Za autostop, idealna je kombinacija muško-žensko. Jedna ili dve devojke najverovatnije će veoma brzo pronaći prevoz, ali postavlja se pitanje koliko je to bezbedno za njih. Ako stopiraju jedan ili dva muškarca, pitanje je koliko je to bezbedno za vozača koji odluči da ih poveze.

hitchhiker, autostoperka Drugim rečima, dok mi mislimo na našu bezbednost, misle i vozači na svoju, i to treba imati u vidu. Parovi su, uglavnom, svima simpatični i generalno se smatraju bezopasnim (kao, na primer, Bonnie & Clyde).

I druge varijante apsolutno dolaze u obzir; muško-ženski tandem je, zapravo, optimalna varijanta, kako za stopere, tako i za vozača koji razmišlja da li da ih poveze, ali to nikako ne znači da će usamljena stoperka nužno imati problema, kao ni da je usamljeni stoper osuđen na beskrajno čekanje.

Naravno, moguće je i da tri osobe stopiraju zajedno, samo što se tako drastično smanjuje broj vozila koja uopšte imaju dovoljno slobodnog mesta da ih prime.

Još jedna prednost stopiranja u društvu je upravo - društvo. Ponekada ćete neizbežno morati dugo da čekate - ili ćete se zaglaviti na slabo prometnom putu, ili ćete odabrati pogrešan dan ili doba dana, ili jednostavno nećete imati sreće. Nekada ćete morati da pešačite kilometrima i čekate satima. U društvu, nekako, svi ti kilometri i sati proteknu mnogo brže.