mapa zrenjanina, map of zrenjanin

Autostop za Beograd

Od autobuske stanice nastavite Beogradskom ulicom i stanite na stop pre nadvožnjaka ispod kojeg ide pruga. Nije loše mesto za autostopiranje i odmah iza autobuske stanice. Autobus broj 10 ide do autobuske stanice.

Autostop za Novi Sad

Iz centra izađite na Bulevar Oslobođenja i raspitajte se na koju stranu da krenete prema izlazu iz grada prema Novom Sadu. Na kraju grada ima proširenje koje je odlično za autostop posle poslednjeg semafora u gradu. Obično na tom mestu ima ljudi koji stopiraju tako da ćete lako prepoznati mesto. Autobus broj 10 ide do poslednjeg semafora.

Autostop za Kikindu, Melence

Iz centra krenete na istu stranu kao prema Novom Sadu ali ćete doći do raskrsnice gde postoji samo skretanje na desno. Skrenete u tu ulicu. To je ulica Žarka Zrenjanina. Odmah tu je autobuska stanica na kojoj možete stopirati ali vam preporučujemo na nastavite pešaka do sledeće autobuske stanice u toj ulici. Do tog mesta ide i gradski autobus broj 3.

Autostop za Vršac i Rumuniju

Sa trga JNA uđete u Miletićevu ulicu koja se nastavlja na Temišvarski drum i u toj ulici stanice autobusa broj 4 su najbolja mesta za autostopiranje.

Iz Zrenjanina za Rumuniju stopira se kao i za Vršac, te se mora ili napisati kuda se ide, ili otići ulicom sve do kompleksa "Dijamant", proći na drugu stranu i do iza raskrsnice gde se odvaja put za Vršac...

-------------------------------------------------------------------------------

Od proleća 2007 oko Zrenjanina je puštena u rad obilaznica oko grada koja povezuje sa jedne strane novosadski, kikindski i vršački put i beogradski, kikindski i vršački put. Ako stopirate iz Beograda i Novog Sada prema Kikindi i Vršcu najbolje je, ukoliko vozač ide samo do Zrenjanina, izaći na početku obilaznice, stopirati duž obilaznice (pošto su poprilično velike) i nastaviti stop na kružnom toku prema Kikindi i Vršcu. Isto važi za obratne smerove.

(20 maj. 2008.) Indijka: Zrenjaninci će izuzetno retko pokupiti autostopere! Zene vozači to neće uraditi gotovo nikad!

(10. mart 2009.) Pavle: Zrenjaninci hoće da stanu, ali samo kada voze U ZRENJANIN.

(29. decembar 2009.) Goran: Obilaznica oko Zrenjanina, uprkos pompeznim najavama i glamuroznom puštanju u rad, nikada nije završena. Naime, u eksploataciju je pušten samo njen deo do kružnog toka gde se skreće za Mihajlovo.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum