Čime se Klub putnika tačno bavi?

Proučavamo, otkrivamo, fotografišemo, pišemo, čitamo, držimo predavanja, a pre svega - razmišljamo. Klub je način da se putnici međusobno povežu i zajedno dodaju kvalitet široj zajednici.

Kako da postanem član?

Budite korisni. Na ovom sajtu su mnogi dobili informacije, sklopili prijateljstva ili pronašli motivaciju i inspiraciju. Ukoliko mislite da jedan ovakav sajt i udruženje treba da postoji, učinite nešto da ga ojačate i unapredite. 

Pre svega, registrujte se na našem forumu da biste mogli da razmenjujete informacije.

Zatim, lajkujte našu Fejsbuk stranicu kako biste bili redovno obavešteni o dešavanjima.

Kupite nešto iz Putničkog dućana i doprinesite sakupljanju sredstava za sajt i projekte.

Razmislite da li bi sajt mogao da se obogati i nekim tekstom poteklim iz vašeg pera (u obzir dolaze tekstovi koji se bave kulturološkim ili putničkim temama) ili fotografijom iz vašeg aparata, i pošaljite nam to.

Ukoliko imate svežu informaciju o vizama, autostopiranju, destinacijama itd, pošaljite nam je preko formulara za slanje izmena, kako bi sajt uvek bio ažuran i koristan.

Procunjajte po sajtu i razmislite šta bi moglo da se usavrši, doradi, dopuni, poboljša, promeni. Onda nam to javite putem formulara za kontakt, uz konkretan predlog koja bi bila vaša uloga u tome.

Osmislite neku zanimljivu akciju - izložbu fotografija, predavanje, ekspediciju do neke lokacije koju želite da istražite, ili bilo šta što želite da uradite a nedostaje vam društvo i/li logistička podrška - i onda tu akciju predložite na forumu

Ko je član a ko nije član?

U Klubu putnika Srbije ne postoji formalno članstvo. Član je svako ko se tako oseća. Svako može da predloži projekat ili se uključi u neki od postojećih, da dođe na godišnje okupljanje ili da podrži organizaciju na neki od gore navedenih načina. Ne postoje redovni sastanci, članske karte, upravni odbori i sl. 

Koliko Klub putnika ima članova?

Na ovo pitanje nije moguće dati precizan odgovor. Forum ima oko 7.000 članova, grupa na fejsbuku oko 11.000, a sajt mesečno poseti oko 80.000 različitih osoba. 

S obzirom da ne postoji formalno članstvo, timovi se okupljaju oko konkretnih projekata. Na projektu izrade Putničkog rečnika radilo je tridesetak ljudi, knjiga koju smo izdali imala je 17 autora, a projektu Putnička kuća doprinelo je oko 180 osoba.

Polisa ćutanja

Budistički učitelj na glupa pitanja odgovara jednostavno - ćutanjem. Dobijamo gomile poruka najrazličitijeg sadržaja. Neke su takve da čine da se zabrinemo za budućnost čovečanstva. U početku smo odgovarali svima. Sada, osam godina kasnije, bez griže savesti brišemo sve poruke čija se sadržina poklapa sa definicijom gluposti.

Naravno, ukoliko vam nismo odgovorili, to može jednostavno da znači i da smo prevideli vašu poruku u moru sadržaja koji nam svakodnevno stiže. Ukoliko se to dogodi, nemojte se ljutiti. Imamo mnogo posla a malo vrednih ruku. Jednostavno nas podsetite i budite uporni.

Ukoliko ste pročitali i razumeli sve što je napisano na ovoj stranici, i još uvek želite da se igrate sa nama, javite nam se putem stranice za kontakt.