloprepomenutim drumom koji ide preko drumskog mosta. I ta T raskrsnica je dosta zgodna, jer glavni put na njoj pravi ortogonalnu krivinu.

Autostop za Beograd i Hrvatsku

Na istoj raskrsnici, samo sa severne strane.  Autoput je udaljen oko 3 kilometra. Ako ustopirate nekog ko ide prema Fruškoj Gori, siđite ispred nadvožnjaka i prošetajte do iza rampe. Ako putujete ka Hrvatskoj, lepo je to ispisati na kartonu, jer je saobraćaj ka Beogradu dosta frekventniji.

Autostop za Rumu, Novi Sad

Na Rumskoj Malti, sa istočne strane.

Autostop za Jarak

Nekoliko stotina metara iza Malte od druma za Rumu se desno odvaja lokalni put za Jarak. Raskrsnica je zgodna, a i frekvenca saobraćaja je pristojna u toku dana.

Autostop za Šabac

U principu se ide preko Jarka, međutim u poslednje vreme (od maja 2008.) postoji drum koji se odvaja južno od mitrovačkog mosta levo i spaja Mitrovicu i Šabac kroz šabačku industrijsku zonu. Nisam siguran koliko je frekventan.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum