Autostop za Niš i Beograd

Bujanovac je mali gradić. Od autobuske stanice, koja se nalazi na samom ulazu u grad, idete u kontra smeru, nekih 150 metara, i izlazite na autoput Skopje – Beograd. Desna traka je mesto gde treba stati, tu je ujedno i uključenje na autoput sa nadvožnjaka, iz pravca grada i okolnih sela. Idealno mesto za stopiranje. Dosta je prometno. Do Vranja je recimo moguće da se uvek nastopira (17 km), do Niša i Beograda malo teže. Preporučuje se tabla. 

raskrsnica u bujanovcu

Autostop za Preševo i Makedoniju

Uputite se istim smerom kao i za stopiranje za Beograd i Niš. Kod automehaničarskih kuća i benzinske pumpe skrenuti udesno, pitati gde tačno ide put za Preševo. Izlazi se na uključenje na autoput. Stalno je prometno, lokalni Albanci dosta često idu ka Kumanovu (35 km) i Skopju (71 km), kao i Preševu (18 km). Tabla i nije potrebna, ali neće da škodi. Do Kumanova se u proseku može stići za manje od 2 sata. Granica se lako prelazi sa pasošem. Preporučljivo je da se stopira po prelasku granice (tada sigurno neće biti problema), mada generalno nije problem i ispred nje. Postoji šansa da nekom policajcu padne nešto na pamet i namerači se na vas. No, to nisu nikakvi veliki problemi.

Autostop za Kosovo i Metohiju

Autobuska stanica Bujanovac. Od nje krenete pešaka nekih kilometar i po, do izlaska iz grada. Jasno je sa autobuske stanice u kom pravcu se nalazi Kosovo. Ako niste sigurni – pitajte. Lokalni Albanci dosta često putuju u pravcu Kosova, tako da stopiranje ne bi trebalo da bude problem. Gnjilane je udaljeno 37 km odavde, Priština 93 km. Na graničnom prelazu kod Končulja (koji je udaljen 6 km od grada) treba pokazati isprave, ličnu kartu ili pasoš.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum