Nema tu bog zna šta da se kaže. Budite kulturni, nemojte pljuvati na pod, pitajte da li smete da otvorite prozor, pokažite interesovanje za životnu priču koja počne da vam se odmotava pored uha, nemojte prihvatati nikakve konfrontacije, budite uzdržano-pozitivni, uglađeni, ubacite po koje "hvala", "molim", "izvinite", "mnogo ste mi pomogli", "prijatno", "srećan put" i tako dalje, jednom rečju, budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.

Nastojte da ne zapadnete u preteranu familijarnost, jer ona često ruši onu međuljudsku barijeru koja obezbeđuje da se i druga strana ponaša kulturno i pristojno.

Ako ste pušač i ako vozač ne puši pitajte da li je u redu da zapalite cigaretu. Dok stopirate najbolje je da ne zapalite cigaretu, veće su šanse da vas pokupi neki nepušač ako vas vidi na putu bez cigarete.

Ruka koja se trenutno ne bavi stopiranjem ne bi trebalo da bude u džepu.

Kada vozač privremeno napusti vozilo (da svrati do prodavnice, zaviri pod haubu...) izađite i vi, čovek nema potrebe da razmišlja o tome da li vam je ostavio na dohvat ruke nešto zgodno za ukrasti.

Kad vas poveze čovek sa malim detetom, poželećete da imate pri ruci čokoladicu ili nešto slično.