Dokumenta

Od februara 2024. Srbija ponovo može bez vize u Iran. Srbija može da boravi u Iranu do 15 dana u periodu od šest meseci.

Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca:
1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir
2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu

Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse.

Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece:
1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije
2. potvrda o uplati takse za vizu
3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi
4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci)
5. pasos

Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani:
belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043


VAZNO OBAVESTENJE !!
Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje.
Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina.

....gore navedeno NIJE TACNO!!
Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade!

Mart 2023: Za izdavanje vize u ambasadi nije potrebno osiguranje. Samo pasoš i potvrda o online odobrenju vize. Nakon toga daju papir sa instrukcijama za plaćanje u Komercijalnoj banci. Preporuka iz ambasade je da se ide u ekspozituru na Slaviji. Viza se izdaje odmah po donošenju uplatnice i pomenutih dokumenata.

Hrvatski državljani, koji turistički putuju u Iran, mogu dobiti sedmodnevnu turističku vizu na graničnom prijelazu, u sljedećim zračnim lukama: Imam Khomeini, Mehr Abad, Mashhad, Shiraz i Tabriz.

Za izdavanje navedene vize potrebno je predočiti: putovnicu (valjanu još najmanje 6 mjeseci), povratnu kartu, jednu fotografiju i obrazac zahtjeva koji se ispunjava u zračnoj luci. Pristojba za izdavanje vize je 50 USD.

-

-

Trošak

65 eur u Ambasadi Irana u Beogradu ili 100 eura po dolasku na aerodrom IKA u Teheranu

-

-

Plaća se u Komercijalna Banka u dinarima.

Trajanje

Maksimalno 30 dana od ulaska u Iran. Prilikom izdavanja odrede broj dana.

-

-

-

Adresa

Ambasada Irana
Botićeva 3, Beograd; tel. 011 / 367 4360; fax: 011 / 3674 363; e-mail: konzul@iriran.rs
belgrade.mfa.ir
Radno vreme: ponedeljak / sreda / petak 9-13h

Pantovčak 125 c
Zagreb

Tel: +385 1 45 78 980, 45 78 981, 45 78 982, 45 78 983
Fax: +385 1 45 78 987

Obala Maka Dizdara 6
Sarajevo

Tel: + (387 33) 650 210, + (387 33) 650 214

iries2@bih.net.ba

Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak, 08:00 - 16:00

Ambasada Irana u Beogradu, Republika Srbija.

Adresa: Botičeva 3, Beograd.

Telefon + 381 11 3674 360.
belgrade.mfa.ir
E-mail: konzul@iriran.rs

Produženje

-

-

-

-

Napomena

Neophodno zdrastveno osiguranje za Iran, moze se kupiti online ili na aerodromu za 14-16eura (cena zavisi od duzine boravka i godina putnika).

Krajem 2023, Iran ukida vize za 33 država, uključujući Hrvatsku kao jedinu državu iz EU.

-

Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu.
Obična putna isprava: DA
Diplomatska putna isprava: NE
Službena putna isprava: NE

Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Irana u Beogradu, Republika Srbija.

Radno vrijeme ambasade: ponedeljak - petak : 08:00 - 16:00

ponedeljak - srijeda - petak : 09:00 - 11:00 (konzularni sektor)

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 6. 2. 2024
Dokumenta: Od februara,2024,Srbija ponovo može bez vize u Iran.Srbija može da boravi u Iranu do 15 dana. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina. ....gore navedeno NIJE TACNO!! Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade! Mart 2023: Za izdavanje vize u ambasadi nije potrebno osiguranje. Samo pasoš i potvrda o online odobrenju vize. Nakon toga daju papir sa instrukcijama za plaćanje u Komercijalnoj banci. Preporuka iz ambasade je da se ide u ekspozituru na Slaviji. Viza se izdaje odmah po donošenju uplatnice i pomenutih dokumenata.
Datum unosa: 6. 2. 2024
Dokumenta: Od februara,2024,Srbija ponovo može bez vize u Iran.Srbija može da boravi u Iranu do 15 dana. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina. ....gore navedeno NIJE TACNO!! Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade! Mart 2023: Za izdavanje vize u ambasadi nije potrebno osiguranje. Samo pasoš i potvrda o online odobrenju vize. Nakon toga daju papir sa instrukcijama za plaćanje u Komercijalnoj banci. Preporuka iz ambasade je da se ide u ekspozituru na Slaviji. Viza se izdaje odmah po donošenju uplatnice i pomenutih dokumenata.
Datum unosa: 28. 12. 2023
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina. ....gore navedeno NIJE TACNO!! Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade! Mart 2023: Za izdavanje vize u ambasadi nije potrebno osiguranje. Samo pasoš i potvrda o online odobrenju vize. Nakon toga daju papir sa instrukcijama za plaćanje u Komercijalnoj banci. Preporuka iz ambasade je da se ide u ekspozituru na Slaviji. Viza se izdaje odmah po donošenju uplatnice i pomenutih dokumenata.
Datum unosa: 9. 4. 2023
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina. ....gore navedeno NIJE TACNO!! Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade! Mart 2022: Za izdavanje vize u ambasadi nije potrebno osiguranje. Samo pasoš i potvrda o online odobrenju vize. Nakon toga daju papir sa instrukcijama za plaćanje u Komercijalnoj banci. Preporuka iz ambasade je da se ide u ekspozituru na Slaviji. Viza se izdaje odmah po donošenju uplatnice i pomenutih dokumenata.
Datum unosa: 15. 1. 2020
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina. ....gore navedeno NIJE TACNO!! Upravo smo muz i ja najnormalnije aplicirali za vizu na sajtu ambasade!
Trajanje: 30 dana od ulaska u Iran
Datum unosa: 9. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta https://evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina.
Datum unosa: 9. 9. 2019
Trošak: 65 eur u Ambasadi Irana u Beogradu ili 100 eura po dolasku na aerodrom IKA u Teheranu
Datum unosa: 9. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi njihovo osiguranje. Cene su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu i vasih godina.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan (u odbijenici ce vas uputiti na neku od agencija koje pribavljaju brojeve). Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35+eur, zavisi od agencije). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer moze da potraje. Od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci bar dan pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, a ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako nemate npr. medjunarodno preko neke bankovne kartice, necete moci da dobijete vizu), pa savetujem da isto pre odlaska u ambasadu kupite takodje online, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje. Mozda ce nase osiguranje pokriti veliki deo sveta i mozda postoji refundacija za Iran u nesrecnom slucaju, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo osiguranje, sto znaci da cete vizu ovde dobiti (ako ga vec imate), ali da tamo po sletanju kupite jos to njihovo lokalno osiguranje kako biste putovali bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu kao i vasih godina.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Trajanje: 30 dana od datuma izdavanja
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu (od trenutka sletanja do odletanja) i vasih godina.
Trošak: 100 eura po dolasku na aerodrom IKA u Teheranu
Trajanje: 30 dana
Napomena: Neophodno zdrastveno osiguranje za Iran, moze se kupiti na aerodromu za 14-16eura
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta www.evisa.mfa.ir/en/ i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu (od trenutka sletanja do odletanja) i vasih godina.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta www.evisa.mfa.ir/en i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu (od trenutka sletanja do odletanja) i vasih godina.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 VAZNO OBAVESTENJE !! Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.gov.ir i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu (od trenutka sletanja do odletanja) i vasih godina.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 Vazno obavestenje: Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.gov.ir i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige. Cene njihovog osiguranja su od 15 do 35 eur, sto zavisi od ukupnog broja dana koji cete provesti u Iranu (od trenutka sletanja do odletanja) i vasih godina.
Adresa: Ambasada Irana Botićeva 3, Beograd; tel. 011 / 367 4360; fax: 011 / 3674 363; e-mail: konzul@iriran.rs belgrade.mfa.ir Radno vreme: ponedeljak / sreda / petak 9-11h
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 Vazno obavestenje: Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.gov.ir i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, pa to naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas i ostatak sveta, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo, sto znaci da vizu mozete dobiti ako ga vec slucajno imate, ali da se preporucuje da tamo kupite dodatno njihovo da mozete putovati bez brige.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 Vazno obavestenje: Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.gov.ir i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu (naravno, usluga se placa i cene su od 19 do 35 i vise EUR). Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, sto naravno jos dodatno komplikuje citav proces. Ako vizu podizete u ambasadi u Beogradu, trosak je 65 eur, ako je pak zelite podici na aerodromu prilikom sletanja, onda ce vas ista kostati 100 eur. Zdravstveno osiguranje je obavezno prilikom izdavanja vize u ambasadi (ako ga nemate necete je dobiti), a ako vec nemate neko koje pokriva citav svet preko neke bankovne kartice, onda isto kupite takodje online preko iste ili slicne agencije, jer u Iranu vazi SAMO njihovo osiguranje kupljeno tamo (ili online). Mozda domaca osiguranja vaze za nas, ali ako vam se tamo nesto desi zbrinuce vas samo ako imate njihovo.
Datum unosa: 5. 9. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043 Vazno obavestenje: Iranska viza (tj.broj na osnovu koga se ista podize posle u ambasadi) se NE MOZE dobiti preko gorenavedenog sajta evisa.mfa.gov.ir i svaki pokusaj sa srpskim pasosem je uzaludan. Da se ne bi gubilo dragoceno vreme, savet je odmah ici preko neke od njihovih agencija koje posrednicki u njihovom ministarstvu u Teheranu pribave u vase ime broj na osnovu koga zatim idete u Ambasadu Irana u Beogradu i podizete vasu vizu. Rok za dobijanje vize preko agencije je 3 radna dana (imajte u vidu da su cetvrtak i petak u Iranu neradni dani, a dodajte na to jos i drzavne praznike - www.timeanddate.com/holidays/iran), pa budite veoma obazrivi prilikom planiranja puta i kupovine karte jer sve zavisi od vize. Dalje, od trenutka odobrenja iste rok je mesec dana da se viza podigne u ambasadi, a u Iran se mora uci pre njenog isteka, sto je 3 meseca od dana izdavanja, sto naravno jos dodatno komplikuje citav proces.
Datum unosa: 22. 1. 2019
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu. Ukoliko vadite vizu u ambasadi Irana u Beogradu, procedura je sledeca: 1. prvo se registrujte online na sledecoj adresi: evisa.mfa.gov.ir 2. nakon registracije potrebno je da sacekate oko 7 dana kako bi vam stigla na email potvrda da imate dozvolu da aplicirate za vizu Nakon sto ste dobili potvrdu, potrebno je da pozovete ambasadu kako bi vam rekli koliko tacno iznosi taksa za vizu. U dec 2018. bila je 8.125 dinara. Taksa se uplacuje u Komercijalnoj banci, a na sajtu ambasade imate obrazac za uplatu takse. Kad ste obavili sve gorepomenute korake, u ambasadu mozete otici ponedeljkom, sredom i petkom (osim za vreme drzavnih praznika) od 9:00 do 13:00, a od dokumenata poneti sledece: 1. istampana potvrda koju ste dobili nakon registracije 2. potvrda o uplati takse za vizu 3. dve fotografije formata 3 x 4 cm na beloj podlozi 4. međunarodno putno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u Iranu (mozete uplatiti u bilo kojoj osiguravajucoj kuci) 5. pasos Vise informacije mozete da procitate na sajtu ambasade na ovoj strani: http://belgrade.mfa.ir/index.aspx?siteid=448&fkeyid=&siteid=448&pageid=4769&newsview=542043
