Dokumenta

- popunjen formular (skida se sa sajta)
- pasoš
- 1 fotografija
- povratna karta
- rezervacija smeštaja
- dokaz o finansijskim sredstvima (izvod sa tekućeg računa iz banke ili štedna knjižica)
- dokaz o zaposlednju ili studiranju
- putno osiguranje
- dokaz o razlogu posete - pozivno pismo
- dokaz o uplati

Napomena: Vreme procesuiranja aplikacije za vizu je beskonačno, računajte na bar dva meseca. Prvo rade proveru svega u Engleskoj, pa se onda sva dokumentacija šalje za Belize, gde se o vizama odlučuje jednom mesečno (informacija od žene iz konzulata u Londonu)

Viza nije potrebna za turistički posjet do 30 dana. U ostalim slučajevima potrebna je viza.

-

-

Trošak

60 funti - single entry visa
110 funti - multiple entry visa

Napomena: u instrukcijama za uplatu jedan od načina uplate je "banker's draft". U mom slučaju je uplatu izvršila drugarica iz Engleske, ali oni nisu mogli da nađu uplatu, pa su mi mejlom slali nove instrukcije za transakciju na račun banke (platila dupli iznos na kraju). Proverite sa njima mejlom (consularservices@belizehighcommission.co.uk) kako uplatiti pre samog plaćanja

-

-

-

Trajanje

-

-

-

-

Adresa

Za nas je nadležan konzulat Belizea u Londonu

Belize High Commission,
Third Floor, 45 Crawford Place,
London, W1H 4LP
UK

Aplikacija se podnosi online putem sajta https://belizehighcommission.co.uk/visa-application-and-instructions/

i dodatno svi dokumenti moraju biti poslati elektronski na
consularservices@belizehighcommission.co.uk

Franz Josefs-Kai 13/5/16
Postfach 527
1010 Wien
AUSTRIJA

Tel: 0043 1 53 37 663
Fax: 0043 1 53 38 114

ili

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu.

Franz Josefs-Kai 13/5/16
Postfach 527
1010 Wien
AUSTRIJA

Tel: 0043 1 53 37 663
Fax: 0043 1 53 38 114

-

Produženje

-

-

-

-

Napomena

U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka.

Osobi koja ima vizu za više ulazaka ili stalni boravak (uključujući i radnu vizu) za jednu od schengenskih zemalja, SAD ili Kanadu nije potrebna viza za Belize za ulazak. To se odnosi na državljane svih zemalja Zapadnog Balkana koje nisu članice EU (Albanija, BiH, Kosovo, CG, S. Makedonija, Srbija). (Podatak dobiven dana 7.8.2023. od Belize High Commission u Londonu)

Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena.

(2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba da platite taksu, 40 BZD.

(2022) Nosioci USA ili Šengenske multiple entry vize mogu ući u Belize sa nekom od tih viza.

-

-

Državljanima Crne Gore je potrebna viza da bi posjetili ovu zemlju. Zahtjev za vizu se može predati agenciji Teleperformance ili najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu ove zemlje.

Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva se nalaze na sajtu britanske vlade i na Teleperformance vebsajtu. Britanska ambasada Podgorica ne može pružati informacije u vezi sa vizama. Ukoliko se vaš upit odnosi na podnošenje zahtjeva za vizu, molimo da posjetite navedene vebsajtove.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa pitanjima koja nisu pokrivena na navedenim vebsajtovima, podnosioci zahtjeva za vize mogu da koriste međunarodni servis za podnošenje upita. Više informacija o promjeni rada viznog odjeljenja Britanske ambasade se nalazi na njihovom vebsajtu.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 15. 8. 2023
Napomena: U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Osobi koja ima vizu za više ulazaka ili stalni boravak (uključujući i radnu vizu) za jednu od schengenskih zemalja, SAD ili Kanadu nije potrebna viza za Belize za ulazak. To se odnosi na državljane svih zemalja Zapadnog Balkana koje nisu članice EU (Albanija, BiH, CG, S. Makedonija, Srbija). (Podatak dobiven dana 7.8.2023. od Belize High Commission u Londonu) Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. (2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba da platite taksu, 40 BZD. (2022) Nosioci USA ili Šengenske multiple entry vize mogu ući u Belize sa nekom od tih viza.
Datum unosa: 8. 8. 2023
Napomena: U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Osobi koja ima vizu za više ulazaka ili stalni boravak (uključujući i radnu vizu) za jednu od schengenskih zemalja, SAD ili Kanadu nije potrebna viza za Belize za ulazak. To se odnosi na državljane svih zemalja Zapadnog Balkana koje nisu članice EU (Albanija, BiH, CG, Kosovo, S. Makedonija, Srbija). (Podatak dobiven dana 7.8.2023. od Belize High Commission u Londonu) Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. (2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba da platite taksu, 40 BZD. (2022) Nosioci USA ili Šengenske multiple entry vize mogu ući u Belize sa nekom od tih viza.
Datum unosa: 29. 4. 2022
Napomena: U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. (2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba da platite taksu, 40 BZD. (2022) Nosioci USA ili Šengenske multiple entry vize mogu ući u Belize sa nekom od tih viza.
Datum unosa: 5. 10. 2018
Dokumenta: - pasoš - prethodni pasoši ukoliko postoje - izvod sa tekućeg računa iz banke ili štedna knjižica - dokaz o zaposlednju ili studiranju - rezervacije - dokaz o razlogu posete - pozivno pismo - 1 fotografija - odštampani popunjeni online obrazac
Trošak: 152 evra
Adresa: UK Visa Application Centre Airport City Belgrade Omladinskih Brigada 88b 11070, Belgrade Serbia
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. (2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba da platite taksu, 40 BZD.
Datum unosa: 5. 10. 2018
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. (2018) U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba ta platite taksu, 40 BZD.
Datum unosa: 5. 10. 2018
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena. U Belize možete ući ako posedujete bilo koju kategoriju vize SAD. (Ja imam C1/D, tranzitnu vizu SAD.) Kada izlazite iz Belizea, treba ta platite taksu, 40 BZD.
Datum unosa: 28. 11. 2017
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Za nosioce americke zelene karte: Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena.
Datum unosa: 17. 11. 2017
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka. Oct 2017. Usao sam u Belize iz Mexica sa ferry iz Chetumal do San Pedro. Od dokumenata mi je bio potreban samo pasos i US green card. Naplacena je taxa od 2$ na ulazu i izlazna taxa od 20$ pri izlazu. Nikakva viza nije trazena.
Datum unosa: 21. 3. 2016
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia U Belize se može ući i ako posedujete vizu B kategorije za SAD sa više ulazaka.
Datum unosa: 25. 11. 2015
Trošak: 161 evro
Datum unosa: 25. 11. 2015
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru. www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia
Datum unosa: 22. 8. 2014
Trošak: 146 evra
Datum unosa: 30. 6. 2014
Napomena: Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru.
Datum unosa: 21. 5. 2014
Dokumenta: -
Trošak: -
Adresa: -
Napomena: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 19. 8. 2014
Napomena: -