Dokumenta

Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.

Viza nije potrebna za turističku posjetu

Potrebna viza za Gambiju za državljane Bosne i Hercegovine. Viza se izdaje u Briselu.

Državljanima Crne Gore je potrebna viza da bi posjetili Gambiju. Zahtjev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu ove zemlje.

Trošak

-

-

-

-

Trajanje

90 dana.

90 dana

-

-

Adresa

-

57 Kensington Court
London W8 5DG
UK
Tel: 00 44 20 79 37 6316/7/8
Fax: 00 44 20 79 37 9095

ili

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Embassy of The Republic of Gambia
Avenue Franklin D. Roosevelt 126
B-1050 Brussels
Tel: +32 (0)2 640 10 49

www.gambiaembassy.be

-

Produženje

-

-

-

-

Napomena

SAVJET ZA PUTOVANJE: Nemamo saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja. Ipak, ukazujemo na porast stope kriminala u zemlji koji se očituje u oružanim pljačkama i prepadima, osobito u gradovima Banjul i Serekunda, te na djelovanje separatističkih snaga iz senegalske pogranične pokrajine Casamance. Stoga, hrvatskim državljanima savjetujemo oprez, te poštivanje uputa lokalnih vlasti.

Sigurnosni uslovi: Izbjegavti regiiju CASAMANCE.

Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva se nalaze na sajtu https://www.gov.uk/visas-immigration britanske vlade i na Teleperformance vebsajtu www.tpcontact.co.uk/. Britanska ambasada Podgorica ne može pružati informacije u vezi sa vizama. Ukoliko se vaš upit odnosi na podnošenje zahtjeva za vizu, molimo da posjetite navedene vebsajtove.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa pitanjima koja nisu pokrivena na navedenim vebsajtovima, podnosioci zahtjeva za vize mogu da koriste međunarodni servis za podnošenje upita https://ukvi-international.faq-help.com/. Više informacija o promjeni rada viznog odjeljenja Britanske ambasade se nalazi na njihovom vebsajtu https://www.gov.uk/government/world-location-news/changes-to-the-uk-visa-application-process-in-montenegro.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 1. 2019
Dokumenta: U Budimpešti u konzulatu Gambije - Pasoš čiji je istek važnosti minimum 6 meseci nakon datuma odlaska - popunjen obrazac - jedna fotografija - povratna avionska karta - taksa za vizu u gotovini ili uplatom na račun U Beogradu u viznom centru Ujedinjenog Kraljevstva - pasoš - prethodni pasoši ukoliko postoje - izvod sa tekućeg računa iz banke ili štedna knjižica - dokaz o zaposlednju ili studiranju - rezervacije - dokaz o razlogu posete - pozivno pismo - 1 fotografija
Trošak: U Budimpešti 60 evra singl / 120 evra multi U Beogradu 152 evra
Trajanje: -
Adresa: Konzulat se nalazi u Mađarskoj: Consulate of the Republic Gambia, H-1118 Budapest, Nagyszalonta u. 15, Hungary; tel.: + 36 1 2480423; fax: + 36 1 2480425; e-mail: info@gambia.hu web: http://www.gambia.hu/
Napomena: Vizu je moguće izvaditi i u viznom centru Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia
Datum unosa: 13. 9. 2014
Trošak: U Budimpešti 60 evra singl / 120 evra multi
Datum unosa: 18. 7. 2014
Napomena: Vizu je moguće izvaditi i u viznom centru Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu https://www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia
Datum unosa: 21. 5. 2014
Dokumenta: -
Napomena: Postoji informacija da se viza za Gambiju može dobiti i u ambasadi Engleske.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 21. 3. 2016
Dokumenta: -
Trajanje: -
Datum unosa: 19. 8. 2014
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 10. 9. 2016
Dokumenta: -
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 1. 2019
Dokumenta: -
Napomena: Državljanima Crne Gore je potrebna viza da bi posjetili ovu zemlju. Zahtjev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu ove zemlje. Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva se nalaze na sajtu https://www.gov.uk/visas-immigration britanske vlade i na Teleperformance vebsajtu http://www.tpcontact.co.uk/. Britanska ambasada Podgorica ne može pružati informacije u vezi sa vizama. Ukoliko se vaš upit odnosi na podnošenje zahtjeva za vizu, molimo da posjetite navedene vebsajtove. Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa pitanjima koja nisu pokrivena na navedenim vebsajtovima, podnosioci zahtjeva za vize mogu da koriste međunarodni servis za podnošenje upita https://ukvi-international.faq-help.com/. Više informacija o promjeni rada viznog odjeljenja Britanske ambasade se nalazi na njihovom vebsajtu https://www.gov.uk/government/world-location-news/changes-to-the-uk-visa-application-process-in-montenegro.
Datum unosa: 18. 7. 2014
Napomena: Državljanima Crne Gore je potrebna viza da bi posjetili ovu zemlju. Zahtjev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu ove zemlje. Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva se nalaze na sajtu britanske vlade i na Teleperformance vebsajtu. Britanska ambasada Podgorica ne može pružati informacije u vezi sa vizama. Ukoliko se vaš upit odnosi na podnošenje zahtjeva za vizu, molimo da posjetite navedene vebsajtove. Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa pitanjima koja nisu pokrivena na navedenim vebsajtovima, podnosioci zahtjeva za vize mogu da koriste međunarodni servis za podnošenje upita. Više informacija o promjeni rada viznog odjeljenja Britanske ambasade se nalazi na njihovom vebsajtu.
Datum unosa: 30. 6. 2014
Napomena: -