Datum unosa: 28. 10. 2018
Dokumenta: OBAVEŠTENJE O UKIDANJU BEZVIZNOG REŽIMA Vlada Islamske Republike Iran je, na osnovu reciprociteta, donela odluku o stavljanju van snage bezvizni režim za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša. Ova odluka će stupiti na snagu 25.oktobra 2018.godine, tako da će za građane Republike Srbije nosioce običnih pasoša od tog datuma biti potrebna viza za ulazak, tranzit ili boravak u Iranu.
Datum unosa: 28. 10. 2018
Napomena: Neophodno zdrastveno osiguranje za Iran, moze se kupiti na aerdromu za 14-16eura
Datum unosa: 18. 10. 2018
Trošak: -
Trajanje: -
Napomena: -
Datum unosa: 28. 11. 2017
Dokumenta: Od 1. novembra 2017. viza nije potrebna
Trajanje: 30 dana u periodu od godinu dana
Datum unosa: 8. 11. 2016
Dokumenta: .Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, referentni kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u napomeni). Vizu je moguće dobiti i na aerodromu. Traje 14 dana a cena varira od 30 do 200 evra u zavisnosti od pasoša i aerodroma. Ranije je dobijanje ove vize bilo komplikovanije ali se Iran trudi da je popularizuje u sklopu plana za razvoj turizma pa se više ne traži ništa osim pasoša a od avgusta 2015. njeno trajanje je produženo sa 15 na 30 dana.
Trošak: 8125 dinara za turističke
Trajanje: Onoliko koliko traje putno osiguranje, a maksimum je 30 dana.
Adresa: Botićeva 3, Beograd; tel. 011 / 367 4360; fax: 011 / 3674 363; e-mail: konzul@iriran.rs belgrade.mfa.ir Radno vreme: ponedeljak / sreda / petak 9-11h
Produženje: Da; viza se može produžiti u Iranu, procedura je jednostavna i nije skupa. Zbog toga vam nije bitno na koliki ćete period inicijalno dobiti vizu - uvek je možete produžiti.Za produzenje je potrebna slika (zene moraju da nose maramu na slici), adresa boravka ( moze bilo koja, ne proveravaju), razlog (turizam) i 8 evra. Viza se moze produziti u svakom iole vecem gradu. Ja sam produzio u Buseru. Mart 2014.
Napomena: Za dobijanje vize neophodan je referentni kod koji se dobija preko agencije iz Irana. Preporučujemo agenciju www.irantravelservice.com. Pozovite se na Klub putnika (The Travel Club) prilikom apliciranja i ostavrićete popust. Cena za referentni kod u tom slučaju iznosi 35 dolara (umesto 40). Osim toga što je povoljna, za uslugu ovoj agenciji plaćate po dolasku u Iran, dakle bez komplikovane procedure odlaska u banku. Za detaljno uputstvo kontaktirajte agenciju na mejl info@irantravelservice.com ili posetite njihov sajt. Dobijanje refrentnog koda (umesto pozivnog pisma), moguće je i preko agencije Pars Tourist Agency (nešto komplikovanija i skuplja procedura), a procedura je sledeća: - na sajtu agencije http://en.key2persia.com/iran-tour-services/iran-visa/ popunite formular u kome će stajati detalji o planiranom putu, pri čemu ne morate komplikovati rutu, jer je niko ne proverava - usluge agencije se plaćaju 30 evra + troškovi transfera novca. Uplaćuje se na lični račun osobe konkretnog imena i prezimena, čije podatke će vam dati agencija, a kao svrhu uplate pišete "usluge posredovanja". Nakon što uplatite novac obavezno o tome obavestite agenciju, jer se može desiti da oni na to ne obrate pažnju dok ih vi ne podsetite. - Nakon uplate referentni kod se dobija za oko deset dana ili ranije ukoliko insistirate na tome. Kod se šalje direktno u ambasadu, te ga nije potrebno štampati. -Uplatiti obavezno zdravstveno osiguranje i sa tim se javiti u ambasadu. Dobićete formular da popunite (spremiti ime bilo kog hotela sa adresom i telefonom za formular), kao i uplatnicu sa iznosom od 6325 dinara, koje ćete uplatiti u Komercijalnoj banci. Viza se dobija odmah.
Datum unosa: 11. 5. 2016
Trošak: 8125 dinara za turistićke
Datum unosa: 11. 5. 2016
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, referentni kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u napomeni). Vizu je moguće dobiti i na aerodromu. Traje 14 dana a cena varira od 30 do 200 evra u zavisnosti od pasoša i aerodroma. Ranije je dobijanje ove vize bilo komplikovanije ali se Iran trudi da je popularizuje u sklopu plana za razvoj turizma pa se više ne traži ništa osim pasoša a od avgusta 2015. njeno trajanje je produženo sa 15 na 30 dana.
Datum unosa: 11. 5. 2016
Adresa: Botićeva 3, Beograd; tel. 011 / 367 4360; fax: 011 / 3674 363; e-mail: konzul@iriran.rs Radno vreme: ponedeljak / sreda / petak 9-11h
Datum unosa: 11. 5. 2016
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, referentni kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u napomeni). Vizu je moguće dobiti i na aerodromu. Traje 30 dana a cena varira od 30 do 80 evra u zavisnosti od pasoša i aerodroma. Ranije je dobijanje ove vize bilo komplikovanije ali se Iran trudi da je popularizuje u sklopu plana za razvoj turizma pa se više ne traži ništa osim pasoša a od avgusta 2015. njeno trajanje je produženo sa 15 na 30 dana.
Trošak: 6875 dinara
Adresa: Botićeva 3, Beograd; tel. 011 / 367 4360; fax: 011 / 3674 363; e-mail: office@iriran.rst Radno vreme: ponedeljak / sreda / petak 9-11h
Datum unosa: 18. 12. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, referentni kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u napomeni).
Datum unosa: 3. 12. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u napomeni).
Datum unosa: 27. 11. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, kod dobijen preko neke iranske agencije (pogledajte u Napomeni).
Napomena: Za dobijanje vize neophodan je referentni kod koji se dobija preko agencija iz Irana. Preporučujemo agenciju www.irantravelservice.com. Pozovite se na Klub putnika (The Travel Club) prilikom apliciranja i ostavrićete popust. Cena za referentni kod u tom slučaju iznosi 35 dolara (umesto 40). Osim toga što je povoljna, za uslugu ovoj agenciji plaćate po dolasku u Iran, dakle bez komplikovane procedure odlaska u banku. Za detaljno uputstvo kontaktirajte agenciju na mejl info@irantravelservice.com ili posetite njihov sajt. Dobijanje refrentnog koda (umesto pozivnog pisma), moguće je i preko agencije Pars Tourist Agency (nešto komplikovanija i skuplja procedura), a procedura je sledeća: - na sajtu agencije http://en.key2persia.com/iran-tour-services/iran-visa/ popunite formular u kome će stajati detalji o planiranom putu, pri čemu ne morate komplikovati rutu, jer je niko ne proverava - usluge agencije se plaćaju 30 evra + troškovi transfera novca. Uplaćuje se na lični račun osobe konkretnog imena i prezimena, čije podatke će vam dati agencija, a kao svrhu uplate pišete "usluge posredovanja". Nakon što uplatite novac obavezno o tome obavestite agenciju, jer se može desiti da oni na to ne obrate pažnju dok ih vi ne podsetite. - Nakon uplate referentni kod se dobija za oko deset dana ili ranije ukoliko insistirate na tome. Kod se šalje direktno u ambasadu, te ga nije potrebno štampati. -Uplatiti obavezno zdravstveno osiguranje i sa tim se javiti u ambasadu. Dobićete formular da popunite (spremiti ime bilo kog hotela sa adresom i telefonom za formular), kao i uplatnicu sa iznosom od 6325 dinara, koje ćete uplatiti u Komercijalnoj banci. Viza se dobija odmah.
Datum unosa: 27. 11. 2014
Trajanje: Onoliko koliko traje putno osiguranje, ali limit svakako postoji.
Produženje: Da; viza se može produžiti u Iranu, procedura je jednostavna i nije skupa. Zbog toga vam nije bitno na koliki ćete period inicijalno dobiti vizu - uvek je možete produžiti. Za produzenje je potrebna slika (zene moraju da nose maramu na slici), adresa boravka ( moze bilo koja, ne proveravaju), razlog (turizam) i 8 evra. Vizq se moze produzitivu svakom iole vecem gradu. Ja sam produzio u Buseru. Mart 2014.
Datum unosa: 27. 11. 2014
Napomena: Za dobijanje vize neophodan je referentni kod koji se dobija preko agencija iz Irana. Preporučujemo agenciju www.irantravelservice.com. Pozovite se na Klub putnika (The Travel Club) prilikom apliciranja i ostavrićete popust. Cena za referentni kod u tom slučaju iznosi 35 dolara (umesto 40). Osim toga što je povoljna, za uslugu ovoj agenciji plaćate po dolasku u Iran, dakle bez komplikovane procedure odlaska u banku. Za detaljno uputstvo kontaktirajte agenciju na mejl info@irantravelservice.com ili posetite njihov sajt. Dobijanje refrentnog koda (umesto pozivnog pisma), moguće je preko agencije Pars Tourist Agency (nešto komplikovanija i skuplja procedura), a procedura je sledeća: - na sajtu agencije http://en.key2persia.com/iran-tour-services/iran-visa/ popunite formular u kome će stajati detalji o planiranom putu, pri čemu ne morate komplikovati rutu, jer je niko ne proverava - usluge agencije se plaćaju 30 evra + troškovi transfera novca. Uplaćuje se na lični račun osobe konkretnog imena i prezimena, čije podatke će vam dati agencija, a kao svrhu uplate pišete "usluge posredovanja". Nakon što uplatite novac obavezno o tome obavestite agenciju, jer se može desiti da oni na to ne obrate pažnju dok ih vi ne podsetite. - Nakon uplate referentni kod se dobija za oko deset dana ili ranije ukoliko insistirate na tome. Kod se šalje direktno u ambasadu, te ga nije potrebno štampati. -Uplatiti obavezno zdravstveno osiguranje i sa tim se javiti u ambasadu. Dobićete formular da popunite (spremiti ime bilo kog hotela sa adresom i telefonom za formular), kao i uplatnicu sa iznosom od 6325 dinara, koje ćete uplatiti u Komercijalnoj banci. Viza se dobija odmah.
Datum unosa: 25. 7. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, putno osiguranje, kod dobijen preko neke iranske agencije ( najbolja je Pazira travel company, jer se njhova usluga ne placa unapred, vec tek po dolasku u Iran! ).
Napomena: Ukoliko nemate pozivnicu za vizu, morate sačekati da ambasada u Beogradu pošalje zahtev ministarstvu u Teheranu, i da ministarstvo odgovori. Na odobrenje ministarstva čeka se dvadesetak do mesec dana. Pozivnica se može dobiti i preko turističke agencije Kon Tiki. Dobijanje refrentnog koda (umesto pozivnog pisma), moguće je preko agencije Pars Tourist Agency, a procedura je sledeća: - na sajtu agencije http://en.key2persia.com/iran-tour-services/iran-visa/ popunite formular u kome će stajati detalji o planiranom putu, pri čemu ne morate komplikovati rutu, jer je niko ne proverava - usluge agencije se plaćaju 30 evra + troškovi transfera novca. Uplaćuje se na lični račun osobe konkretnog imena i prezimena, čije podatke će vam dati agencija, a kao svrhu uplate pišete "usluge posredovanja". Nakon što uplatite novac obavezno o tome obavestite agenciju, jer se može desiti da oni na to ne obrate pažnju dok ih vi ne podsetite. - Nakon uplate referentni kod se dobija za oko deset dana ili ranije ukoliko insistirate na tome. Kod se šalje direktno u ambasadu, te ga nije potrebno štampati. -Uplatiti obavezno zdravstveno osiguranje i sa tim se javiti u ambasadu. Dobićete formular da popunite (spremiti ime bilo kog hotela sa adresom i telefonom za formular), kao i uplatnicu sa iznosom od 6325 dinara, koje ćete uplatiti u Komercijalnoj banci. Viza se dobija odmah.
Datum unosa: 29. 5. 2014
Trajanje: Onoliko koliko traje putno osiguranje
Datum unosa: 29. 5. 2014
Dokumenta: Pasoš, kopija pasoša, dve fotografije, pozivnica - ako imate, mnogo pomaže, ako nemate, nije neophodna, u kom slučaju morate da čekate na odobrenje, videti napomenu.
Trošak: 6325 dinara
Trajanje: 30 dana
Datum unosa: 21. 5. 2014
Produženje: Da; viza se može produžiti u Iranu, procedura je jednostavna i nije skupa. Zbog toga vam nije bitno na koliki ćete period inicijalno dobiti vizu - uvek je možete produžiti.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 9. 4. 2023
Napomena: -
Datum unosa: 14. 1. 2020
Dokumenta: -
Napomena: Hrvatski državljani, koji turistički putuju u Iran, mogu dobiti sedmodnevnu turističku vizu na graničnom prijelazu, u sljedećim zračnim lukama: Imam Khomeini, Mehr Abad, Mashhad, Shiraz i Tabriz. Za izdavanje navedene vize potrebno je predočiti: putovnicu (valjanu još najmanje 6 mjeseci), povratnu kartu, jednu fotografiju i obrazac zahtjeva koji se ispunjava u zračnoj luci. Pristojba za izdavanje vize je 50 USD.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 11. 5. 2016
Adresa: Ambasada Irana u Beogradu, Republika Srbija. Adresa: Botičeva 3, Beograd. Telefon + 381 11 3674 360. E-mail: konzul@iriran.rs
Datum unosa: 15. 3. 2016
Trošak: -
Adresa: Ambasada Irana u Beogradu, Republika Srbija. Adresa: Ljutice Bogdana 40, Beograd. Telefon + 381 11 3674 360. E-mail: iran-emb@bitsy.net
Datum unosa: 30. 5. 2014
Adresa: -
Napomena: -