Autostop za Zagreb

Celim obimom Ljubljanu okružuje autoput, i od njega se na krajnjem jugoistočnom ćošku odvaja Dolenjska avtocesta, tj autoput koji vodi ka Zagrebu. Na početku Dolenjske avtoceste naravno ne postoji ni rampa ni bilo kakva druga prepreka, tako da optimalno mesto za stop iz Ljubljane ka Zagrebu ne postoji. Najlogičnije mesto za autostop je raskrsnica na jugoistočnom izlazu iz grada, u naselju Rudnik, unutar obvoznice (obilaznice). 
Uhvatiti autobus broj 3, i njime ići do kraja, do okretnice Rudnik (na svim stajalištima javnog prevoza po Ljubljani postoje mape dela grada, što značajno olakšava snalaženje), a zatim produžiti istom ulicom do semafora. Na semaforu levo, (pravo se nastavlja dolenjska cesta, stari put paralelan sa autoputem) proći rakljicu gde se desno odvaja pravac ka zapadu (piše čini mi se Koper), i to je to. Dakle, držati se putokaza za Novo Mesto. Međutim, pošto na istom putokazu piše i Maribor (ili Celje), lepo je imati karton, na kome će recimo sa jedne strane da piše DOL (Dolenjska) za slovenačka vozila, a sa druge HR/CRO za strana.

Druga mogućnost za autostopiranje je izlaz na autoput na Rakovoj Jelši (balkanski geto, inače) na jugu Ljubljane. U blizinu ove petlje voze autobusi 9 i 19. Treba preći nadvožnjak preko autoputa i produžiti desno do ispred ulaza na autoput. Ova petlja je dosta bliža centru grada pa verovatno dosta ljudi i ovuda ide u Dolenjsku.

U Sloveniji je slaba vajda od naplatnih rampi, obzirom da je naplata putarine uglavnom elektronska. Ipak, vredi znati da je prva posred-druma-rampa iza Ivančne Gorice, a druga ispred Krške petlje. Vozila na tim mestima ipak uspore.
Još jedno zgodno mesto je petlja Novo Mesto Vzhod (istok), jer tamo je dobar stop i na ulazu na autoput.
Hrvatska granica se najnormalnije prelazi pešaka uz manje ili više razgovora sa policijom.
Najčešće nije problem stati odmah iza hrvatske granične rampe, a ponekad policajci insistiraju da autostoper odšeta još nepun kilometar, do iza drumske naplatne rampe, što opet nije problem (bar dok i Hrvati ne uvedu elektronsku naplatu).
Ko planira da produži ka Srbiji, ne bi trebao da prihvata prevoz do Zagreba, nego minimum do naplatne rampe istočno od Zagreba (ili bar do varaždinskog autoputa koji se odvaja par stotina metara pre rampe).

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum